Pitbull

Pitbull hundar är starka, intelligenta och atletiska. Den här sidan är en bra utgångspunkt om du funderar på att köpa eller adoptera en pitbull till dig själv eller din familj.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Här hittar du information om:

Pitbull som familjehund

Är det en bra familjehund?

Pitbulls är en hundras som används som familjehund. De klarar sig bra med andra djur, men de kan också vara tuffa och högljudda. Pitbulls kan även behöva mer träning och omvårdnad än en del andra hundraser. Undersök därför ifall denna hundras passar dig eller inte.

Hur är det att äga en Pitbull?

Många människor känner inte alls till pitbulls eller pitbullhundar. Om du funderar på att skaffa dig en pitbull så kanske du här kan få lite mer information som du behöver innan du tar ett beslut om detta är en hundras för dig.

Pitbulls kan vara bra familjehusdjur av många skäl: de är lojala, intelligenta (lär sig lätt nya trick), energiska, snälla mot barn, bra mot andra husdjur och lätta att träna. Men de kräver mycket träning och motion för att må bra.

Pitbull fakta

Hur länge lever Pitbull?

Hundrasen kan leva mellan 12 och 14 år, beroende på kost och motion.

När är Pitbull fullvuxen?

Frågan om när hundrasen är fullvuxen är komplicerad. Många anses vara fullvuxna mellan 18 månader och 2 år.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

De har bruna ögon.

Vad har Pitbull för vikt?

Hunden väger i genomsnitt mellan 30 och 50 pund.

Vilka färger har Pitbull?

Pitbullhundar finns i en mängd olika färger, bland annat svart, vit, brun, röd och gul. Vissa pitbulls kan ha fläckar av olika färger på kroppen.

Är en Pitbull allergivänlig?

Nej, en Pitbull är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Pitbull för personlighet och temperament?

Pitbullhunden är en stark, intelligent och atletisk hundras som har avlats för sina färdigheter i jakt. De är också kända för att vara mycket lojala och beskyddande för sina hem och familjer.

Pitbullhundar kan vara territoriella, temperamentsfulla och envisa vilket innebär att de gör allt för att skydda det som de anser tillhöra dem. Naturligtvis kan pitbullhundar också vara vänliga, lekfulla och tillgivna när det gäller barn, vuxna och andra hundar.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Om du vill sköta en pitbull är det bästa sättet att borsta den regelbundet med en borste med mjuk hundborst. Om din pitbull tappar mer än vanligt kan du också använda ett hundbalsam skapad just för din hund.

Pitbullar fäller året runt, men om din fäller mycket mer än vanligt så behöver du undersöka detta. Se till att din pitbull har kontrollerats av en veterinär om den skulle ha ont. Vi rekommenderar att du borstar din pitbull en eller två gånger i veckan med en hundborste.

Hur ofta ska man trimma hundrasen?

Pitbullhundar är kända för att ha tunga pälsar som bör trimmas. Pitbullens öron behöver rengöras regelbundet på grund av deras långa päls. Du bör också ge deras tänder en snabb borstning för att avlägsna uppbyggnaden av plack och matrester. Fokusera på pitbullhundens naglar om de kliar eller tuggar på möbler, detta kan leda till att de skadar sig eller skadar dina barn.

Konsekvens är nyckeln när det gäller grooming av pitbullhundar. De är bra husdjur för aktiva människor som kan hålla pitbullhundar möjligheter till utmanande lekar och träningspass.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Pitbullhundar är hundar som inte släpper så mycket hår. Detta beror på att pitbulls är kraftfulla, kraftfulla hundar. Pitbullens päls är kort och slät med en trådig, styv struktur. Pitbullens underpäls är tät och tät.

Hundrasen pitbull fäller mycket lite hår eftersom pitbulls är mycket lokomotiva djur. Detta innebär att pitbulls behöver mycket motion för att hålla sina muskler tonade och friska samtidigt som de håller vikten nere. Om pitbulls inte får tillräckligt med motion kommer de att gå upp i vikt mycket snabbare än andra hundraser av liknande storlek. När pitbulls går upp i vikt kan de bli överviktiga, vilket kan leda till alla möjliga hälsoproblem.

Hur ofta bör man motionera en Pitbull?

Pitbullhunden behöver motionera minst en timme om dagen. Om pitbullhunden inte motionerar kan den bli överviktig, lat och inaktiv. Framför allt mår den bra mentalt om den får mycket motion.

Ursprung och historia

Vad har Pitbull för ursprung och historia?

Pitbull är en hundras som uppstod i slutet av 1800-talet. Den avlades för sin spelglädje för att ta ner tjurar, vilket har lett till vissa missuppfattningar om att pitbulls är aggressiva mot andra djur.

Pitbull valp

Vad kostar en Pitbull valp?

En Pitbull valp brukar kosta mellan 15000-20000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

amerikansk pitbull valp hund i Sverige

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hur många valpar kan en Pitbull hund få varierar lite men mellan 1 till 5 är ganska vanligt.

Hur är en Pitbull valp?

De är riktigt gulliga och söta att ha att göra med. Hela tiden nyfikna och vill upptäcka världen på ett busigt sätt.

Pitbull pris

Vad är det för pris på Pitbull?

Ett genomsnittligt pris på Pitbull är ca 15000-20000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Pitbull uppfödaren finns.

Pitbull uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Pitbull?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Pitbull omplacering

Hur hittar man en Pitbull för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Pitbull omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Pitbull.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Pitbull intelligent?

Pitbull är en mycket intelligent hundras. De kan tränas för att utföra en mängd olika uppgifter, från att vara ett assistansdjur till att vara en utställningshund.

Är hunden lättlärd?

Pitbullhundar är mycket intelligenta, vilket innebär att de är mycket lätta att träna. Du kan enkelt lära dem allmänna kommandon som ”sitt” och ”stanna”, men pitbullhundar är också ivriga att lära sig mer komplicerade trick

Är en Pitbull skällig?

Pitbullhundar kan vara skälliga, men det handlar egentligen om hur de föds upp och tränas. Och pitbullhundar kan vara mer benägna att skälla än andra raser eftersom pitbullägare ofta misstar pitbullhundars skällande för tuffhet.

Andra relaterade sidor

Info