Jack Russell Terrier

Jack Russel Terrier är faktiskt så populär att de har betraktats som en av de mest populära raserna i många år. Den här sidan kommer att utforska jack russell terrierhundar och deras roll i hundägandet. Vi kommer att ta upp ämnen som deras intelligens, personlighet, aktivitetsnivå och mycket mer.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Jack Russell Terrier som familjehund

Är det en bra familjehund?

Jack Russell Terrier är en bra familjehund. De är mycket energirika hundar och håller hela familjen på tårna. Hundrasen har också stora jaktinstinkter vilket gör dem till utmärkta jaktkamrater, men de kan inte anförtros utan koppel i närheten av andra djur.

Hur är det att äga en Jack Russell Terrier?

Människor som äger jack russell terrier-hundar säger ofta att de är väldigt roliga. Dessa hundar är nyfikna, men inte hyperaktiva. Deras medelstora kroppar passar in överallt och de är också bra vakthundar och jägare. Jack russell terriers är energiska, men inte lika mycket som andra raser som finns. En sak som folk säger om jack russell terrier är att de har en ”saxjack”- eller ”kaninjack”-form, vilket ger dem sitt triangulära utseende.

Jack Russell Terrier fakta

Hur länge lever Jack Russell Terrier?

En hundrasen lever i genomsnitt mellan 11 och 13 år.

När är Jack Russell Terrier fullvuxen?

De flesta hundar är fullvuxna vid ungefär 18 månader.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Ögonen är vanligtvis bruna, men de kan också vara blå eller hasselblå.

Vad har Jack Russell Terrier för vikt?

Hundrasen väger vanligtvis mellan 5 och 11 kg.

Vilka färger har Jack Russell Terrier?

Jack Russell Terriers är vanligtvis svarta, bruna eller vita.

Är en Jack Russell Terrier allergivänlig?

Nej, en Jack Russell Terrier är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Jack Russell Terrier för personlighet och temperament?

Jack Russell Terrier är nyfikna, men de är också bra följeslagare för vakthundar och jägare eftersom de är energiska och intelligenta. De är aktiva, men inte hyperaktiva som vissa andra raser.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Pälsen är lätt att sköta. De har en genomsnittlig avkastning och behöver borstas varje vecka med en borstborste. För att bevara pälsens mjukhet bör de borstas dagligen. Ibland rekommenderas också trimning för att hålla håret från att bli matt.

Håret mellan tårna, öronen, ögonen, näsan och andra områden bör trimmas regelbundet för att undvika att håret fastnar i saker eller blir matt. Naglarna bör också klippas regelbundet för att undvika att nagelbädden spricker och knäcks, vilket kan leda till bakterieinfektioner.

Om du trimmar din hund regelbundet hjälper det till att bibehålla färgen på pälsen vilket ger den ett utseende som är glansigare, friskare och mer attraktivt.

Hur ofta ska man trimma hundrasen?

Du bör klippa jackens päls när den blir för lång. Hur ofta du behöver göra det beror på hur snabbt pälsen växer. Du kan mäta längden på deras päls genom att lägga händerna runt jackens hals och pälsen ska nå upp till toppen av din hand. Om den når längre än så bör du överväga att trimma pälsen.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Jack Russell Terrier är kända för att inte fälla så mycket som andra raser, men de fäller ändå. Hunden fäller året runt, medan andra raser kanske bara fäller under vissa tider på året.

Hur ofta bör man motionera en Jack Russell Terrier?

Jack russell terriern är en medelstor ras som kan fungera som vakthund eller för jakt. Dessa hundar är energiska och intelligenta, men inte hyperaktiva som vissa raser. Deras storlek kan variera beroende på vilket land de kommer ifrån på grund av Jack russell terrierens varierande härstamning.

Hundrasen har en aktivitetsnivå som av experter beskrivs som ”måttlig” Ägare av jack russell terrier ska inte förväntas promenera sina hundar i timmar varje dag, men det är generellt sett bra att göra det mer än en gång om dagen.

Ursprung och historia

Vad har Jack Russell Terrier för ursprung och historia?

Jack Russell Terrier var en brukshund, inte ett husdjur. Den har sitt ursprung i Storbritannien under 1800-talet. Jack russell terriern avlades ursprungligen för att jaga skadedjur och kaniner, men numera används den mest som sällskapsdjur. År 1894 blev den erkänd som en terrierras av den engelska Kennelklubben.

På 1800-talet bodde John Russell på sin egendom nära London. Han hade problem med grävlingar och upptäckte att många jackkaniner också dödades av hans rävhundar när de började jaga dem.

Jack Russell Terrier valp

Vad kostar en Jack Russell Terrier valp?

En Jack Russell Terrier valp brukar kosta mellan 15000-24000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Beroende på hur gammal hunden är kan jack russell terrier få upp till sex valpar.

Hur är en Jack Russell Terrier valp?

En Jack Russell Terrier-hundsvalp är en liten valp som älskar att utforska. När de inte är i rörelse älskar de att ligga i ditt knä och mysa med dig. Deras favoritleksak är en tennisboll som de leker apport med tills tassarna gör ont.

Valparna klarar sig inte bra i hushåll där de lämnas ensamma under långa perioder och kan bli destruktiva eller stökiga när de är uttråkade eller försummade. Dessa hundar tycker om att vara en del av familjen och anpassar sig väl till de flesta livsstilar så länge de får tillräckligt med motion och mentalt stimulerande uppgifter.

Jack Russell Terrier pris

Vad är det för pris på Jack Russell Terrier?

Ett genomsnittligt pris på Jack Russell Terrier är ca 15000-24000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Jack Russell Terrier uppfödaren finns.

Jack Russell Terrier uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Jack Russell Terrier?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Jack Russell Terrier omplacering

Hur hittar man en Jack Russell Terrier för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Jack Russell Terrier omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Jack Russell Terrier.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Jack Russell Terrier intelligent?

De är intelligenta, men de behöver ordentlig träning för att lära sig att inte skälla överdrivet mycket eller tugga på möbler.

Är hunden lättlärd?

Hundrasen är inte lätt att träna. Den behöver en stark men mild hand eftersom de är självständiga tänkare som behöver utmanas med träning.

Är en Jack Russell Terrier skällig?

De är vanligtvis lugna hundar, men de skäller när de ser inkräktare eller djur som skrämmer dem.

Andra relaterade sidor