Boerboel

Boerboelhundar är populära eftersom de är stora och starka. Boerboels är perfekta vakthundar på grund av sin storlek och sitt temperament som gör dem mycket bra på att skrämma bort potentiella inkräktare. Boerboelvalpar växer upp till stora, skrämmande hundar som fyller många behov hos hundägare runt om i världen. De är också utmärkta familjehusdjur eftersom de kommer bra överens med barn och andra djur. Valpar finns i många olika färger.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Boerboel som familjehund

Är det en bra familjehund?

Det är en fantastisk familjehund och de älskar verkligen barn. Hundarna är naturligt skrämmande och skrämmer upp människor som kommer in i ditt hem. Deras personlighet är överbeskyddande för vad den anser vara sin egen egendom. 

Hundrasen kommer inte att tveka att försvara sitt territorium genom att skälla, yla och visa tänder om det behövs. Boerboelvalpar växer upp till stora, skrämmande hundar som fyller många behov hos hundägare runt om i världen.

Hur är det att äga en Boerboel?

Det är en stor och stark hund som av vissa ibland upplevs som skrämmande på grund av sin storlek, men dessa hundar är faktiskt riktigt snälla. Hundarna är perfekta vakthundar på grund av sin storlek och sitt temperament.

Boerboel fakta

Hur länge lever Boerboel?

Hunden blir vanligtvis 11-14 år gammal, och den genomsnittliga åldern är ungefär 13 år.

När är Boerboel fullvuxen?

Hunden är fullvuxen när den är cirka 12 månader gammal.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundrasen har bruna ögon.

Vad har Boerboel för vikt?

De blir stora och väger därför mellan 45 och 80 kg. Hundarna har också mycket kraftfulla käkar som kommer med vassa tänder vilket innebär att de lätt kan tillfoga allvarliga skador på eventuella inkräktare.

Vilka färger har Boerboel?

Hunden finns i många olika färger, bland annat brun, gul, svart, röd och blå.

Är en Boerboel allergivänlig?

Nej, en Boerboel är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Boerboel för personlighet och temperament?

Det är hundar med en stark personlighet. Hundarna är mycket beskyddande mot sina ägare och gör allt för att skydda dem. Det är också mycket lojala hundar som tycker om att vara nära människor. Hundrasen ses ofta som skrämmande hundar, men valpar är faktiskt vänliga djur som tycker om att vara nära sina familjer.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Hundarna har vanligtvis en lång päls, vilket kan göra dem svåra att sköta, men det finns några metoder som du kan använda för att sköta Boerboel utan alltför mycket krångel.

Pälsen måste borstas dagligen för att undvika knutar och trassel. Knutar och trassel kräver mer tid och ansträngning när du sköter din hund. Boers bör badas en gång varannan månad.

Hur ofta ska man trimma hundrasen?

Deras päls bör klippas för att hålla den frisk och vacker. Hundarna har ofta för långt hår för att de ska må bra, så Boerboelägare bör sköta hunden regelbundet. Detta inkluderar att borsta deras hår med en hundborste eller kam minst en gång i veckan.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen har en måttlig mängd hår. De kan ses fälla sin päls under året, och valpar bör borstas två till tre gånger i veckan för att förhindra att mattor bildas.

Hur ofta bör man motionera en Boerboel?

Boerboel-hundar behöver mycket motion för att hålla sig friska. Valpar kan dock vara destruktiva om de inte får tillräckligt med möjligheter att springa runt och bränna ut sin energi.

Boerboels är energiska och självständiga varelser, så de behöver mycket motion regelbundet för att hålla sig glada och friska.

Ursprung och historia

Vad har Boerboel för ursprung och historia?

Hundrasen är en avkomma från en afrikansk mastiff och en kaukasisk ovcharka. De har i århundraden avlats fram för att vara stora och starka. Hundarna är också kända som sydafrikanska mastiffer på grund av sitt ursprung i boerlandet Sydafrika. De användes som arbetshundar på boskapsfarmer som var avsedda att skrämma bort rovdjur från boskapshjordar.

Boerboel valp

Vad kostar en Boerboel valp?

En Boerboel valp brukar kosta mellan 19000-26000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundrasen har vanligtvis kullar med 4-8 valpar.

Boerboel pris

Vad är det för pris på Boerboel?

Ett genomsnittligt pris på Boerboel är ca 19000-26000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Boerboel uppfödaren finns.

Boerboel uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Boerboel?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Boerboel omplacering

Hur hittar man en Boerboel för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Boerboel omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Boerboel.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Boerboel intelligent?

Det är intelligenta hundar. Hundarna kan tänka på egen hand och Boer har ett utmärkt minne för saker de lärt sig tidigare.

Är hunden lätt att träna?

Hundarna är mycket toleranta mot träning på hög nivå, vilket gör dem lättare att träna än de flesta andra hundraser. De är vanligtvis vältränade hundar som tycker om att spela tricks för sina ägare och barn.
Valpar är intelligenta och lär sig snabbt, vilket gör det lättare för hundägare att lära dem trick eller kommandon.

Är en Boerboel skällig?

Hunden är vanligtvis inte skällig. De är stora och starka men skäller inte ofta. Boerboels skäller mycket lite i motsats till andra hundraser som upprepade gånger skäller av olika anledningar. Hundarna är utmärkta vakthundar eftersom de är skrämmande och skrämmer bort inkräktare utan att behöva skälla.

Andra relaterade sidor

Info