Engelsk bulldogg

Varför är engelska bulldoggar så populära? De är söta och gosiga, lätta att träna, kräver inte mycket grooming eller motion. Dessutom har de en päls som inte är särskilt hårig, vilket innebär att deras hår inte hamnar över hela din möbel. Den här artikeln kommer att utforska de många skälen till varför den här hundrasen har blivit så populär de senaste åren.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Engelsk bulldogg som familjehund

Är det en bra familjehund?

Den engelska bulldoggen är faktiskt inte en av de bästa raserna för att vara ett familjehusdjur. Den är inte lika gosig och tillgiven som andra raser och kan lätt bli skrämd av plötsliga rörelser, vilket innebär att den kan springa iväg och försöka hitta ett gömställe. Bulldogs kräver också mycket grooming och motion, vilket inte är något som de flesta människor har råd eller tid med nuförtiden.

Hur är det att äga en Engelsk bulldogg?

Hundarna är förtjusande, kärleksfulla husdjur med ett lättsamt temperament. De är också förvånansvärt toleranta mot kallt väder och de kräver inte mycket borstning eller motion. Du kommer aldrig att upptäcka att de tappar hår över hela dina möbler eftersom deras päls inte är särskilt hårig.

Engelsk bulldogg fakta

Hur länge lever Engelsk bulldogg?

Hundrasen, liksom andra raser, lever vanligtvis mellan 8 och 13 år.

När är Engelsk bulldogg fullvuxen?

Hundrasen är ungefär tre år gammal när den är fullvuxen.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Ögonen hos denna hundras är bruna.

Vad har Engelsk bulldogg för vikt?

Hundrasen väger upp till 25 kg, vilket är normaltungt för en hund.

Vilka färger har Engelsk bulldogg?

De flesta hundar är antingen svarta, blå eller gul.

Är en Engelsk bulldogg allergivänlig?

Nej, en Engelsk bulldogg är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Engelsk bulldogg för personlighet och temperament?

Hundrasens personlighet och temperament är att de är mycket utåtriktade, vänliga och intelligenta. De är också mycket lätta att träna och de kräver inte mycket grooming eller motion.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Hundarna är inte särskilt hårig, vilket innebär att de bara behöver borstas en gång i veckan.

Hur ofta ska man trimma hundrasen?

Hur ofta du trimmar pälsen på hunden beror på hårets längd och tjocklek. Det rekommenderas vanligtvis att trimma dem varannan till var fjärde månad, men det kan variera beroende på just din hund.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen fäller inte lika mycket hår som andra raser. Hundarna fäller så lite hår att de inte kräver ständig borstning.

Hur ofta bör man motionera en Engelsk bulldogg?

Det är inte lätt att se det på grund av deras kroppsbyggnad, men de bör ändå få mycket daglig motion även om det kan ta lite längre tid än andra raser.

Du kan behöva minska på sträckan eller intensiteten om din hunds ålder är ett problem – men många bulldoggar klarar sig bra med antingen två korta promenader per dag eller en lång promenad per dag. Vissa ägare tycker att det räcker med att ge sin bulldogg möjlighet att gå in och ut ofta för att få tillräckligt med motion under hela dagen.

Ursprung och historia

Vad har Engelsk bulldogg för ursprung och historia?

Hundrasen har sitt ursprung i Storbritannien. Förfäderna till dessa hundar var starka och ihärdiga hundar för tjurfäktning som går tillbaka till 1300-talets England.

Engelsk bulldogg valp

Vad kostar en Engelsk bulldogg valp?

En Engelsk bulldogg valp brukar kosta mellan 15000-19000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Bulldoggar är en stor, robust ras med kortare nos och en relativt platt skalle. De kan få allt från 4-9 valpar i en enda kull.

Engelsk bulldogg pris

Vad är det för pris på Engelsk bulldogg?

Ett genomsnittligt pris på Engelsk bulldogg är ca 15000-19000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Engelsk bulldogg uppfödaren finns.

Engelsk bulldogg uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Engelsk bulldogg?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Engelsk bulldogg omplacering

Hur hittar man en Engelsk bulldogg för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Engelsk bulldogg omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Engelsk bulldogg.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Engelsk bulldogg intelligent?

Det är en relativt intelligent hund, men den är inte lika intelligent som andra raser, t.ex. pudeln. De är bra på att följa kommandon och lära sig trick, men de kan vara envisa när det gäller agilityträning. Hundarna har varit kända för att få poäng i sjuttio till åttio percentilen på intelligenstester när de jämförs med andra raser i en studie som gjordes för många år sedan.

Är hunden lätt att träna?

Hundrasen är ganska lätt att träna eftersom de är kända för att vara tålmodiga och ivriga att vara till lags. Du kan också lära dem vilket trick eller kommando som helst på kort tid.

Är en Engelsk bulldogg skällig?

Ja, de sägs skälla mycket. Och skällandet kan också vara ganska högt.

Andra relaterade sidor