Bulldog Terrier

Bulldog terrier är en av de mest populära hundraserna. De är kända för sina korta, platta näsor, rynkiga ansikten och breda bröst. Hundarna är uppfödda för att vara ett bra familjehusdjur på grund av deras tillgivna attityd mot barn, tolerans mot andra husdjur i hemmet och allmänt lugna beteende. De trivs också extra bra när de har ett jobb att göra, till exempel att driva boskap eller vakta egendom.

Bulldog terrier som familjehund

Är det en bra familjehund?

Hundrasen är ett bra familjehusdjur eftersom de är snälla och tål en mängd andra husdjur. Hunden har också ett lugnt humör och behöver inte mycket motion. De älskar människor och bör socialiseras tidigt för att förhindra jobbigt beteende. Hundarna har också starka bevakningsinstinkter som kan utnyttjas som vakthund.

Hur är det att äga en Bulldog terrier?

Bulldog Terrier är en mycket kärleksfull och tillgiven hundras. Hundarna är uppfödda för att vara ett idealiskt familjehusdjur på grund av deras tillgivna attityd mot barn, tolerans mot andra husdjur i hemmet och generellt lugna beteende. De är utmärkta vakthundar tack vare sin tendens att inte skälla överdrivet mycket och sin vildsinta natur när de konfronteras med inkräktare.

Bulldog terrier fakta

Hur länge lever Bulldog terrier?

Hundrasen kan i vissa fall leva upp till 12 år.

När är Bulldog terrier fullvuxen?

De är vanligtvis fullvuxna när de är ett år gamla.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hunden har bruna ögon.

Vad har Bulldog terrier för vikt?

Det är den tyngsta av bulldograserna och väger mellan 24 och 40 kg.

Vilka färger har Bulldog terrier?

Hundrasen finns i färger svart, brun, röd och gul.

Är en Bulldog terrier allergivänlig?

Nej, en Bulldog terrier är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Bulldog terrier för personlighet och temperament?

Hundarna har korta, platta näsor, rynkiga ansikten och breda bröst. Bulldog terrier är uppfödda för att vara ett idealiskt familjehusdjur på grund av sin tillgivna attityd mot barn, sin tolerans mot andra husdjur i hemmet och sitt generellt lugna beteende.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Bulldog terriern är en rävliknande ras med tät, tung päls. Hunden klipps en gång om året för att ta bort den övervuxna, trassliga pälsen som har samlats under året. Den fäller hår och på grund av detta bör den borstas minst tre gånger i veckan för att fördela oljor i hela pälsen, vilket hjälper till att förhindra trassel.

Hur ofta ska man trimma hundrasen?

Den behöver vanligtvis borstas varje månad. Hunden behöver bli borstad en gång i månaden för att bibehålla en frisk hud och päls.

Bulldog Terrier behöver också trimmas med några månaders mellanrum. Vissa hundar behöver vanligtvis en månatlig trimning innan de börjar fälla sitt långa hår på våren (mars och april). Håravfallet kan göra det svårt att städa upp deras hår runt möbler på grund av dess lockiga struktur, så den kan också behöva klippas oftare under denna tid på året.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen fäller en måttlig mängd hår.

Hur ofta bör man motionera en Bulldog terrier?

De behöver ofta motion och mental stimulans för att hålla sig glada och friska. Minst en halvtimmes motion per dag, helst med en lång promenad eller en energisk lek med din underbara hund.

Ursprung och historia

Vad har Bulldog terrier för ursprung och historia?

Bulldog Terriern avlades först för att vara en jägare och tjurbetare. Hundrasen har varit känd som Bull och Terrier i många år. Det var inte förrän i början av 1900-talet som de blev Bulldog Terrier.

Hundarna användes ursprungligen som terriers som ställdes mot tjurar för sport och som sådan är Bulldoggen släkt med den gamla engelska bulldoggen. Bulldoggen var större än dagens bulldogg, som är mer vildsint i sitt utseende med ett bredare huvud och axlar tillsammans med ett kortare ansikte.

Bulldog terrier valp

Vad kostar en Bulldog terrier valp?

En Bulldog terrier valp brukar kosta mellan 17000-26000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Vanligtvis får hunden antingen en eller två valpar åt gången.

Hur är en Bulldog terrier valp?

Valparna är generellt sett vänlig mot alla, men kan lätt knyta ett band till en av familjemedlemmarna. Valparna är också intelligenta och kräver träning för att kontrollera sina busiga tendenser.

Hundarna är också mycket bra på att anpassa sig till förändringar i sin omgivning – om du presenterar dem för nya människor eller husdjur accepterar valparna dem vanligtvis utan problem.

Bulldog terrier pris

Vad är det för pris på Bulldog terrier?

Ett genomsnittligt pris på Bulldog terrier är ca 17000-26000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Bulldog terrier uppfödaren finns.

Bulldog terrier uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Bulldog terrier?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Bulldog terrier omplacering

Hur hittar man en Bulldog terrier för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Bulldog terrier omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Bulldog terrier.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Bulldog terrier intelligent?

Ja, många anser detta. De kan även vara envisa och ibland ovilliga att arbeta, men det skiljer sig inte från andra arbetande raser.

Är hunden lätt att träna?

Hundrasen är en av de lättaste raserna att träna. Den har en låg uppmärksamhetsspannvidd och om de inte tycker att träningen är intressant kommer de inte att delta i den.

Är en Bulldog terrier skällig?

Ja, de är skällare! De använder skällandet för att uttrycka sig och vissa Bulldog terrier kan vara mycket högljudda. Hundarna skäller också för att få uppmärksamhet, för att uppmärksamma dig på en främling vid dörren eller när de hör ett ljud. Valparna kanske inte är lika högljudda som vuxna, men de kan ändå bidra till lite oväsen i grannskapet.

Andra relaterade sidor