Stövare

Stövare är en svensk hund som ursprungligen uppföddes som arbetshund. Idag används Stövare som jakthund och är även populär som sällskapshund. Denna ras är känd för sin intelligens, styrka och smidighet.

Här kommer du få reda på:

●    Stövare fakta

●    Stövare pris

●    ​​Stövare valp

●    Stövare omplacering

Utseendet

Hur ser en Stövare ut?

Boomers är medelstora, fyrkantiga hundar som i allmänhet är 15,5 till 19 tum långa vid axeln och väger i genomsnitt 27 pund. De har en grov rosa päls med svart överdrag.

Stövare som familjehund

Är det en bra familjehund?

Stövare är en utmärkt familjehund. De är kända för att vara lojala, beskyddande och intelligenta. De är också mycket vänliga och bra med barn.

Hur är det att äga en Stövare?

Att äga denna hundras är en unik och underbar upplevelse. Det är en extremt mångsidig ras som kan användas för jakt, spårning och till och med för boskapsskötsel. De är också mycket kärleksfulla och lojala följeslagare.

Stövare fakta      

Hur länge lever Stövare?

Hundarna  kan bli omkring tolv år gamla. 

När är Stövare fullvuxen?

Hundrasen är fullvuxen vid 18-24 månaders ålder.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

De har vanligtvis bruna ögon, men de kan också vara gröna, blå eller bärnstensfärgade.

Vad har Stövare för vikt?

Stövare väger vanligtvis omkring 45-55 pund. Höjd (mankhöjd) är 33-65 cm.

Vilka färger har Stövare?

Stövare-hunden finns i en rad olika färger, bland annat svart, vit, brun och grå. 

Är en Stövare allergivänlig?

Nej, en Stövare är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Stövare för personlighet och temperament?

Stövare är en intelligent och självständig hund som är känd för sin jaktförmåga. Det är en självsäker ras som också är lojal och beskyddande mot sin familj. Hunden är inte en skällare, men de varnar sin familj för potentiella faror. De är en aktiv ras som behöver mycket motion och de är utmärkta vakthundar.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Det är en svensk jakthund som är uppfödd för att arbeta med jägare i skogarna. De är ett utmärkt val för alla som söker en mångsidig jakthund. De är också ett bra familjehusdjur och är goda följeslagare. Det är viktigt att sköta din hund, eftersom det hjälper till att hålla dem friska och snygga.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Stövare är en svensk herdehund som är känd för sin tjocka, dubbla päls. Den här hundrasen fäller en måttlig mängd hår och anses inte vara en tung hårfällare.

Hur ofta bör man motionera en Stövare?

Hundrasen behöver mycket motion – minst en lång promenad eller joggingtur per dag. Att leka hämtning på gården är också ett bra sätt att trötta ut dem.

Ursprung och historia   

Vad har Stövare för ursprung och historia?

Stövare, även känd som Svensk Vallhund, är en gammal svensk ras som användes för boskapsskötsel. Rasen tros ha sitt ursprung i Västergötland i Sverige och användes som brukshund fram till 1930-talet, då den nästan var utrotad. Ett litet antal hundar fördes till USA i början av 1940-talet och rasen erkändes officiellt av American Kennel Club på 80-talet.

Stövare valp       

Vad kostar en Stövare valp?

En Stövare valp brukar kosta mellan 16000-19000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Det är en ras som kan få upp till 12 valpar åt gången.

Stövare pris        

Vad är det för pris på Stövare?

Vad kostar en Stövare egentligen? Ett genomsnittligt pris på Stövare är ca 16000-19000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Stövare uppfödaren finns.

Stövare uppfödare           

Hur hittar man bra uppfödare av Stövare?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Stövare är medlemmar.

Stövare omplacering       

Hur hittar man en Stövare för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Stövare omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Stövare.

Vanliga frågor och svar

Är Stövare intelligent?

Ja, Stövare är en intelligent hundras som är känd för att vara lätt att träna och snabb att lära sig. De är också mycket mångsidiga när det gäller deras förmågor och presterar bra i både arbets- och lydnadsprov. Som ett resultat av detta är de utmärkta familjehusdjur eftersom de kan anpassa sig väl till en mängd olika miljöer och situationer.

Är hunden lätt att träna?

Svaret på denna fråga är lite komplicerat. Vissa Stövarehundar är lätta att träna, medan andra kan vara lite svårare. Allt beror på den enskilda hundens personlighet och temperament. Om du har tur kan du ha en hund som är naturligt lydig och lätt att träna. Om din hund däremot är mer envis eller självständig kan du behöva anstränga dig lite mer för att träna den på rätt sätt.

Är en Stövare skällig?

Hundarna är kända för sina högljudda skällningar, vilket kan vara till besvär för vissa människor. Om du bor i en lägenhet eller nära andra människor kanske denna hund inte är det bästa husdjuret för dig. De är också kända för sina höga energinivåer, så om du inte har tid att träna dem regelbundet kanske en hunden inte heller är det bästa husdjuret för dig.

Andra relaterade sidor
●    Hundraser