Schipperke

Schipperke är en liten belgisk hundras som ursprungligen användes som fårhund. De är nu populära som husdjur och är bra vakthundar på grund av sin vaksamhet och lojalitet.

De är också mycket aktiva och lekfulla, vilket gör dem till bra följeslagare för människor i alla åldrar. Om du funderar på att lägga till en Schipperke till din familj kan du läsa vidare för att lära dig mer om denna unika ras.

Här kommer du få reda på:

●    Schipperke fakta

●    Schipperke pris

●    ​​Schipperke valp

●    Schipperke omplacering

Schipperke som familjehund         

Är det en bra familjehund?

Schipperke är en bra familjehund eftersom de är lojala och skyddar sin familj. De är också mycket lekfulla och tycker om att vara bland människor.

Hur är det att äga en Schipperke?

Hundrasen är utmärkta husdjur för dem som söker en liten hund som är energisk och lekfull. De kräver mycket motion, så de passar inte alla ägare. 

Hundarna är också kända för att vara självständiga och envisa, så de kan vara en utmaning att träna. Med tålamod och konsekvens kan dock de flesta ägare framgångsrikt träna sin Schipperke. 

Dessa hundar är mycket lojala och beskyddande mot sina familjer och är utmärkta vakthundar. På det hela taget är detta en trevlig ras att äga och kommer garanterat att hålla sina ägare underhållna med sina lekfulla upptåg.

Schipperke fakta

Hur länge lever Schipperke?

Hundrasen har vanligtvis en livslängd på 10 till 14 år. 

När är Schipperke fullvuxen?

Det är en liten hund av spitz-typ som anses vara fullvuxen när den har uppnått sin vuxenstorlek på cirka 13-16 tum i längd och 13-22 pund i vikt.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundrasen har mörka ögon.

Vad har Schipperke för vikt?

En typisk Schipperke-hund väger mellan 9 och 13 pund. 

Vilka färger har Schipperke?

Schipperke finns i färgerna svart, brun, vit, gul och grå.

Är en Schipperke allergivänlig?

Nej, en Schipperke är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Schipperke för personlighet och temperament?

Det är en uppmärksam och aktiv hund som alltid är villig att behaga sin ägare. De är vanligtvis orädda och är bra vakthundar. Hundarna är också mycket intelligenta och lätta att träna. De tenderar att vara självständiga, men kan vara mycket tillgivna med sin familj.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Hundarna behöver putsas en gång i veckan. Du måste borsta deras päls, klippa deras naglar och rengöra deras öron.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen fäller en minimal mängd hår.

Hur ofta bör man motionera en Schipperke?

Schipperkes behöver minst 60 minuters motion per dag, men helst mer än så.

Ursprung och historia   

Vad har Schipperke för ursprung och historia?

Schipperke är en liten hund med ursprung i Belgien. De föddes ursprungligen upp som arbetshundar och användes för att hjälpa sjömännen med deras arbete på båtarna. De hålls numera främst som husdjur och de är bra kamrater på grund av sin lekfulla personlighet.

Schipperke valp 

Vad kostar en Schipperke valp?

En Schipperke valp brukar kosta mellan 18000-27000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundrasen får vanligtvis sex till åtta valpar åt gången, men vissa kan få upp till tolv.

Schipperke pris 

Vad är det för pris på Schipperke?

Ett genomsnittligt pris på Schipperke är ca 18000-27000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Schipperke uppfödaren finns.

Schipperke uppfödare     

Hur hittar man bra uppfödare av Schipperke?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Schipperke är medlemmar.

Schipperke omplacering 

Hur hittar man en Schipperke för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Schipperke omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Schipperke.

Vanliga frågor och svar

Är Schipperke intelligent?

Vissa människor säger att Schipperkes är en av de smartaste hundraserna, medan andra säger att de inte är särskilt smarta. I allmänhet anses hundarna vara smarta. De är ofta snabba på att lära sig kommandon och reagerar bra på positiv förstärkning.

Är hunden lätt att träna?

Nej, de anses inte vara lätta att träna av vissa. De är en mycket självständig och envis ras, så det krävs mycket tålamod och konsekvens för att få dem att lyda kommandon. Med tillräckligt med tid och ansträngning kan dock de flesta hundar tränas att utföra grundläggande lydnadskommandon.

Är en Schipperke skällig?

En Schipperke är inte en skällig hund och skäller vanligtvis bara när det finns ett verkligt behov. De är dock utmärkta vakthundar och slår larm när de känner att något är fel.

Andra relaterade sidor
●    Hundraser