Shiba Inu

Shiba inu är en av de mest populära hundraserna eftersom de är lätta att ta hand om. De behöver inte mycket motion, kan lätt tränas och älskar kramar! Plus deras bedårande leenden under bettet som bara smälter ditt hjärta.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Shiba inu hund som familjehund

Är Shiba inu en bra familjehund?

Det finns många som tror att shiba inu inte är bra för familjer med små barn. Det enda de tänker på är hur högsträckt och envis shiba inu kan vara. Detta är dock inte alltid sant. Det beror verkligen på hur de uppfostras.

Om du vill veta om huruvida hunden kommer att fungera bra för din familj finns här några saker att tänka på innan du skaffar en av dessa bedårande hundar.

  • Är ditt hem lugnt eller ganska aktivt för det mesta?
  • Har du en trädgård där hunden kan leka?
  • Eller bor du i en lägenhet utan trädgård?
  • Hur mycket pengar har du att spendera på mat och leksaker?

Hur är det att äga en Shiba inu?

Det är en hund som inte behöver mycket motion, som är lätt att träna och som älskar att gosa! Dessutom har den dessa bedårande leenden under bettet som bara smälter ditt hjärta.

Shiba inu hund fakta

Hur länge lever Shiba inu?

Den genomsnittliga livslängden för hunden är 12-15 år.

När är Shiba inu fullvuxen?

En shiba inu-hund kan anses vara fullvuxen vid 1-3 års ålder. Detta beror till största delen på att de är små och inte kommer att växa mycket större än sin vuxna fotstorlek.

Vilken ögonfärg har Shiba inu?

Hundens ögon kan ha vilken färg som helst, inklusive brun, blå, grön och ljusbrun.

Vad väger en Shiba inu?

Den väger vanligtvis mellan 8-15 kilo.

Vilka färger har Shiba inu?

Shiba inu är oftast svart och brun, även om röd, gräddfärgad, vit, sesam, brindle och piebald också förekommer.

Är en Shiba inu allergivänlig?

Shiba Inus kallas ofta för en allergivänlig hundras, men det är inte alltid sant. Även om det finns raser som är bättre för dem som kan ha allergier mot hundar kan Shiba Inu fortfarande utlösa en allergisk reaktion hos vissa människor.

Egenskaper och personlighet

Vad har Shiba inu för personlighet?

De flesta Shiba inus är ganska blyga när det gäller främlingar, men de är sociala med sina ägare. De är vanligtvis ganska självständiga och krävande. Denna ras är inte lämplig för familjer med barn under 10 år eftersom den kan vara snabb att bita för att skydda sig själv. Men de är den perfekta hunden för de flesta vuxna!

Hur intelligent är en Shiba inu?

En shiba inu är en hund som har fötts upp i århundraden för att jaga japanskt vilt. Det är en av de mest intelligenta raserna i världen och den hör också till de minsta i alla storlekar. Shiba inus främsta kännetecken är en orädd och självsäker attityd. De är en självständig ras som inte vill bli rastad utan föredrar att gå på egen hand. Detta gör dem bättre på jakt än andra hundraser.

Den här rasen älskar tillgivenhet och de visar det genom att slicka dina händer, ge dig små valpkyssar och leka med dig. De vill vara bland människor och de blir ensamma när de lämnas för länge utan kontakt från sin familj eller ägare.

Shiba inu pälsvård och motion

Hur ger man Shiba inu pälsvård?

Separera hunden från andra husdjur minst två timmar före badet. Placera en gummimatta i badkaret eller handfatet för att undvika att glida. Schamponera och skölj, men balsamera inte pälsen. Använd svampbad i stället för slang, eftersom den kan trassla in eller matta pälsen. Borsta tänderna med tandkräm för husdjur, men borsta inte tungan.

Hur ofta ska man trimma en Shiba inu?

En Shiba inu behöver klippas ofta så att den håller sig snygg. Den bästa tumregeln är att trimma dem regelbundet, om inte pälsen blir extremt lång. Du kan börja trimma din hund när den är 6 månader gammal, men om håret bara inte växer tillbaka måste du kontakta en veterinär eftersom det kan vara ett tecken på hälsoproblem.

Hur ofta bör man motionera en Shiba inu?

Normalt vill du träna en shiba inu varje dag.

