Japansk Spets

En japansk spetshund är en av de mest bedårande hundar du kan hitta. De är så söta och milda, vilket gör dem till utmärkta följeslagare för barn eller seniorer. Men vad behöver du veta om japanska spetshundar innan du skaffar en? Läs vidare så kommer du få reda på vad du behöver tänka på.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Japansk spets som familjehund

Är det en bra familjehund?

Det här är en bra familjehund. De är intelligenta, lydiga och extremt lojala. Det sägs att de bästa japanska spetshundarna är de som har vuxit upp med barn eftersom de vänjer sig vid barns ljud, rörelser och till och med kramar.

Hundrasens intelligens gör japansk spetshund till ett av de bästa valen som ledarhundar eller terapihundar eftersom de är lätta att träna och ivriga att behaga sina ägare.

Hur är det att äga en Japansk spets?

Att äga en spetshund är en fantastisk upplevelse. De är mycket lojala, kärleksfulla och smarta hundar. Hundrasen har mycket energi och blir en fantastisk lekkamrat för dina barn. De kan också tränas att lära sig trick och kommandon som passar dina behov.

Japansk spets fakta

Hur länge lever Japansk spets?

Hundarna lever vanligtvis mellan 10 och 15 år.

Vad har Japansk spets för vikt?

Hundrasen kan väga mellan 11 och 19 kg.

Vilka färger har Japansk spets?

De finns i en mängd olika färger, bland annat vit, röd och svart.

Är en Japansk spets allergivänlig?

Nej, en Japansk spets är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Japansk spets för personlighet och temperament?

Hundarna är vanligtvis smarta och lydiga. De tenderar också att vara sällskapliga och familjeorienterade. Dessutom tycker de om att leka med barn och andra hundar.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Om den japanska spetsens päls är kort och grov måste den kammas med en hundborste med långa böjda tänder. Hundrasen fäller året runt, så den behöver också regelbunden borstning.

Hur ofta ska man trimma hundrasen?

De har en päls som är precis lika kuperad som deras namn. Den del anser att hundrasen måste klippas regelbundet för att undvika att de spetsiga kanterna gnider mot varandra, särskilt nära lederna. Detta kan orsaka smärta och irritation som kan leda till skador. Prata med er lokala hundexpert för att få reda på hur ofta just er hund behöver trimmas.

Hur ofta bör man motionera en Japansk spets?

Hundrasen bör motioneras minst 30 minuter och 1 timme varje dag. Detta är en minimumtid för att den japanska hunden ska få igång sitt blodflöde och släppa ut uppdämd energi utan att överanstränga sig eller riskera att skadas. 

Dessutom älskar spetshundar korta promenader, men de motionerar också genom att ta tag i leksaker eller följa sin nos när de behöver mental stimulans eller när de leker med andra hundar på gården.

Den viktigaste punkten när det gäller att ta hand om spetshundar är att ge dem lämplig motion både mentalt och fysiskt så att de inte blir uttråkade och olyckliga.

Japansk spets valp

Vad kostar en Japansk spets valp?

En Japansk spets valp brukar kosta mellan 11000-21000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundrasen kan få mellan en och fyra valpar per kull.

Hur är en Japansk spets valp?

Ägaren bör se till att valpen med socialiseras ordentligt. Detta måste göras från en ung ålder för att se till att den spetshundsvalpen vänjer sig vid att umgås med människor och andra djur. Dessutom är det viktigt att ha tålamod med japanska valpar. De är fortfarande unga och det kommer att finnas tillfällen då de hittar något intressant och går iväg på egen hand.

Japansk spets pris

Vad är det för pris på Japansk spets?

Ett genomsnittligt pris på Japansk spets är ca 11000-21000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Japansk spets uppfödaren finns.

Japansk spets uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Japansk spets?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Japansk spets omplacering

Hur hittar man en Japansk spets för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Japansk spets omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Japansk spets.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Japansk spets intelligent?

De är mycket intelligenta hundar som är utmärkta att träna. Hundrasen är lika smart och intelligent som vilken annan hund som helst.

Är hunden lättlärd?

Hunden är lätt att träna. Om den japanska spetshunden gillar dig kommer den att vilja behaga dig och det blir mycket lättare för dig att lära dem vad de behöver veta.

Är en Japansk spets skällig?

Hundarna är vanligtvis inte skälliga.

Andra relaterade sidor