Presa Canario

Presa canario är en typ av jakthund som har avlats och tränats i århundraden i Spanien. Rasen används traditionellt för att jaga storvilt, t.ex. vildsvin. Hunden anses vara mycket beskyddande mot sina ägare.

Här kommer du få reda på:

●    Presa canario fakta

●    Presa canario pris

●    ​​Presa canario valp

●    Presa canario omplacering

Presa canario som familjehund    

Är det en bra familjehund?

Hundrasen Presa canario är känd för att vara en bra familjehund. De är lojala, beskyddande och kärleksfulla mot sina familjemedlemmar. Om den är rätt tränad och socialiserad kan hunden bli ett utmärkt tillskott till vilken familj som helst.

Hur är det att äga en Presa canario?

Att äga en Presa canario kan vara en fantastisk upplevelse, men det är viktigt att vara medveten om vad du ger dig in på innan du tar in en av dessa hundar i ditt hem.

Dessa är stora hundar som kräver mycket motion och utrymme. Om du inte har tid eller resurser att ägna dig åt en sådan hund kanske hundrasen inte passar dig.

På den positiva sidan är Presas lojala och beskyddande djur som kan vara bra kamrater. De är också kända för sin intelligens och lydnad.

På det hela taget kan det vara en givande upplevelse att äga en Presa canario, men det är viktigt att göra sin research först.

Presa canario fakta          

Hur länge lever Presa canario?

Den genomsnittliga livslängden är 10-12 år. 

När är Presa canario fullvuxen?

Hunden är fullvuxen när den är två år gammal.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundrasen har vanligtvis bruna ögon, men de kan också ha ljusare ögon.

Vad har Presa canario för vikt?

Presa canario hundar väger mellan 80 och 110 pund. Höjd (mankhöjd) är 56-65 cm.

Vilka färger har Presa canario?

Presa canario finns i flera olika färger, bland annat svart, brun, vit och aprikos. 

Är en Presa canario allergivänlig?

Nej, en Presa canario är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Presa canario för personlighet och temperament?

Presa canario är en hundras som är känd för att ha en dominant personlighet. De anses också vara lojala, modiga och beskyddar sin familj och sitt hem.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Hundarna behöver inte ha mycket hårvård, men de behöver borstas ibland. Borstning hjälper till att ta bort lösa hår och hålla hundens päls glänsande och frisk. Du bör också klippa hundens naglar regelbundet och bada den regelbundet.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen fäller inte mycket hår, men de måste borstas regelbundet för att hålla pälsen blank och frisk.

Hur ofta bör man motionera en Presa canario?

Hundrasen behöver mycket motion. Ägarna bör sträva efter att gå ut med sin hund minst två gånger om dagen i minst 60 minuter varje gång. Hundar som inte får tillräckligt med motion kan bli destruktiva eller hyperaktiva.

Ursprung och historia   

Vad har Presa canario för ursprung och historia?

Presa canario är en hundras som har sitt ursprung på Kanarieöarna. Rasen användes för jakt och boskapsskötsel. Det anses vara en arbetshund och hålls vanligtvis inte som husdjur.

Presa Canario utvecklades ursprungligen på Kanarieöarna och togs senare av spanska sjömän till Sydamerika där den blev populär bland infödingar och européer på grund av sin effektivitet i jakten på stora byten, inklusive människoätande rovdjur.

Presa canario valp           

Vad kostar en Presa canario valp?

En Presa canario valp brukar kosta mellan 16000-24000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Den genomsnittliga kullstorleken är sex till åtta valpar. Vissa kan få så många som tolv eller fler, medan andra bara får en eller två. 

Det är viktigt att komma ihåg att detta bara är ett genomsnitt och att varje kull kan vara annorlunda.

Presa canario pris            

Vad är det för pris på Presa canario?

Ett genomsnittligt pris på Presa canario är ca 16000-24000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Presa canario uppfödaren finns.

Presa canario uppfödare 

Hur hittar man bra uppfödare av Presa canario?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Presa canario är medlemmar.

Presa canario omplacering            

Hur hittar man en Presa canario för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Presa canario omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Presa canario.

Vanliga frågor och svar

Är Presa canario intelligent?

Presa canario anses vara en av de mest intelligenta hundraserna. De används ofta som arbetshundar på grund av deras förmåga att lära sig snabbt och lyda kommandon.

Är hunden lätt att träna?

De anses vara relativt lätta att träna. De är kända för att vara lojala och beskyddande för sina familjer och sin egendom, vilket gör dem till utmärkta vakthundar. 

De är också kända som ”machohundar”, vilket innebär att de kan vara ganska dominanta och territoriella. Som med alla hundar är det viktigt att börja träna tidigt och att vara konsekvent i sina kommandon. Viktigt är också att börja socialisera dem tidigt.

Är en Presa canario skällig?

De är inte nödvändigtvis skällande hundar, men de skäller om de känner att de behöver varna sina ägare eller andra människor för något som de tycker är oroväckande.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser