Storpudel

Storpudeln är en av de mest populära hundraserna i världen. De är kända för sin intelligens, storlek och skönhet. Storpudel anses också vara en av de bästa familjehundarna eftersom de är så mjuka och kärleksfulla.

Här kommer du få reda på:

●    Storpudel fakta

●    Storpudel pris

●    ​​Storpudel valp

●    Storpudel omplacering

Storpudel som familjehund           

Är det en bra familjehund?

Storpudeln är en bra familjehund eftersom de är mycket sociala hundar och älskar att umgås med människor. 

De är också mycket intelligenta och lätta att träna, vilket gör dem till goda följeslagare för barn. Dessutom är storpudel hypoallergena, vilket innebär att de är mindre benägna att orsaka en allergisk reaktion hos människor, men det finns såklart inga garantier då inga hundar är helt allergivänliga.

Hur är det att äga en Storpudel?

Pudlar anses vara en av de smartaste hundraserna och finns i olika storlekar, från toypudel, mellanpudel och hela vägen till storpudlar.

För det första är storpudel otroligt snälla och är bra familjehundar. De är också mycket aktiva, så du måste vara beredd att ta med dem på promenader eller leka med dem ofta. 

Eftersom de är så smarta kan hundrase lätt tränas och reagerar bra på positiv förstärkning.

På det hela taget är Storpudel-hundar underbara följeslagare och kommer garanterat att ge glädje åt alla hem. 

Om du funderar på att lägga till en till din familj, se till att göra din forskning först och hitta en erfaren pudel-uppfödare som kan hjälpa dig.

Storpudel fakta  

Hur länge lever Storpudel?

Livslängden för hundrasen är cirka 12 år. 

När är Storpudel fullvuxen?

Den anses vara fullvuxen när den är mellan 18 och 24 månader gammal.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundrasen har bruna ögon.

Vad har Storpudel för vikt?

En Storpudel kan väga mellan 45 och 70 pund, vilket gör den till en ganska stor hund. 

De anses vara en ”stor ras” eftersom de är längre än de flesta andra pudlar, men de är inte lika stora som några av de andra jätteraserna som mastiffen eller sankt bernardshundarna. 

Höjd (mankhöjd) på storpudel är 45-60 cm.

Vilka färger har Storpudel?

Storpudeln finns i färgerna svart, vit, brun och grå.

Är en Storpudel allergivänlig?

Nej, en Storpudel är inte 100% allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Storpudel för personlighet och temperament?

Hundrasen anses av många vara en av de bästa familjehundarna som finns. De är lojala, intelligenta och har fantastiska personligheter. 

De älskar att tillbringa tid med sin familj och tycker om att leka lekar. De är också utmärkta vakthundar och skäller för att låta dig veta när någon står vid dörren.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Det är en hund som kräver underhåll när det gäller skötsel. Du måste borsta pälsen varje dag för att hålla den blank och frisk. Du måste också regelbundet trimma håret runt fötterna, ansiktet och andra organ.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen fäller inte mycket hår.

Hur ofta bör man motionera en Storpudel?

Det bästa vore om du tränade din Storpudel varje dag. De behöver minst 60 minuters motion per dag för att hålla sig friska och glada. 

Om du inte kan engagera dig i att träna dem varje dag, försök att träna dem minst tre gånger i veckan (helst det dubbla).

Ursprung och historia   

Vad har Storpudel för ursprung och historia?

Storpudeln är en hundras som har sitt ursprung i Tyskland. De föddes ursprungligen upp som jakthundar och används nu som tjänstehundar, ledarhundar och terapihundar. 

De är kända för sin intelligens, sin kärleksfulla natur och sin vilja att behaga sina ägare.

Storpudel valp   

Vad kostar en Storpudel valp?

En Storpudel valp brukar kosta mellan 15000-21000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hunden kan få upp till 12 valpar åt gången.

Storpudel pris    

Vad är det för pris på Storpudel?

Ett genomsnittligt pris på Storpudel är ca 15000-21000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Storpudel uppfödaren finns.

Storpudel uppfödare        

Hur hittar man bra uppfödare av Storpudel?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Storpudel är medlemmar.

Storpudel omplacering    

Hur hittar man en Storpudel för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Storpudel omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Storpudel.

Vanliga frågor och svar

Är Storpudel intelligent?

Ja, storpudel anses vara en av de mest intelligenta hundraserna. De används ofta som tjänstehundar på grund av deras förmåga att lära sig snabbt och följa kommandon.

Är hunden lätt att träna?

Det finns inget enkelt svar på denna fråga. Alla hundar är olika, och vissa kan vara lättare att träna än andra. Med det sagt är Storpudel-hundar intelligenta hundar som kan tränas relativt enkelt om ägaren är tålmodig och konsekvent.

Är en Storpudel skällig?

En del människor kan tro att en Storpudel-hund är skällig, men så är det verkligen inte. Faktum är att de ofta anses vara en av de tystaste hundraserna.

Andra relaterade sidor
●    Hundraser