Toypudel

En Toypudel är en elegant och vänlig hund som har sitt ursprung i Frankrike. De är intelligenta, lätta att träna och livliga. Toypudelns päls kan vara svart, vit eller brun och de finns i tre storlekar: standard, miniatyr och teacup. Det finns fyra olika typer av pälsar: lockig, vågig, snörig och slät.

Här kommer du få reda på med om denna underbara hundras.

●    Toypudel fakta

●    Toypudel pris

●    ​​Toypudel valp

●    Toypudel omplacering

Utseendet

Hur ser en Toypudel ut?

Toypudel-hundar är vanligtvis vita i färgen och har en mycket lockig päls. De är en liten hundras, men de är mycket aktiva och lekfulla. 

Toypudel som familjehund            

Är det en bra familjehund?

Toypudel-hundar är bra familjehundar. De är mycket intelligenta och lätta att träna, så de kan lära sig att uppföra sig väl i hemmet. De är också mycket aktiva och lekfulla, så de kommer att hålla barnen underhållna. Hunden kan också komma bra överens med andra husdjur i hemmet.

Dessa hundar är bra familjehusdjur eftersom de klarar sig bra med barn så länge barnet inte retar eller trakasserar dem genom att dra dem för hårt i håret eller svansen. De tycker också om att umgås med andra djur som katter även om detta kan bero på kattrasen eftersom vissa raser är mer aggressiva än andra. 

Hur är det att äga en Toypudel?

Hundarna är förtjusande och är bra husdjur. De är mycket aktiva, lekfulla och kärleksfulla. De kräver mycket motion och behöver tas med på promenader varje dag. 

De är också mycket intelligenta och kan lätt tränas. De är perfekta för människor som har mycket energi och älskar att leka med sin hund.

Toypudel fakta   

Hur länge lever Toypudel?

Hundrasen lever i genomsnitt 12-14 år. 

När är Toypudel fullvuxen?

Hunden anses vara en fullvuxen hund när den är omkring 10-12 månader gammal.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hunden har bruna ögon.

Vad har Toypudel för vikt?

Toypudel är en liten hund som vanligtvis väger mellan 6 och 9 pund. 

Hunden lever 12-15 år. Vikt är 2-3 kg. Toypudel finns i färgerna svart, brun, vit, gul och grå. Höjd är 24-28 cm.

Vilka färger har Toypudel?

Toypudel finns i många olika färger, bland annat svart, vit, aprikos och grå. De kan också vara en blandning av två eller flera färger. 

Är en Toypudel allergivänlig?

Nej, en Toypudel är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Toypudel för personlighet och temperament?

Toypudel är kända för sin intelligens, lekfullhet och lydnad. De är bra familjehusdjur och rekommenderas ofta till förstagångshundägare. 

De är också mycket mångsidiga hundar och kan användas för en mängd olika aktiviteter, bland annat agility, lydnad och spårning.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Hundarna måste skötas regelbundet för att de ska se så bra ut som möjligt. Du kan antingen sköta din hund hemma eller ta med den till en professionell hundfrisör. 

Om du bestämmer dig för att trimma din hund hemma måste du köpa några grundläggande förnödenheter, som hundborste, hundkam, hundsax och nagelklippare.

För att trimma din hund börjar du med att borsta honom med en hundborste för att ta bort alla lösa hår. Använd sedan en kam för att reda ut eventuella knutar. Klipp sedan naglarna om det behövs och klipp håret med en sax. Till sist badar du honom med hundschampo och hundbalsam som är avsedda för hundar.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundarna anses vara en ras med låg hårväxt. Det betyder att de fäller väldigt lite hår, vilket är perfekt för personer som är allergiska mot hundhår (notera dock att det inte finns hundraser som är helt allergivänliga – det varierar från person till person hur man reagerar på hunden)

Hur ofta bör man motionera en Toypudel?

Hundrasen behöver en rimlig mängd motion. En bra daglig promenad räcker i allmänhet, men du kan också behöva leka med din hund inomhus eller utomhus för att se till att den får tillräckligt med motion.

Ursprung och historia   

Vad har Toypudel för ursprung och historia?

Toypudel är en hund av fransk ursprung. Den härstammar från pudeln. Den avlades särskilt för att vara en sällskapshund. Den anses vara en av de mest mångsidiga hundraserna eftersom den kan användas för en mängd olika ändamål, t.ex. service, terapi, agility och lydnad.

Toypudel valp    

Vad kostar en Toypudel valp?

En Toypudel valp brukar kosta mellan 18000-23000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hunden kan få upp till sex valpar åt gången.

Toypudel pris     

Vad är det för pris på Toypudel?

Vad kostar en Toypudel egentligen? Ett genomsnittligt pris på Toypudel är ca 18000-23000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Toypudel uppfödaren finns.

Toypudel uppfödare        

Hur hittar man bra uppfödare av Toypudel?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Toypudel är medlemmar.

Toypudel omplacering     

Hur hittar man en Toypudel för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Toypudel omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Toypudel.

Vanliga frågor och svar

Är Toypudel intelligent?

Ja, de anses vara intelligenta hundar. De rankas ofta bland de fem smartaste hundraserna. Detta beror på att de kan lära sig snabbt och är ivriga att göra sina ägare nöjda.

Är hunden lätt att träna?

Toypudel-hundar är lätta att träna. De är intelligenta och reagerar bra på positiv förstärkning.

Är en Toypudel skällig?

Nej, hunden skäller vanligtvis inte mycket. De anses vara en av de tystare hundraserna.

Andra relaterade sidor
●    Hundraser

Info