Cavoodle

Cavoodle är en blandning av två renrasiga hundar: Cavalier King Charles Spaniel och pudel. Rasen skapades i Australien som en blandras och erkänns inte av någon större kennelklubb. Detta innebär att den som vill äga en måste köpa den från en enskild Cavoodle uppfödare.

Här kommer du få reda på:

●    Cavoodle fakta

●    Cavoodle pris

●    ​​Cavoodle valp

●    Cavoodle omplacering

Cavoodle som familjehund            

Är det en bra familjehund?

Cavoodle-hunden är ett utmärkt husdjur för familjen eftersom den är kärleksfull, intelligent och lekfull. Den är också en mycket bra vakthund och skäller för att varna dig om det händer något ovanligt i grannskapet. Hundarna är också mycket lojala och är utmärkta följeslagare till barn.

Hur är det att äga en Cavoodle?

Cavoodlehundar är en av de mest populära korsningarna i världen, och det är inte utan anledning – de är förtjusande, har lite underhållsbehov och är bra husdjur för människor i alla åldrar. Om du funderar på att lägga denna hundras till din familj finns det några saker du bör veta innan du fattar ditt beslut.

Först och främst är hundarna mycket aktiva och älskar att leka hämtning eller gå på promenader. De kräver också mycket motion, så om du inte har tillräckligt med tid för att ta med din hund på en löprunda eller promenad varje dag är en Cavoodle kanske inte rätt husdjur för dig.

Hundarna är också benägna att drabbas av separationsångest, så om du är borta från din vovve alldeles för länge så kommer den inte må bra.

Cavoodle fakta   

Hur länge lever Cavoodle?

Hunden kan leva 10-15 år, beroende på hundens hälsa och livsstil. Höjd (mankhöjd) är 28-45 cm.

När är Cavoodle fullvuxen?

Den anses fullvuxen när den når sin vuxna storlek, vilket kan ta upp till två år.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundrasen har en rad olika ögonfärger, bland annat bruna, blå, gröna och hasselblå.

Vad har Cavoodle för vikt?

Vikt på Cavoodle i kilo är 5-12 kg. De är en mindre hundras och är bra husdjur för dem som bor i mindre utrymmen. 

Vilka färger har Cavoodle?

Cavoodle finns i färgerna svart, brun, vit, gul, grå och röd. 

Är en Cavoodle allergivänlig?

Nej, en Cavoodle är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Cavoodle för personlighet och temperament?

Cavoodle är en blandning av Cavalier King Charles Spaniel och pudel, och därför kan de ha en blandning av personlighetsdrag från båda raserna. De är i allmänhet vänliga, kärleksfulla och bra med barn, men kan också vara aktiva och lekfulla. De är intelligenta hundar och kan lätt tränas.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Det är en hund som kräver lite underhåll och som inte kräver mycket grooming. Du måste dock borsta deras päls varje dag för att ta bort döda hår och hålla dem snygga. Dessutom måste du klippa deras naglar med några veckors mellanrum och ge dem ett bad när det behövs.

För att sköta hundrasen börjar du med att borsta pälsen för att ta bort döda hår. Därefter trimmar du deras naglar med hjälp av en nagelklippare. Slutligen ska du bada dem med en särskild hundschampo.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundarna är uppfödda för att ha låg håravfall, men alla hundar tappar en del hår. Det är viktigt att borsta din hund minst en gång i veckan för att ta bort döda hår och hålla den frisk.

Hur ofta bör man motionera en Cavoodle?

En Cavoodle behöver minst 60 minuters motion per dag, men helst mer.

Ursprung och historia   

Vad har Cavoodle för ursprung och historia?

Cavoodle är en korsning mellan Cavalier King Charles Spaniel och pudel. De föddes upp i Australien för första gången på 1990-talet.

Cavoodle valp    

Vad kostar en Cavoodle valp?

En Cavoodle valp brukar kosta mellan 23000-27000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Det är en blandras som kan få mellan en och tolv valpar åt gången.

Cavoodle pris     

Vad är det för pris på Cavoodle?

Ett genomsnittligt pris på Cavoodle är ca 23000-27000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Cavoodle uppfödaren finns.

Cavoodle uppfödare        

Hur hittar man bra uppfödare av Cavoodle?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Cavoodle är medlemmar.

Cavoodle omplacering    

Hur hittar man en Cavoodle för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Cavoodle omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Cavoodle.

Vanliga frågor och svar

Är Cavoodle intelligent?

Ja, hundarna är intelligenta. De är en korsning av Cavalier King Charles Spaniel och poudel, vilket innebär att de ärver de bästa egenskaperna hos båda raserna. De är bra med människor och är bra familjehusdjur, och de är också mycket träningsbara.

Är hunden lätt att träna?

Ja, Cavoodle-hundar är lätta att träna. De är intelligenta och reagerar bra på positiva förstärkningstekniker som godis och beröm.

Är en Cavoodle skällig?

Både ja och nej. Det beror verkligen på den enskilda hundens personlighet. Vissa Cavoodles kan vara mycket högljudda och skälla ofta, medan andra kan vara mer tystlåtna och bara skälla när det behövs. Om du är intresserad av att skaffa en Cavoodle är det viktigt att tillbringa tid med hunden i förväg för att se om den är en skällande typ av hund.

Andra relaterade sidor
●    Hundraser