Chow Chow

Chow Chow är en hundras som har funnits i hundratals år, men dess ursprung är okänt. Den här artikeln utforskar vad du behöver veta om du vill äga en, samt några roliga fakta om denna vackra ras!

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Chow Chow som familjehund

Är Chow Chow en bra familjehund?

Chow Chow är en bra familjehund om du ger tillräckligt med motion och tålamod. Denna ras är mycket intelligent och behöver mycket mental stimulans för att inte utveckla beteendeproblem.

Hur är det att äga en Chow Chow?

Att äga en Chow Chow är en unik upplevelse. De är smarta, självständiga varelser som alltid är i rörelse. Du kommer aldrig att hitta dem liggandes i soffan hela dagen – de är ständigt upptagna med att utforska sin omgivning, plocka upp pinnar att tugga på eller försöka lista ut hur de ska ta sig in i andras väskor!

Chow Chow fakta

Hur länge lever Chow Chow?

Chow Chows lever i genomsnitt 15 år.

Vilken ögonfärg har Chow Chow?

En Chow Chows ögonfärg varierar från ljusbrun till mörkbrun

Vad väger en Chow Chow?

En Chow Chow växer till cirka 20-40 kilo.

Vilka färger har Chow Chow?

Det finns tre huvudfärger för Chow Chows: svart, kräm och grå.

Är en Chow Chow allergivänlig?

Det är en vanlig missuppfattning att en Chow Chow är allergivänlig. En nyligen genomförd studie har visat att hundallergiker har utvecklat allergier även mot Chow Chow-rasen.

Egenskaper och personlighet

Vad har Chow Chow för personlighet?

Chow Chows personlighet och egenskaper kan beskrivas på många olika sätt. Många människor anser att denna hund är det perfekta familjehemmet på grund av deras hängivenhet och kärlek till sin familj. De gör allt de kan för att behaga sina ägare och de är mycket intelligenta. Chow Chow har också ett rykte om sig att vara envis och dominant, vilket inte alls är fallet med denna ras.

Hur intelligent är en Chow Chow?

Chow Chow-rasen anses vara en av de mest intelligenta hundraserna. De har visat sig ha ett högt minne och kan lära sig nya uppgifter mycket snabbt. De är också mycket träningsbara, så om du vill lära dem ett nytt trick eller kommando tar det inte lång tid för dem att lära sig det.

Pälsvård och motion

Hur ger man Chow Chow pälsvård?

Det finns några åtgärder som du kan vidta för att hjälpa till att underhålla din Chow Chows päls. Ett av de viktigaste sätten är att borsta honom regelbundet. Det rekommenderas att du borstar honom minst tre gånger i veckan, men många ägare väljer att göra det varje dag eftersom daglig borstning tar bort lösa hår och smuts från pälsen. Du kanske också vill överväga att ge honom ett bad om hans päls blir väldigt smutsig, illaluktande eller om den blir matt när han ligger ner

Hur ofta ska man trimma en Chow Chow?

Svaret på den frågan beror på vilken typ av Chow du har. En Chow av pudeltyp eller Mandarin-typ behöver klippas regelbundet medan en Chow av långhårig typ bör klippas minst en gång om året.

Hur ofta bör man motionera en Chow Chow?

Du bör träna din Chow Chow-hund minst 3-4 gånger i veckan. För att avgöra hur mycket motion som är lämplig bör du ta hänsyn till din Chow Chow-hunds ålder och vikt. Det krävs till exempel mer motion för en aktiv vuxen än för en pensionär.

Detta förhindrar tristess och ökar sannolikheten för att din Chow Chow-hund ska leva längre och bekvämare. Du kan öka deras fysiska aktivitetsnivå genom att ge dem leksaker som är särskilt utformade för hundar.

Ursprung och historia

Vad har Chow Chow för ursprung och historia?

Chow Chow är en gammal ras, en av de äldsta raserna. Nya bevis tyder på att den kan ha sitt ursprung i södra Kina, även om det inte finns några definitiva bevis i frågan. Många tror att de fördes av handelsmän till norra Kina, där deras naturliga hunddrag avlades med nordliga raser. DNA-tester har visat att Chow Chow är släkt med Akita och Alaskan Malamute, men man vet ännu inte om det betyder att de är ättlingar till varandra eller bara släkt.

Chow Chow valp

Vad kostar en Chow Chow valp?

Kostnaden varierar, precis som för alla andra djur, beroende på faktorer som hundens härstamning, om den har blivit kastrerad eller inte och var den befinner sig. Vanligtvis kan en chow chow valp kosta 15000-23000 kronor.

Hur många valpar kan en Chow Chow få?

Det är ovanligt att en Chow Chow får mer än en eller två valpar åt gången.

Hur är en Chow Chow valp?

En Chow Chow-valp är en hund som många människor inte vet så mycket om. De är kända för att ha distinkta och unika markeringar och färger, och vissa säger att de är en av de vackraste hundraserna.

Chow Chow-valpar är snabba inlärare som är ivriga att behaga sina ägare. De behöver mycket uppmärksamhet när de är små, men när de blir äldre brukar de lugna ner sig med åren. De skäller ofta inte mycket på främlingar, vilket gör dessa hundar till populära val för ägare som vill ha husdjur som håller inkräktare borta. På det hela taget är de mycket milda djur som är bra med barn och andra djur!

Hur snabbt växer en Chow Chow hund valp?

En Chow Chow-hundsvalp växer snabbt – de växer vanligtvis till ungefär samma storlek som en labb- eller schäferhund på 18 månader.

Hur länge växer en Chow Chow valp?

En genomsnittlig Chow Chow-valp växer till cirka 20,5 cm vid axeln och väger mellan 20 och 40 kilo.

Chow Chow pris

Vad är det för pris på Chow Chow?

Pris på Chow Chow kan variera beroende på ålder och ras, men ligger vanligtvis mellan 15000 till 23000 kronor.

Vart kan man köpa en Chow Chow?

Det finns många ställen där du kan köpa en Chow Chow-hund. Några av de ställen där du kan köpa denna ras är genom uppfödare.

Chow Chow uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Chow Chow?

Bäst är om du kontaktar den hundens egen rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är en Chow Chow lättlärd?

Det är en svår fråga att besvara eftersom det inte finns något entydigt svar. Det beror på ägarens förmåga att träna sin hund, så även om det är en ganska lätt ras beror det på både ägaren och hunden

Är en Chow Chow skällig?

Chow Chow har en tendens att vara skällig, men den kan också vara mycket tystlåten. Det beror verkligen på hundens personlighet. Många gånger, om de är ensamma eller uttråkade, skäller de bara eftersom det är vad de vet hur man gör för att få uppmärksamhet.

Andra relaterade sidor