Welsh Corgi

Welsh Corgi är en populär hundras som är känd för att vara bra med barn och för att behöva mycket motion. Dessa hundar väger omkring 10 till 14 kg och är kända för sina korta, böjda svansar. 

Här kommer du få reda på:

●    Welsh corgi fakta

●    Welsh corgi pris

●    ​​Welsh corgi valp

●    Welsh corgi omplacering

Welsh corgi som familjehund        

Är det en bra familjehund?

Den walesiska corgi-hunden är ett utmärkt familjehusdjur. De är lojala och beskyddande mot sin familj och tycker om att leka med barn. 

Welsh corgi-valpar är bedårande och älskar att bli kramade. Dessa hundar kräver dock mycket motion och kan väga upp till 14 kilo.

Hur är det att äga en Welsh corgi?

Att äga en welsh corgi är som att ha en vän för livet i sitt hem. De är också mycket aktiva och behöver mycket motion, så se till att du är beredd att ta med din welsh corgi på promenader eller löpning varje dag. 

Priset på hundrasen varierar beroende på uppfödaren, men dessa hundarbrukar kosta en slant.

Welsh corgi fakta             

Hur länge lever Welsh corgi?

Hundrasen lever i genomsnitt 12-13 år.

När är Welsh corgi fullvuxen?

Det kan ta upp till 18 månader för vissa hundar att nå sin fulla storlek.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Ögonen är vanligtvis bruna, men de kan också vara blå.

Vad har Welsh corgi för vikt?

Genomsnittsvikten för denna hundras är cirka 10-14 kg.

Vilka färger har Welsh corgi?

Welsh Corgis finns i en rad olika färger, bland annat svart, blått, falurött, rött, blue merle och sabel. De kan också vara brindle, med svarta eller bruna ränder i pälsen.

Är en Welsh corgi allergivänlig?

Nej, en Welsh corgi är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Welsh corgi för personlighet och temperament?

Welsh corgi är en populär och bra familjehund. De är otroligt lojala och beskyddande och skyddar familjen från inkräktare samtidigt som de får alla att känna sig trygga och älskade. 

Dessa hundar tycker om att umgås och har ett härligt temperament. Valparna är bedårande och gillar att bli kramade. De behöver dock en hel del motion, så du behöver vara beredd på det.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Pälsen bör putsas minst en gång i veckan. Börja med att borsta pälsen med en hundborste för att ta bort eventuella mattor och trassel. 

Om hunden har mycket smuts eller lera på pälsen kan du bada den med ett hundschampo. Se till att skölja ut allt schampo ur pälsen och torka den med en handduk. Du kan sedan avsluta putsningen av pälsen genom att använda en hårtork på låg värme.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen släpper en måttlig mängd hår.

Hur ofta bör man motionera en Welsh corgi?

Hundrasen behöver mycket motion och bör tas med på en lång promenad eller joggingtur varje dag. De tycker också om att leka i parken eller att springa.

Ursprung och historia   

Vad har Welsh corgi för ursprung och historia?

Welsh corgi är en mycket gammal hundras som tros ha sitt ursprung i Wales. De här hundarna föddes upp för att driva boskap, och de är en otroligt mångsidig ras som kan användas för en mängd olika ändamål. 

De är också populära familjehundar, och de är bra husdjur för barn. De är kärleksfulla, beskyddande och lekfulla, och de är kända för sitt utmärkta temperament.

Welsh corgi valp

Vad kostar en Welsh corgi valp?

En Welsh corgi valp brukar kosta mellan 16000-23000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

En Welsh corgi kan få upp till tolv valpar åt gången.

Welsh corgi pris

Vad är det för pris på Welsh corgi?

Ett genomsnittligt pris på Welsh corgi är ca 16000-23000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Welsh corgi uppfödaren finns.

Welsh corgi uppfödare    

Hur hittar man bra uppfödare av Welsh corgi?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Welsh corgi är medlemmar.

Welsh corgi omplacering

Hur hittar man en Welsh corgi för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Welsh corgi omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Welsh corgi.

Vanliga frågor och svar

Är Welsh corgi intelligent?

Ja, det är en intelligent hund. De används ofta som brukshundar på grund av sin förmåga att lära sig snabbt och behålla information. De är också bra med barn eftersom de är tålmodiga och lekfulla.

Är hunden lätt att träna?

Ja, hunden är lätt att träna. Detta är en hund som vill göra sin ägare nöjd och som snabbt lär sig vad som förväntas av den. De är också mycket intelligent och kan lära sig en mängd olika trick.

Är en Welsh corgi skällig?

Welsh Corgi anses ofta vara en skällig hund. Detta beror på att de är uppfödda som arbetshundar och har mycket energi. 

Det är viktigt att se till att din hund får tillräckligt med motion, annars kommer de att ta ut sin frustration genom att skälla. 

De är en utmärkt familjehund och är bra följeslagare till barn. Som med alla hundar är det viktigt att socialisera din Welsh Corgi från en ung ålder för att se till att de kommer bra överens med andra djur och människor.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser