Jaktlabrador

Jaktlabradorer används ofta för att jaga vilda fåglar och vattenfåglar, både för sport och för mat. De är också utmärkta familjehusdjur eftersom de är lugna, intelligenta och bra med barn. Lär dig mer om jaktlabrador genom att läsa den här artikeln!

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Jaktlabrador som familjehund

Är det en bra familjehund?

De är utmärkta som familjehund eftersom de är lugna, intelligenta och bra med barn. På engelska kallas de för ”hunting labs” och är lätta att träna och har den typ av personlighet som är bra för familjer.

Hur är det att äga en Jaktlabrador?

Jaktlabrador är en jakthund som oftast förknippas med jakt, men de är glada och sociala som alla labradorer. Därför kommer ni ofta inte märks någon större skillnad, och överlag vara väldigt lyckliga över att äga just denna hunden.

Jaktlabrador fakta

Hur länge lever Jaktlabrador?

De lever i genomsnitt mellan 10 och 13 år.

När är Jaktlabrador fullvuxen?

Labradorer är fullvuxna jakthundar vid två års ålder. Äldre jaktlabrador har vanligtvis mer jaktvana, men jaktlabrador behöver inte vara fullvuxna för att jaga.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Den jagande labradoren har mörka ögon

Vad har Jaktlabrador för vikt?

Labradorer är en jakthund som vanligtvis väger mellan 15 och 36 kg.

Vilka färger har Jaktlabrador?

Jaktlabb finns i en mängd olika färger, från standardjaktfärger som gult och orange till brun, vit, blå och svart.

Är en Jaktlabrador allergivänlig?

Nej, en Jaktlabrador är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras. Den jagande labradoren kan ha ett kraftigt håravfall under vissa tider på året, vilket kan leda till att du drabbas av en allergisk reaktion.

Egenskaper och personlighet

Vad har Jaktlabrador för personlighet och temperament?

Labradorer är utmärkta familjehundar eftersom de är lugna, intelligenta och bra med barn. De behöver dock mycket motion.

Labradorer avlades ursprungligen för jakt, men deras lugna temperament har lett till att de allt oftare används som husdjur. Jaktlabrador har en mycket lekfull personlighet, vilket är anledningen till att dessa hundar rankas högt på listan över familjevänliga jaktraser.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Ta tag i din jaktlabbes hundborste och börja borsta den i samma riktning som pälsen. Borsta även dess långa, flödande svans. För att bli av med lösa hårstrån använder du en bredtandad kam för att få bort lösa hårstrån från jakthundens rygg. Inspektera därefter din labradors tassar för oönskade smutsrester genom att försiktigt massera dem med en fuktig trasa.

Hur ofta ska man trimma hundrasen?

Pälsen på din jaktlabrador bör trimmas regelbundet. Om jaktlabradoren ska ut på jakt är det bäst att trimma jaktlabradorns päls i jaktstil. Pälsen bör trimmas regelbundet, prata med er lokala hundexpert för att få reda på hur ofta.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Jakthunden fäller måttligt med hår, i genomsnitt lika mycket som andra hundar.

Hur ofta bör man motionera en Jaktlabrador?

Labradorer är jakthundar och som sådana bör de motioneras ofta. Jaktlabradorer kända för att ha mycket energi. När denna energi inte används kan hundarna ibland bli lite småjobbiga. Det är viktigt att träna hunden tidigt på morgonen innan den blir orolig, eller efter någon lämplig aktivitet där han eller hon får spendera en del av sin energi.

Ursprung och historia

Vad har Jaktlabrador för ursprung och historia?

Jaktlabradorhundar härstammar från St John’s water dog, en brukshundras från Newfoundland som hjälpte fiskare att bära in saker i land efter en fisketur. Den moderna jaktlabradoren är ett utmärkt familjehusdjur om den inte tillbringar för mycket tid ensam och bär gärna leksaker i timmar om den får såna. Jaktlabbar behöver också mycket motion och mental stimulans.

Jaktlabrador valp

Vad kostar en Jaktlabrador valp?

En Jaktlabrador valp brukar kosta mellan 16000-23000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

En labradorhund som jagar kan få mellan 1 och 10 valpar.

Hur är en Jaktlabrador valp?

Det finns inte mycket information om jaktlabrador valp eftersom de bara är cirka 2 månader gamla när de tas hem av sin ägare. Så mycket kan förändras i valpens personlighet när de blir äldre.

Vad behöver jaktlabrador valp från sin ägare?

I gengäld för att bli bra jaktkamrater behöver valparna att dess ägare ger dem den tid och det utrymme de behöver för att vara aktiva. De behöver också en bra kost och motion.

Jaktlabrador pris

Vad är det för pris på Jaktlabrador?

Ett genomsnittligt pris på Jaktlabrador är ca 16000-23000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Jaktlabrador uppfödaren finns.

Jaktlabrador uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Jaktlabrador?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Jaktlabrador omplacering

Hur hittar man en Jaktlabrador för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Jaktlabrador omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Jaktlabrador.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Jaktlabrador intelligent?

Labradorer är vanligtvis intelligenta jakthundar. De är inte lika intelligenta som border collies och pudlar, men de ligger nära toppen bland jakthundar. Hundar som är uppfödda för jakt kan lätt tränas med positiv förstärkning. Detta beror på att dessa hundar älskar sina ägare och vill behaga dem.

Är hunden lättlärd?

De är lättlärda jakthundar. De är också utmärkta familjehundar och bra med barn.

Är en Jaktlabrador skällig?

Vissa jaktlabbar skäller mycket, men valparna förväntas inte skälla för mycket. De skäller vanligtvis bara när de hör en annan hund skälla eller om de ser ett djur som de vill jaga.

Andra relaterade sidor

Info