Bästa Schnauzer Omplacering

Schnauzer är en medelstor och relativt vanlig ras i Sverige, lätt att känna igen med sitt karaktäristiska skägg och stora ögonbryn. Den beskrivs ofta som lekfull, alert och familjekär.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy


Varför välja en schnauzer för omplacering?

En schnauzer som omplaceringshund kan vara perfekt för dig som söker en intelligent, orädd och lekfull allround-hund med välkänd stabil mentalitet. Rasen är robust och tålig, samt sund utan större rasbundna sjukdomar.

Schnauzern kan vara vaksam mot främmande och har en del vaktinstinkt. De tenderar dock att vara lojala och kärvänliga med sin familj, väl medvetna om vilka som tillhör den egna flocken.

Agility, spår, bruks eller drag – en schnauzer är duktig på det mesta! Huvudsaken är att denna energiska och självständiga hundras får tillräcklig motion och aktivering.

Att tänka på innan du väljer en mellanschnauzer för omplacering

  • Det kan ta tid för omplaceringshundar såsom schnauzer att landa i sitt nya hem. Tålamod, närhet och tydliga rutiner är viktigt.
  • När du väljer en omplacerad schnauzer är det viktigt att komma ihåg att det i grunden är en arbetande ras som behöver stimulans för att må bra. Som ägare bör du ha tid att aktivera den.
  • Schnauzerns sträva päls är både smutsavvisande och ofta skonsam för pälsallergiker, men kräver regelbunden borstning och trimning. 
  • Det finns jaktinstinkt i rasen och en medfödd vilja att jaga djur såsom harar, katter och rådjur. En inhägnad tomt kan därför vara bra om du överväger en schnauzer eller schnauzer blandras för omplacering.
  • Ett tips är att även titta på minischnauzer för omplacering.

Mer information inför en eventuell omplaceringshund som schnauzer?

I SKK:s rasguide kan du läsa mer om rasen. Där hittar du även information om minischnauzern. Du kan också kontakta din lokala rasklubb för att fråga mer innan du väljer att ta en schnauzer för omplacering.

Andra relaterade artiklar