Dvärgschnauzer Omplacering

Söker du en stor hund i en liten kropp kan en dvärgschnauzer för omplacering vara ett utmärkt val av hund. Rasens charmiga och färgstarka personlighet har gjort den till en av de mest populära sällskapshundarna.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Vad kan du förvänta dig vid en omplacering av dvärgschnauzer?

Dvärgschnauzern är en familjekär och social hund, men deras vaktinstinkt gör dem reserverade mot nya människor. Det kan ta lite tid innan den öppnar upp sig med nya ägare. Men när en dvärgschnauzer i ett nytt hem väl landat knyter den starka band till sin familj!

Deras pigga, lekfulla och anpassningsbara sätt gör att de lämpar sig bra som aktiv familjehund, såväl som för hundägaren som gillar hundsport. Särskilt utmärker den sig inom sporter som agility, rally och spår.

En dvärgschnauzer som omplacering ger dig sannolikt en rolig, men envis livskamrat som oftast kräver en konsekvent, vänlig hand. Förbered dig också på mycket pälsvård och på en hund som gärna använder sin röst.

Att ha i åtanke om du funderar på en dvärgschnauzer som ska omplaceras:

  • Dvärgschnauzern har en livslängd på upp till 12–15 år. Det är en relativt frisk ras, men läs på om eventuella genetiska sjukdomar.
  • Vaktinstinkten innebär att de har lätt till skall.
  • Denna kavata ras bör socialiseras tidigt, särskilt med andra djur.
  • En dvärgschnauzer för omplacering behöver mycket uppmärksamhet – så spendera mycket tid ihop!
  • Ta reda på så mycket som möjligt om den dvärgschnauzer som söker nytt hem. 
  • Rasen finns i fyra färger – lås dig inte vid till exempel en vit dvärgschnauzer vid omplacering. Personligheten sitter inte i färgen!

Var hittar du en dvärgschnauzer för omplacering?

Testa att kontakta en dvärgschnauzer kennel gällande omplacering och frågor. De kan även hänvisa dig vidare. Du hittar registrerade uppfödare via SKK:s databas. Sök även efter dvärgschnauzer för omplacering via t.ex. Blocket eller Hundstallet.

Andra relaterade artiklar

Info