Alpenländische Dachsbracke

Alpenländische dachsbracke hund är en intressant hundras som kommer från Alperna i Österrike och har funnits sedan åtminstone 1500-talet. De är kända som jakthundar, men de kan också användas för att driva boskap och vakta egendom.

Det finns två olika storlekar av denna typ av hund: en som är cirka 32 cm lång vid axeln och en annan som når cirka 42 cm lång vid axeln. Alpenländische dachsbracke är vanligtvis svart eller brun med vita markeringar på fötter, bröst, nos, nos, svansspets.

Här kommer du få reda på:

●    Alpenländische dachsbracke fakta

●    Alpenländische dachsbracke pris

●    ​​Alpenländische dachsbracke valp

●    Alpenländische dachsbracke omplacering

Utseendet

Hur ser en Alpenländische dachsbracke ut?

Alpenländische dachsbracke är en medelstor, korthårig hund som vanligtvis är svart och tan i färgen. De har en lång nos, slappa öron och en buskig svans. Denna ras är avlad för att jaga rådjur, vildsvin och kaniner. 

Alpenländische dachsbracke som familjehund        

Är det en bra familjehund?

Alpenländische dachsbracke är en bra familjehund. De är lojala och beskyddande och är bra följeslagare. De är också mycket vänliga mot barn och andra husdjur.

Hur är det att äga en Alpenländische dachsbracke?

Att äga en Alpenländische dachsbracke-hund är en fantastisk upplevelse. De är lojala och kärleksfulla följeslagare och är bra husdjur. De är också mycket intelligenta och lätta att träna, så de kan användas för arbete som jakt eller spårning.

Alpenländische dachsbracke fakta             

Hur länge lever Alpenländische dachsbracke?

Hundens livslängd är vanligtvis 12-14 år. 

När är Alpenländische dachsbracke fullvuxen?

Hundrasen nses vara fullvuxen när den är mellan 18 och 24 månader gammal.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundens ögon kan vara bruna, bärnstensfärgade eller gröna.

Vad har Alpenländische dachsbracke för vikt?

Den Alpenländische dachsbracke-hunden väger vanligtvis omkring 15-18 kg. Behöver mycket motion och älskar att leka. Har en speciell personlighet. Den är beskyddande av sin familj. 

Vilka färger har Alpenländische dachsbracke?

Alpenländische dachsbracke finns i färgerna svart, brun, vit, gul och grå.

Är en Alpenländische dachsbracke allergivänlig?

Nej, en Alpenländische dachsbracke är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Alpenländische dachsbracke för personlighet och temperament?

Alpenländische dachsbracke är en lugn och självsäker hund som är perfekt för dem som vill ha en lojal och stadig följeslagare. De är kända för att vara modiga, modiga och självständiga, vilket gör dem till utmärkta arbetshundar. De är också extremt människoorienterade och älskar att tillbringa tid med sina familjer

Det är en intelligent ras som är lätt att träna. De reagerar väl på positiv förstärkning och lär sig snabbt de lydnadskommandon som lärs ut till dem. De kan dock också vara egensinniga ibland, så det är viktigt att vara konsekvent när man tränar den här rasen.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Det är en medelstor hund som har en tät, tät och hård päls. Hunden kräver regelbunden borstning, särskilt när pälsen faller. 

Under denna tid bör hundens päls borstas varannan dag. Att borsta hundens päls hjälper också till att fördela de naturliga oljorna i hela håret, vilket håller pälsen frisk och glänsande.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen fäller inte mycket hår. De är en hundras med mycket lite underhåll och är perfekt för människor som inte har mycket tid att sköta sitt husdjur.

Hur ofta bör man motionera en Alpenländische dachsbracke?

Alpenländische dachsbracke behöver mycket motion, helst två långa promenader om dagen.

Ursprung och historia   

Vad har Alpenländische dachsbracke för ursprung och historia?

Alpenländische dachsbracke är en hund av tyskt ursprung. Den är också känd som bayersk dachsbracke, österrikisk dachsbracke och tyrolsk dachsbracke. Hunden uppföddes för att jaga i alpfoten och härstammar från den tyska bracke, den schweiziska Laufhund och den danska hvidtjørn. Rasen erkändes officiellt år 2005.

Alpenländische dachsbracke valp

Vad kostar en Alpenländische dachsbracke valp?

En Alpenländische dachsbracke valp brukar kosta mellan 16000-24000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Alpenländische dachsbracke hund kan få upp till 12 valpar åt gången.

Alpenländische dachsbracke pris 

Vad är det för pris på Alpenländische dachsbracke?

Vad kostar en Alpenländische dachsbracke egentligen? Ett genomsnittligt pris på Alpenländische dachsbracke är ca 16000-24000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Alpenländische dachsbracke uppfödaren finns.

Alpenländische dachsbracke uppfödare    

Hur hittar man bra uppfödare av Alpenländische dachsbracke?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Alpenländische dachsbracke är medlemmar.

Alpenländische dachsbracke omplacering

Hur hittar man en Alpenländische dachsbracke för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Alpenländische dachsbracke omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Alpenländische dachsbracke.

Vanliga frågor och svar

Är Alpenländische dachsbracke intelligent?

Det är en hundras som anses vara intelligent. De är kända för att vara lojala och lydiga husdjur och är bra följeslagare för barnfamiljer.

Är hunden lätt att träna?

Ja, hundrasen är lätt att träna. De är intelligenta och reagerar bra på positiv förstärkning.

Är en Alpenländische dachsbracke skällig?

De anses inte vara skälliga hundar. De är faktiskt kända för att vara mycket lugna hundar.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser