Basset

Kan du tänka dig en hund som är lika vänlig, tillgiven och godmodig som en Basset? Om inte, känn dig inte illa till mods. Denna ras kan vara en av de mest populära eftersom den ursprungligen avlades för att hjälpa jägare på deras jakt genom att följa doften av deras byte eller vilddjur.

Men detta är inte allt som finns att veta om dessa hundar. Det finns många andra anledningar till varför människor älskar dem så mycket. 

Bassets användes först för jakt av den franska aristokratin som behövde ett lättkontrollerat flockdjur som kunde följa sitt byte utan att komma för nära och skrämma bort viltet de jagade.

Här kommer du få reda på:

●    Basset fakta

●    Basset pris

●    ​​Basset valp

●    Basset omplacering

Basset som familjehund  

Är det en bra familjehund?

Basset är en utmärkt familjehund, eftersom de är kända för att vara milda, kärleksfulla och bra med barn. De är bra husdjur för människor som har mycket energi, eftersom de är en ras som kräver lite underhåll och mycket motion.

Hur är det att äga en Basset?

Bassets är kända för att vara vänliga och snälla hundar som är bra familjehundar. De är mycket lättskötta hundar och kräver mycket motion, vilket gör dem perfekta för människor som bor i mindre hus. Bassets har också ett mycket sött temperament och älskar att gosa med varandra.

Om du funderar på att lägga till denna hundras till din familj, se till att göra din forskning först. Bassets kan vara benägna att drabbas av hälsoproblem som höftledsdysplasi, så det är viktigt att hitta en välrenommerad uppfödare och att se till att du är beredd att hantera eventuella hälsoproblem som kan uppstå.

Basset fakta       

Hur länge lever Basset?

Den genomsnittliga livslängden för en Basset är cirka 10-12 år.De behöver mycket motion och älskar att leka. Basset har en speciell personlighet. Hundrasen är beskyddande av sin familj och vill att alla ska känna sig trygga. Höjd på Basset är 28-38 cm.

När är Basset fullvuxen?

Hundrasen anses vara fullvuxen när den har uppnått sin vuxenstorlek. Detta sker vanligtvis när hunden är ungefär ett år gammal.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundens ögon kan vara bruna, hasseliga, gröna eller blå.

Vad har Basset för vikt?

En Basset väger vanligtvis mellan 20 och 29 kg. 

Vilka färger har Basset?

Basset finns i färgerna svart, brun, vit, gul och grå.

Är en Basset allergivänlig?

Nej, en Basset är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Basset för personlighet och temperament?

Hundarnas personlighet och temperament kan variera beroende på den enskilda hunden. De är dock vanligtvis kända för att vara vänliga, milda och kärleksfulla varelser som är bra familjehundar. De är också vanligtvis ganska toleranta mot barn och andra djur. Bassethundar kan dock vara benägna till lathet ibland, så regelbunden motion är nyckeln till att hålla dem glada och friska.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Att trimma en Basset kan vara en svår uppgift, men det är viktigt att hålla pälsen ren och frisk. 

Här är några tips om hur du kan sköta din Basset:

1. Börja med att borsta pälsen regelbundet för att ta bort all smuts och skräp.

2. Bada dem regelbundet och använd ett skonsamt schampo som är speciellt avsett för hundar.

3. Se till att skölja bort all tvål från pälsen, annars kan det orsaka hudirritation.

4. Torka dem med handduk när de är klara med badet och se till att håret blir helt torrt.

5. Använd en borste eller kam för att styla deras päls och avsluta med en ordentlig gnuggning för att hjälpa till att fördela de naturliga oljorna i huden.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Det är en ras som släpper en måttlig mängd hår. Ägarna bör se till att sköta sin hund regelbundet för att hålla koll på håret som samlas.

Hur ofta bör man motionera en Basset?

Hundrasen bör tränas dagligen (minst 1 timme), och ju oftare desto bättre.

Ursprung och historia   

Vad har Basset för ursprung och historia?

Basset är en hundras som utvecklades i Frankrike. De uppföddes som jakthundar och används särskilt för att jaga kaniner. De är en mycket gammal hundras och tros härstamma från Bloodhounds.

Basset valp        

Vad kostar en Basset valp?

En Basset valp brukar kosta mellan 18000-25000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundrasen kan få allt från en till tolv valpar, men den genomsnittliga kullstorleken är sex.

Basset pris         

Vad är det för pris på Basset?

Ett genomsnittligt pris på Basset är ca 18000-25000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Basset uppfödaren finns.

Basset uppfödare             

Hur hittar man bra uppfödare av Basset?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Basset är medlemmar.

Basset omplacering         

Hur hittar man en Basset för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Basset omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Basset.

Vanliga frågor och svar

Är Basset intelligent?

En del människor tror att hundarna inte är lika intelligenta som andra hundraser, men det är inte sant. De är mycket smarta hundar och kan tränas att göra en mängd olika trick.

Är hunden lätt att träna?

Bassethundar är måttliga när det gäller träningsbarhet. Det rekommenderas att du börjar träna din Bassethund så tidigt som möjligt så att den kan lära sig grunderna. Några kommandon som du kan lära din hund är sitta, stanna, kom och ner. Du bör också vara konsekvent med dina kommandon och belöningar.

Är en Basset skällig?

Bassets är inte allmänt kända för att vara skällande hundar, även om de kan skälla när de leker eller är upphetsade. De ger vanligtvis ifrån sig ett djupt, strupigt skällande som sällan hörs utanför hemmet.

Andra relaterade sidor
●    Hundraser