Med normalt menas minst en gång om dagen i fem minuter eller mer. En promenad på femton minuter följt av några leksessioner motsvarar en timmes aktivitet, så det vore logiskt att göra detta dagligen. Om du har mer tid älskar de att gå på vandringar och joggingturer med familjen samt att leka fångst med sin favoritleksak eller frisbee.

Ursprung & historia

Vad har Shiba inu för ursprung och historia?

Shiba inu kommer ursprungligen från Japan. Japanerna, som trodde att hunden var helig, trodde att hunden var en gåva till dem från gamla gudar. Andra teorier menar att hunden är en ättling till de gamla spitzhundarna som invandrade till Japan för över 3 000 år sedan.

Shiba inu kännetecknas av sin självständighet, sitt självförtroende och sin lojalitet. De är en utmärkt följeslagare för barn och andra djur eftersom de är alerta och observanta. Hunden har också en historia av att användas för att jaga småvilt som kaniner och gnagare.

Shiba inu valp

Vad kostar en Shiba inu valp?

En Shiba inu-valp kan kosta mellan 8000-14000 kronor.

Hur många valpar kan en Shiba inu få?

Det är inte vanligt att hunden har kullar med mer än 5 valpar.

Hur är en Shiba inu valp?

Shiba inu är en av de minsta hundarna i världen, men de är också en av de mest intelligenta. En valp kan vara mycket självständig och kan på egen hand ta sig an sina egna rutiner. De är kända för sin nyfikenhet och är ganska busiga.

Med tanke på att hundarna är så smarta kan de snabbt lära sig beteenden. Därför tar det inte lång tid innan din Shiba valp har lärt sig att sitta, skaka hand, rulla omkull, leka död eller nästan alla andra trick du ser på youtube. Du kommer att gråta glädjetårar när detta sker eftersom det betyder att din Shiba inu valp har accepterat dig som herre/mästarinna för livet!

Hur snabbt växer en Shiba inu hund valp?

Shiba inu-valpar växer snabbt, men inte för snabbt. De kan vanligtvis vara fullvuxna innan de fyller ett år.

Hur länge växer en Shiba inu valp?

En Shiba inu-valp växer till sin fulla storlek vid 6-7 månaders ålder. De är små hundar som har en medelstor kropp, ungefär lika stor som en border collie eller större.

Shiba inu pris

Vad är det för pris på Shiba inu?

Priset för en Shiba Inu ligger runt 8000-14000 kronor. Allt beror på vilken typ av Shiba Inu du köper och var du köper den.

Vart kan man köpa en Shiba inu?

Shiba inu är en hundras som vanligtvis betraktas som ett sällskapsdjur. Du kan köpa en Shiba inu från en hunduppfödare .

Shiba inu uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Shiba inu?

Ett sätt att hitta bra Shiba inu-hunduppfödare är att prata med vänner och familj. Ett annat sätt är att leta på nätet efter lokala uppfödare med gott rykte.

Hur gör man för att köpa Shiba inu från kennel?

Det finns några olika sätt att göra detta på. För det första måste du hitta en välrenommerad kennel. En kennel har vanligtvis en webbplats och det är alltid en bra idé att mejla eller ringa dem för att se vem de har fött upp hundar med och vilken typ av hundar de har på sin webbplats. Du måste också göra lite research om priset för varje ras; när du väl hittar en som passar inom din budget bör du enkelt kunna köpa dem.

Om det inte finns så mycket information på kennelns webbplats kan du ringa dem och fråga om de föder upp Shibas inus. Om de inte gör det måste du hitta en annan kennel eller leta efter valpar lokalt. Ett tips är även att ta kontakt med hundens rasklubben, där flera uppfödare vanligtvis är medlemmar.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är en Shiba inu intelligent?

Ja! De vinner ofta i intelligensprov och tävlingar för hundar.

Är en Shiba inu lättlärd?

Dessa hundar är lätta att träna eftersom de är mycket lydiga. I de flesta fall behöver de här små hundarna endast minimal träning. Naturligtvis förblir de envisa ibland och kan vara lite småjobbiga om de inte får tillräckligt med motion, men i allmänhet är denna ras en exceptionell följeslagare som är både kärleksfull och bedårande.

Är en Shiba inu skällig?

Det finns inget sådant som en ”skällig” Shiba Inu. Termen skällig har att göra med hundens instinkt och vilja att försvara sitt revir, sin ägare och sina ägodelar. En shiba inu som skäller överdrivet mycket (många gånger om dagen) kan behöva mer socialisering och träning eller ibland till och med medicinsk hjälp.

Andra relaterade sidor