Havapoo

Havapoo är en korsning mellan Havanais och Pudel. De är också kända för att vara intelligenta, vänliga och lekfulla hundar som är bra husdjur för barnfamiljer.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Här kommer du få reda på:

●    Havapoo fakta

●    Havapoo pris

●    ​​Havapoo valp

●    Havapoo omplacering

Utseendet

Hur ser en Havapoo ut?

Havapoo är en korsning mellan en Havanais och en Pudel. De är vanligtvis små i storlek och har en vågig päls. De kan finnas i en mängd olika färger, men de vanligaste är svart, vit och brun. 

Havapoo som familjehund             

Är det en bra familjehund?

Havapoo är en bra familjehund. De är vanligtvis bra med barn och är bra följeslagare. De är också generellt sett lätta att träna och är vanligtvis ganska sociala. Detta gör dem till ett bra alternativ för familjer som letar efter ett vänligt och kärleksfullt husdjur.

Hur är det att äga en Havapoo?

Havapoos är en blandning av Havanais och Pudel. Det är en liten hundras som är känd för att vara vänlig, intelligent och mer allergivänlig än andra hundraser (bör dock tilläggas att ingen hund är helt allergivänlig, utan kan bara vara mer allergivänlig än andra raser).

Havapoos är bra husdjur för personer med allergier eftersom de inte fäller särskilt mycket, men du behöver fortfarande testa för att se om hundrasen är allergivänlig för just dig (då alla människor reagerar olika).

Havapoos tenderar också att vara relativt underhållsfattiga hundar; de kräver inte mycket motion och är vanligtvis lätta att träna.

Havapoo fakta    

Hur länge lever Havapoo?

Den genomsnittliga livslängden är cirka 13-15 år. 

När är Havapoo fullvuxen?

De flesta har uppnått sin vuxna storlek när de är ett år gamla.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundens ögon är vanligtvis bruna, men de kan också vara gröna eller blå. De är en blandning av färgerna hos havanaisen och pudeln, vilket är anledningen till att de kan ha olika ögonfärger.

Vad har Havapoo för vikt?

Hundarna väger omkring 5-11 kg. Höjd (mankhöjd) är 28-45 cm.

Vilka färger har Havapoo?

Havapoo finns i en mängd olika färger, bland annat svart, brun, vit, aprikos, gul och grå.

Är en Havapoo allergivänlig?

Nej, en Havapoo är egentligen inte allergivänlig, men den anses vara ”mer allergivänlig” än andra hundraser. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Havapoo för personlighet och temperament?

Hundens personlighet och temperament kan variera beroende på den enskilda hunden, men de är vanligtvis vänliga, lekfulla och kärleksfulla. 

De kan vara bra familjehundar eftersom de är bra med barn och tenderar att vara lojala och beskyddande mot sina familjer. De kan dock också vara ganska energiska så de kanske inte passar alla.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

En Havapoo hund bör skötas minst en gång i veckan. Börja med att borsta hundens hår för att ta bort eventuella knutar och trassel. 

Använd sedan en hundkam för att borsta hundens hår i motsatt riktning mot tillväxten. Se till att trimma hundens naglar och öron regelbundet. 

Hur mycket hår fäller hundrasen?

De anses vara en hundras med låg hårväxt. De kan tappa lite hår, men det är inte överdrivet. Faktum är att många människor tycker att hundens päls är ganska attraktiv och inte hårig.

Hur ofta bör man motionera en Havapoo?

Havapoos är en korsning mellan en havanais och en Pudel, så de kan ha olika behov av motion beroende på deras föräldraraser. Om din Havapoo är mer havanais-liknande är den förmodligen nöjd med en kort promenad eller lite lek på gården. 

Om din Havapoo är mer pudelliknande behöver den en längre promenad eller till och med en joggingtur för att få tillräckligt med motion. Var alltid medveten om din Havapoos energinivå och anpassa din träningsrutin därefter.

Ursprung och historia   

Vad har Havapoo för ursprung och historia?

Havapoo är en korsning mellan en Havaneser och en Pudel. De anses vara en designraser och erkänns inte av American Kennel Club. De dök upp för första gången i början av 2000-talet och har blivit alltmer populära på senare år.

Havapoo är en hybridhund, vilket innebär att den inte är en renrasig hund. Detta kan vara problematiskt eftersom det inte finns någon garanti för att hunden kommer att ha båda föräldrarnas egenskaper. I allmänhet sägs Havapoos vara tillgivna, intelligenta och underhållsfattiga hundar som är bra familjehundar.

Havapoo valp     

Vad kostar en Havapoo valp?

En Havapoo valp brukar kosta mellan 19000-24000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hunden kan få mellan en och tolv valpar, men den genomsnittliga kullstorleken är sex.

Havapoo pris      

Vad är det för pris på Havapoo?

Vad kostar en Havapoo egentligen? Ett genomsnittligt pris på Havapoo är ca 19000-24000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Havapoo uppfödaren finns.

Havapoo uppfödare         

Hur hittar man bra uppfödare av Havapoo?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Havapoo är medlemmar.

Havapoo omplacering     

Hur hittar man en Havapoo för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Havapoo omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Havapoo.

Vanliga frågor och svar

Är Havapoo intelligent?

Havapoohundar är smarta och kan lära sig ett antal trick. Den kärleksfulla och intelligenta hundras har inte alltför långt att gå för att förstå när den inte är välkommen eller vilket beteende som är acceptabelt i människans hushåll. 

Det bästa sättet för den här valpen att lära sig om manér är att ägaren konsekvent visar dem vad som förväntas genom att ge dem positiv återkoppling när de lyder, fräscha upp träningsfärdigheter, som att lära ut ”sitt”, vända upp godis till belöningar och så vidare.

Är hunden lätt att träna?

Ja, Havapoos är vanligtvis lätta att träna. De är intelligenta hundar och lär sig vanligtvis snabbt nya kommandon. Tänk dock på att varje hund är annorlunda och att vissa kan vara mer utmanande att träna än andra.

Är en Havapoo skällig?

Att skälla är ett naturligt beteende hos hundar och de skäller av olika anledningar. Vissa Havapoos kan skälla mer än andra, men detta kan variera beroende på den enskilda hundens personlighet och temperament. 

Om din hund skäller överdrivet mycket finns det några saker du kan göra för att hjälpa till att dämpa beteendet. Försök först och främst att fastställa varför din hund skäller och ta itu med problemet. 

Om din hund skäller av upphetsning eller rädsla kan arbete med lydnadsträning hjälpa till att lära den att lugna ner sig och vara tyst.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser

Info