Dalmatiner Omplacering

En dalmatiner är en lika kraftfull som bedårande hund, med vit päls med de karaktäriska mörka prickarna. En dalmatiner kan bli en underbar familjehund men den har ett temperament som kräver viss hundvana. 

Var kan man hitta en dalmatiner omplaceringshund?

Dalmatiner är inte en av de populäraste hundraserna i Sverige men heller inte direkt sällsynt. Du som är intresserad av omplacering av dalmatiner kan få leta ett tag innan du hittar en. Ibland annonseras en dalmatiner hund för omplacering ut på Blocket. Det kan också vara en idé att höra efter hos olika hundhem. Den svenska rasklubben för dalmatiner har en hemsida där du ibland kan hitta dalmatiner för omplacering. Dalmatiner klubben är också en bra resurs för dig som inte haft rasen tidigare. Där kan du få mer information innan du skaffar en omplaceringshund av rasen dalmatiner.

Bra att tänka på om du vill ha en dalmatiner för omplacering

Att skaffa och ta hand om en hund är ett stort ansvar. Det gäller att man har ett liv där hunden passar in och att man kan ge just en dalmatiner det den behöver.

  • En dalmatiner för omplacering säljes ofta för några tusenlappar. Räkna inte med att få den helt gratis.
  • En dalmatiner är en hund som är fysiskt aktiv och kräver mer motion än de flesta hundraser. De älskar och blir ofta väldigt duktiga på agility.
  • Ta alltid reda på varför en dalmatiner omplaceras, vissa hundar kan ha problem och då bör du veta vad du ger dig in på.
  • En dalmatiner behöver dricka extra mycket för att inte ska drabbas av njursten.
  • Dalmatiner är kända för att “skratta” när de blir glada, den visar hela bettet och ger ifrån sig ett särskilt läte som alltså är ett tecken på att den har det bra.
  • Dalmatiner valpar kan födas döva.

Andra relaterade artiklar