Alaskan Husky

Alaskan husky är en hund som föds upp för slädkörning i kalla klimat. De anses vara en renrasig hund och är en av de mest populära raserna i Nordamerika. Alaskan husky används också som brukshundar i många olika sammanhang, till exempel för sök- och räddningsarbete, brottsbekämpning och terapiarbete. De är kända för sin förmåga att springa långa sträckor i hög hastighet och har en enorm uthållighet.

Här kommer du få reda på:

●    Alaskan husky fakta

●    Alaskan husky pris

●    ​​Alaskan husky valp

●    Alaskan husky omplacering

Utseendet

Hur ser en Alaskan husky ut?

Alaskan husky är en hund som är känd för sin tjocka päls och sina vargliknande drag. De är vanligtvis grå eller svarta i färgen, med vita markeringar i ansiktet, på bröstet och på tassarna. De är en medelstor till stor hund och kan väga allt från 32 till 43 kg. Höjd (mankhöjd) är 56-66 cm.

Alaskan husky som familjehund   

Är det en bra familjehund?

Många anser att Alaskan husky-hunden är en av de bästa familjehundarna. De är lojala, beskyddande och kärleksfulla. De är också bra med barn och är bra följeslagare.

Hur är det att äga en Alaskan husky?

Det är en hund som är uppfödd för att åka släde. De används också som arbetshundar på många olika sätt. De är en mycket mångsidig ras och är bra husdjur.

Om du funderar på att äga denna hund så finns det några saker du bör veta. Först och främst kräver de mycket motion. De behöver minst en timmes motion varje dag. Annars blir de uttråkade och destruktiva.

Alaskan huskies kräver också mycket uppmärksamhet. De är mycket sociala hundar och älskar att vara i närheten av människor. Om du inte kan ge dem den uppmärksamhet de behöver kan de bli destruktiva eller tillbakadragna.

Alaskan husky fakta        

Hur länge lever Alaskan husky?

Alaskan huskies lever vanligtvis i 10-12 år.Den är vänlig och lätt att träna. Behöver mycket motion och älskar att leka. Har en speciell personlighet. Den är beskyddande av sin familj. 

När är Alaskan husky fullvuxen?

Hunden är fullvuxen när den är ungefär två år gammal.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundens ögon kan vara bruna, blåa eller gröna.

Vad har Alaskan husky för vikt?

Medelvikten för en Alaskan husky är mellan 32 och 43 kg. Höjd (mankhöjd) är 56-66 cm.

Vilka färger har Alaskan husky?

Alaskan husky finns i flera olika färger, bland annat svart, silver, röd och vit. 

Är en Alaskan husky allergivänlig?

Nej, en Alaskan husky är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Alaskan husky för personlighet och temperament?

Alaskan husky är en vänlig och lekfull hund som är perfekt för familjer. De är mycket snälla mot barn och är bra följeslagare. De är också mycket aktiva och älskar att springa, så de behöver mycket motion.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Hundens päls bör borstas minst en gång i veckan för att hålla den frisk och fri från mattor. Under vintern kan du behöva borsta din hund oftare, eftersom pälsen blir tjockare och längre. Se till att använda en hundkam eller hundborste som är utformad för hundar med tjock päls.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen tappar mycket hår. De är en dubbelpälsad ras, vilket innebär att de har två lager päls. Underpälsen är mjuk och hjälper till att hålla hunden varm, medan ytterpälsen är grov och hjälper till att skydda hunden från väder och vind. Hundar med en tjockare underpäls tenderar att kasta mer hår än de med en tunnare underpäls.

Hur ofta bör man motionera en Alaskan husky?

Vissa rekommenderar minst en timme per dag med kraftig motion för Alaskan huskies. Det kan vara att springa, cykla, vandra eller leka hämtning. 

Tänk på att unga valpar (mindre än ett år gamla) inte bör motioneras till utmattning, och hundar som är dräktiga eller ammar bör få kortare promenader oftare. Se också till att tillhandahålla gott om vatten och skugga under varmt väder.

Ursprung och historia   

Vad har Alaskan husky för ursprung och historia?

Alaskan husky är en hund som ursprungligen föddes upp i Alaska för att användas som slädhund. De är en blandning av olika raser, vilket ger dem deras karakteristiska egenskaper. De är kända för att vara mycket vänliga och bra med barn.

Alaskan husky valp          

Vad kostar en Alaskan husky valp?

En Alaskan husky valp brukar kosta mellan 19000-23000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

En Alaskan husky-hund kan få i genomsnitt sex till åtta valpar per kull. Vissa kullar kan dock ha så många som tolv eller fler valpar, medan andra kan ha så få som en eller två valpar.

Alaskan husky pris          

Vad är det för pris på Alaskan husky?

Vad kostar en Alaskan husky egentligen? Ett genomsnittligt pris på Alaskan husky är ca 19000-23000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Alaskan husky uppfödaren finns.

Alaskan husky uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Alaskan husky?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Alaskan husky är medlemmar.

Alaskan husky omplacering          

Hur hittar man en Alaskan husky för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Alaskan husky omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Alaskan husky.

Vanliga frågor och svar

Är Alaskan husky intelligent?

Ja, Alaskan husky-hunden är intelligent. De är kända för att kunna lära sig snabbt och används ofta som arbetshundar i olika sammanhang.

Är hunden lätt att träna?

Ja, de anses vara lätta att träna. De är kända för sin vilja att behaga sina ägare och är ofta snabba på att lära sig nya kommandon.

Är en Alaskan husky skällig?

Hundarna är inte kända för att vara överdrivet skälliga hundar. De har dock en enorm mängd energi och skäller när de leker eller försöker få din uppmärksamhet.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser