Barbet

Barbet är en hundras som ofta förbises. Det är olyckligt, för barbet har mycket att erbjuda som husdjur. Här kommer vi att utforska Barbet-rasen i detalj och diskutera varför den kan vara det perfekta husdjuret för dig.

Här kommer du få reda på:

●    Barbet fakta

●    Barbet pris

●    ​​Barbet valp

●    Barbet omplacering

Utseendet

Hur ser en Barbet ut?

Barbet är en medelstor hund med lång, lockig päls. De kan finnas i många olika färger, bland annat svart, brun, vit och grå. De är kända för sin vänliga personlighet och intelligens. 

Barbet som familjehund  

Är det en bra familjehund?

Barbet är en bra familjehund. De är lojala och skyddar sin familj och är bra vakthundar. De är också snälla och bra med barn.

Hur är det att äga en Barbet?

Barbethundar är en unik ras som har sitt ursprung i Frankrike. De är kända för att vara mycket vänliga och sällskapliga, samt för att vara bra med barn. De är också utmärkta simmare och älskar vatten. De är bra familjehusdjur och är lätta att träna.

Barbet fakta       

Hur länge lever Barbet?

Barbeten lever vanligtvis i 13-15 år. och lätt att träna. Behöver mycket motion och älskar att leka. Har en speciell personlighet. Den är beskyddande av sin familj. Höjd (mankhöjd) på Barbet hund är 52-66 cm.

När är Barbet fullvuxen?

De anses vara fullvuxna när de är ungefär två år gamla. Det kan dock hända att de inte når sin fulla längd och vikt förrän de är tre eller fyra år gamla.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundrasen har vanligtvis bruna ögon.

Vad har Barbet för vikt?

En barbethund väger vanligtvis mellan 14 och 28 kg. och lätt att träna. 

Vilka färger har Barbet?

Barbet finns i färgerna svart, brun, vit, gul, grå och sandfärgad. De kan också ha olika markeringar på pälsen.

Är en Barbet allergivänlig?

Nej, en Barbet är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Barbet för personlighet och temperament?

Det är en hundras som är känd för sin förmåga att hämta vatten. De är också utmärkta på jakt och är bra husdjur för familjen. De anses vara intelligenta, lydiga och mjuka hundar som är bra med barn.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Det är en unik ras som inte kräver mycket omvårdnad. Faktum är att de ofta anses vara en ”barfota”-ras eftersom de inte behöver klippas särskilt mycket. Du måste dock fortfarande borsta din hund regelbundet för att hålla pälsen frisk och fri från trassel. Du kan också behöva bada dem ibland, särskilt om de blir smutsiga.

Motion är också viktigt för hundrasen. De behöver minst en lång promenad per dag och bör också ha gott om möjligheter att springa och leka i ett inhägnat område.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hunden fäller en måttlig mängd hår.

Hur ofta bör man motionera en Barbet?

Hundrasen behöver mycket motion, minst 60 minuter om dagen (helst mer).

Ursprung och historia   

Vad har Barbet för ursprung och historia?

Barbet är en hundras som har sitt ursprung i Frankrike. De uppföddes ursprungligen som vattenletare och är kända för sin vattenavvisande päls. De är också godmodiga och bra familjehundar.

Barbet valp         

Vad kostar en Barbet valp?

En Barbet valp brukar kosta mellan 16000-25000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundrasen kan få mellan en och tolv valpar åt gången.

Barbet pris         

Vad är det för pris på Barbet?

Vad kostar en Barbet egentligen? Ett genomsnittligt pris på Barbet är ca 16000-25000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Barbet uppfödaren finns.

Barbet uppfödare             

Hur hittar man bra uppfödare av Barbet?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Barbet är medlemmar.

Barbet omplacering         

Hur hittar man en Barbet för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Barbet omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Barbet.

Vanliga frågor och svar

Är Barbet intelligent?

Ja, Det är en intelligent hundras. De lär sig snabbt och är ivriga att vara till lags, vilket gör dem lätta att träna. De är också mångsidiga hundar och kan utmärka sig i en mängd olika aktiviteter, till exempel agility, lydnad och spårning.

Är hunden lätt att träna?

Alla hundar är olika, men Barbet anses vanligtvis vara en lättlärd hund. De är intelligenta och ivriga att göra sina ägare nöjda, så de lär sig vanligtvis nya kommandon snabbt. Det är dock viktigt att börja träna din Barbet tidigt och vara konsekvent med dina kommandon.

Är en Barbet skällig?

Det är en hundras som är känd för sitt mjuka och lättsamma temperament. De är vanligtvis inte kända för att vara skälliga hundar och är faktiskt underbara familjehundar för dem som söker en lågmäld hund som inte kräver mycket motion eller underhåll.

Andra relaterade sidor
●    Hundraser