Whippet Omplacering

Om du väljer en whippet för omplacering får du en uppmärksam och vänlig samt fysiskt imponerande hund i ett ganska behändigt format. En whippet omplaceringshund har kort och lättskött päls.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Var kan man hitta en whippet för omplacering i Sverige?

Annonssidan Blocket är en bra plats att leta efter omplaceringshundar. När det gäller whippet så finns det också en svensk rasklubb där det går att komma i kontakt med uppfödare som ibland har en whippet för omplacering. Har du ett hundhem i din närhet kan ett tips vara att höra med dem. Whippet är dock inte en av de vanligaste hundraserna i Sverige och det kan ta lite tid att hitta en whippet för omplacering.

I Storbritannien och på Irland finns organisationer som arbetar med omplacering av whippet. Många svenskar väljer att stödja en sådan organisation och importera en whippet. Ofta handlar det om hundar som blivit för gamla för att jaga eller tävla eller om unga hundar som inte haft de jaktinstinkter som krävs för att passa till hundkapplöpning. Som familjehund kan dock en whippet fungera perfekt.

Vad krävs för att en whippet för omplacering ska få det bra?

Whippet är en hundras som avlats fram för småviltsjakt och hundkapplöpning. Även om en whippet i regel är en godmodig, harmonisk och familjekär hund så kräver den ganska mycket i fråga om motion. En whippet för omplacering ska kunna springa fritt på en öppen yta med jämna mellanrum. Andra saker du bör tänka på är att:

  • Omplaceringshundar kan kräva mycket tålamod och närhet i början, tills de acklimatiserat sig.
  • Ta reda på så mycket som möjligt om en whippet för omplacering.
  • Whippet är en av de snabbaste hundraserna i världen.
  • En whippet får inte släppas lös där det kan finnas något att jaga, för då kommer den att göra det.

Andra relaterade artiklar