Amerikansk Bulldog hund

Den amerikanska bulldoggen är en av de mest populära hundarna. De anses vara bra familjehusdjur, men de är också sådana som kan fylla en mängd olika roller för sina ägare.

Den amerikanska bulldoggen kan vara en utmärkt vakthund, assistanshund eller bara det perfekta husdjuret. Låt oss ta en närmare titt på dessa underbara hundar.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Här får du reda på:

Amerikansk bulldog som familjehund

Är det en bra familjehund?

Den amerikanska bulldoggen är ett bra familjehusdjur. De är lojala och stabila mot barn. Den amerikanska bulldoggen anses också vara en av de mest populära hundarna i Amerika.

Hur är det att äga en Amerikansk bulldog?

Amerikanska bulldoggar är bra husdjur för familjer. De är lätta att träna och är utmärkta vakt- och tjänstehundar. Dessa hundar kan bli ett bra tillskott till vilken familj som helst och kommer att vara en tillgång i deras vardag.

Amerikansk bulldog fakta

Hur länge lever Amerikansk bulldog?

Den amerikanska bulldoggen är en ras som kan leva i ungefär 12 år.

När är Amerikansk bulldog fullvuxen?

Den amerikanska bulldoggen är vuxen när den är fullvuxen, dvs. när den är omkring ett år gammal. Det betyder att amerikanska bulldog hundar växer upp snabbt från då de är en liten gullig valp.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Den amerikanska bulldoggen har bruna ögon.

amerikanska bulldog hundar

Vad har Amerikansk bulldog för vikt?

Den amerikanska bulldoggen väger mellan 35 och 60 kg.

Vilka färger har Amerikansk bulldog?

De typiska färgerna är falurött, rött, blått och vitt med en möjlig blandning av dessa färger. När man får sin american bulldog så kanske färgen skiljer sig lite på din valp, men i takt med att ditt hus djur blir äldre så kan nyanserna förändras lite.

Är en Amerikansk bulldog allergivänlig?

Nej, en Amerikansk bulldog hund är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Amerikansk bulldog för personlighet och temperament?

Den amerikanska bulldoggen är en hund som är mycket beskyddande mot sin familj. De är också lojala mot sina ägare och gillar i allmänhet inte främlingar i sitt revir. De är i allmänhet vänliga och tålmodiga mot barn och kan till och med användas som terapihund. Kort sagt så är american bulldog hundar som ras väldigt uppskattade i Sverige.

De har följande egenskaper: Vänlig och mild: Den amerikanska bulldoggen är en mycket vänlig och mild hundras. De kan skälla när de möter nya människor, men de nöjer sig vanligtvis med att sniffa artigt på dem utan att dra sig undan eller morra.

Alert: Amerikanska bulldoggar är utmärkta vakthundar eftersom de alltid verkar vara medvetna om vad som händer runt omkring dem. De skäller när det finns någon form av buller eller tumult.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Det kan vara så enkelt som att borsta den med en hundborste för att ta bort döda hårstrån. Vissa hundraser kräver särskilda borstningsrutiner, t.ex. regelbundna bad.

Hur ofta ska man trimma hundrasen?

Det rekommenderas att klippa den amerikanska bulldoggen regelbundet. Om du vill behålla håret kortare än vanligt är det bäst att börja klippa håret så snart som möjligt för att inte låta det växa ut för länge.

En professionell groomer bör kunna hjälpa dig att avgöra hur ofta hundens päls behöver klippas.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Vissa amerikanska bulldogghundar fäller mindre, men många fäller fortfarande en måttlig mängd.

Hur ofta bör man motionera en Amerikansk bulldog?

Generellt sett bör du träna din hund minst en gång om dagen. Det finns vissa undantag från denna regel om din hund är en äldre hund eller en ras som vanligtvis inte behöver så mycket motion. I den situationen kan du minska antalet gånger per dag som du tränar din amerikanska bulldog.

Ursprung och historia

Vad har Amerikansk bulldog för ursprung och historia?

Den amerikanska bulldoggen föddes ursprungligen upp i England för att fungera som assistent åt en viltvårdares assistent och fånga stora djur som vildsvin och hjortar (därav namnet).

American bulldog hundar har funnits länge

Den har använts för detta ändamål sedan 1700-talet då den fördes till Amerika av kolonister som letade efter nya jaktmöjligheter på andra kontinenter. Även om han i dag vanligtvis inte ses som en jägare har han fortfarande kvar en del av sin jaktinstinkt.

Amerikanska bulldog hund och valp som arbetshund

Den amerikanska bulldoggen utvecklades ur de tidiga bulldoggarna, som föddes upp för att fånga boskap. Detta har lett till att rasen kallas för ”amerikansk boskapshund” eller ”boskapsdriver” även om de vanligtvis förknippas med att vara en utmärkt arbetshund för att driva boskap är de också perfekta arbetshundar för andra ändamål.

De är starka och muskulösa, vilket gör att de passar utmärkt till alla aktiviteter som innebär dragning eller manövrering.

Vill du ha mer information om dessa amerikanska hundar i Sverige (och på svenska) så hittar du mer på denna sajt.

Amerikansk bulldog valp

Vad kostar en Amerikansk bulldog valp?

En Amerikansk bulldog valp brukar kosta mellan 17000-26000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

american bulldog valp

Hur många valpar kan hundrasen få?

Amerikanska bulldogg-hundar kan få upp till fyra valpar i en kull. Det är super kul att leka med sin amerikanska valp, då nyfödda hundar är extra lekfulla.

Amerikansk bulldog pris

Vad är det för pris på Amerikansk bulldog?

Ett genomsnittligt pris på Amerikansk bulldog är ca 17000-26000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Amerikansk bulldog uppfödaren finns.

Amerikansk bulldog uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Amerikansk bulldog?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar. Dessa personerna är de riktiga experterna och kan ge bra information om american bulldog.

Amerikansk bulldog omplacering

Hur hittar man en Amerikansk bulldog för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Amerikansk bulldog omplaceringshundar i Sverige. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Amerikansk bulldog hund.

svenska amerikansk bulldog information i Sverige

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Amerikansk bulldog intelligent?

Ja, amerikanska bulldogghundar är intelligenta och lojala.

Är hunden lätt att träna?

Amerikansk bulldogg är en av de lättaste raserna att träna, vilket gör den till en bra hund för förstagångsägare. Hunden är stark och villig att behaga sin ägare vilket gör träningen enkel och effektiv. De följer vanligtvis kommandon och behöver lite eller ingen uppmuntran. Den här rasen tycker om att glädja människor och har en hög intelligensnivå.

Är en Amerikansk bulldog skällig?

Den amerikanska bulldoggen är inte en hund som skäller överdrivet mycket. Det bör dock noteras att den amerikanska bulldoggen skyddar sitt revir och ibland kan den uppträda tuff mot främmande djur eller människor.

Andra relaterade sidor

Info