American Bully

American bully är blandning av amerikansk bulldogg och amerikansk pitbull. Den avlades ursprungligen för att skapa en tuff hund som skulle vara smidigare än sina amerikanska bulldoggföregångare. Resultatet blev en hybrid med både den amerikanska bulldoggens styrka och den amerikanska pitbullens smidighet.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

American Bully hund som familjehund

Är American Bully en bra familjehund?

Dessa hundar är kända för att vara intelligenta och lekfulla. Temperamentet hos denna typ av ras är inte alltid välkänt bland alla men det finns så klart experter på denna hundras.

Hur är det att äga en American Bully?

En american bully är en typ av hund som vanligtvis föds upp. Innan du adopterar en sådan, se till att du undersöker behoven hos denna typ av hund och vad som kan hända om de inte får rätt vård.

American Bully hund fakta

Hur länge lever American Bully?

Bullyhundens livslängd är cirka 10-12 år.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

När är American Bully fullvuxen?

Bullyhunden är en ung hund som kan växa till en fullvuxen vuxen hund inom loppet av cirka tre år.

Vilken ögonfärg har American Bully?

Den har vanligtvis bruna ögon.

Vad väger en American Bully?

En typisk bullyhund väger mellan 24 och 45 kilo.

Vilka färger har American Bully?

American Bully-hundar finns i en mängd olika färger. De finns oftast i svart eller brindle, men kan också finnas i vitt eller citron.

Är en American Bully allergivänlig?

Egentligen inte. American Bully har vissa områden på huden som är känsliga för beröring och som kan orsaka en allergisk reaktion hos personer som är extra känsliga.

Egenskaper och personlighet

Vad har American Bully för personlighet?

American Bully-hunden har ett trevligt temperament och det gäller att den socialiseras och får både motion bra träning. Så innan du skaffar en sådan, se till att du undersöker behoven hos den här typen av hund för att den ska må så bra som möjligt

Hur intelligent är en American Bully?

American Bully är en hybridhund. Den har avlats från en blandning av engelsk bulldogg, amerikansk pitbullterrier och några andra raser.

En sak att tänka på innan man skaffar en bully är att de är intelligenta när det gäller lydnadsträning men det kommer krävas en hel del träning. American bully-hundar är ofta mycket självständiga och gör vad de vill när de vill. Hundrasen har också en mycket högre tolerans för smärta än många andra hundraser.

Pälsvård och motion

Hur ger man American Bully pälsvård?

Hitta först en bra plats för trimning. Om du bara badar hunden kan du använda ditt diskbänk eller badkar. Om du vill borsta och trimma den ska du göra i ordning dina förnödenheter och sätta upp en trimningsstation i badrummet.

Om du badar dem använder du ett icke-medicinerat schampo som är avsett för hundar och häller det i badkaret eller handfatet. Tillsätt sedan friskt rent vatten och blanda ihop allting med handen. Undvik att få vatten i deras öron och ögon! Doppa din American Bully i vattnet och löddra in det över hela kroppen med händerna och skölj sedan helt under rinnande vatten.

Hur ofta ska man trimma en American Bully?

Detta beror helt på den enskilda hunden och hur snabbt håret växer. Din lokala expert på american bully can berätta mer om vad just din hund behöver och hur ofta den ska trimmas.

Hur mycket hår fäller American Bully?

Bullyhunden släpper en måttlig mängd hår. De behöver vanligtvis bara borstas regelbundet för att undvika att pälsen blir matt. Ta kontakt med din lokala hundexpert för att få reda på vad som är bäst för just din hund.

Hur ofta bör man motionera en American Bully?

Det är bäst att träna en hunden minst två gånger om dagen, minst 60 minuters motion varje gång.

Ursprung & historia

Vad har American Bully för ursprung och historia?

American Bully är ursprungligen en hundras som erkändes av United Kennel Club. Det är en blandras som har skapats av många olika raser, bland annat american pit bull terrier, american staffordshire terrier, american bulldogs, american mastiffs och american bull terriers. Det är dock fortfarande inte känt hur stor andel av dessa raser som utgör den amerikanska bullyen.

American Bully valp

Vad kostar en American Bully valp?

En american bully valp kan kosta mellan 11000-16000 kronor beroende på färg, ålder och om hunden är tränad. Om hunden har stamtavla så kan priserna bli högre.

Hur många valpar kan en American Bully få?

De har en genomsnittlig kullstorlek på mellan 2-6 valpar, men kan ibland få fler eller färre.

Hur är en American Bully valp?

American bully valpar är ofta mycket energiska och fulla av liv. De är intelligenta och kräver mycket motion. Se därför till att vara beredd på den mängd energi som nya valpar har för att se till att de får den rätta motionen och stimulansen som de behöver.

American Bully pris

Vad är det för pris på American Bully?

Hundrasen brukar vara billigare än många andra hundraser. Priset för en amerikansk bully kan variera mellan 11000-16000 kronor, men om det finns en stamtavla så kan priset gå ännu högre.

American Bully uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av American Bully?

För er som är intresserade efter att prata med uppfödare av american bully så kommer ni få kolla på internet efter en passande hundklubb. Det är en bra idé att kontakta uppfödare innan du köper en valp av dem för att försäkra dig om att de är seriösa uppfödare.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är en American Bully lättlärd?

Ja, många anser att hundrasen är lätt att träna.

Är en American Bully skällig?

Hundens skällande skiljer sig mycket från en vanlig amerikansk bulldogg. Den bullyhunden kommer att vara mer vänlig och lättare i sin attityd, vilket gör att den lättare kan kommunicera med andra, samtidigt som den fortfarande är beskyddande mot sin ägare.

Andra relaterade sidor

Info