Petit Brabancon

Petit brabancon är en sällsynt hundras som har sitt ursprung i Belgien. De är kända för att vara energirika, intelligenta och mångsidiga hundar som är bra sällskap och arbetshundar.

Här kommer du få reda på:

●    Petit brabancon fakta

●    Petit brabancon pris

●    ​​Petit brabancon valp

●    Petit brabancon omplacering

Petit brabancon som familjehund 

Är det en bra familjehund?

Petit brabancon är en bra familjehund eftersom den är lojal och beskyddande mot sin familj. Den är också en bra vakthund och skäller för att varna sin familj om fara.

Hur är det att äga en Petit brabancon?

Att äga denna hundras är en fantastisk upplevelse. De är en mycket aktiv och lekfull hundras och de älskar att vara bland människor. De är också relativt lätta att ta hand om, och de är bra följeslagare.

Petit brabancon fakta      

Hur länge lever Petit brabancon?

Den genomsnittliga livslängden är cirka 12-14 år. 

När är Petit brabancon fullvuxen?

Hunden anses vara fullvuxen när den är 12-18 månader gammal. Höjd (mankhöjd) är 18-20 cm.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundrasen har vanligtvis bruna ögon.

Vad har Petit brabancon för vikt?

En Petit brabancon-hund väger vanligtvis omkring 12-14 pund. De är en liten hundras, men de är robusta och har mycket energi. De är bra husdjur för barnfamiljer eftersom de är så lekfulla och kärleksfulla. 

Vilka färger har Petit brabancon?

Petit brabancon finns i en mängd olika färger, bland annat svart, vit, brun och röd. 

Är en Petit brabancon allergivänlig?

Nej, en Petit brabancon är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Petit brabancon för personlighet och temperament?

Petit Brabancon är en söt, intelligent och lekfull hund. De är utmärkta familjehundar och älskar att umgås med sina människor. De är också bra vakthundar, men de brukar inte vara aggressiva eller territoriella. 

De kan vara lite blyga när det gäller främlingar, men värmer snabbt upp. Hundrasen är ett utmärkt val för dem som söker en kärleksfull, vänlig hund som är bra med barn.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Petit brabancon är en hundras som är känd för sin korta, slanka päls. De kräver inte mycket omvårdnad, men måste borstas regelbundet för att hålla pälsen frisk. 

Bad bör endast göras vid behov, och se till att använda ett hundspecifikt schampo. Att klippa deras naglar och rengöra deras öron är också enkla uppgifter som kan göras hemma utan större krångel.

Som alla hundar behöver Petit brabancon motion. En bra daglig promenad håller dem friska och glada. Att leka hämtning eller springa är också bra sätt att få ditt husdjur att röra på sig.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundarasen fäller inte lika mycket hår som andra hundraser.

Hur ofta bör man motionera en Petit brabancon?

Som en allmän regel bör du försöka träna din Petit brabancon minst en gång om dagen, och då minst 1 timme.

Ursprung och historia   

Vad har Petit brabancon för ursprung och historia?

Petit brabancon är en relativt ny hundras som utvecklades i slutet av 1990-talet i Belgien. Den är en korsning mellan Brysselgriffon och Affenpinscher, och är framtagen för sin lilla storlek och höga intelligens. 

Det är en smidig och livlig hund som är en bra följeslagare för aktiva familjer. De är vanligtvis vänliga och utåtriktade, men kan också vara beskyddande för sin familj och sitt hem.

Petit brabancon valp        

Vad kostar en Petit brabancon valp?

En Petit brabancon valp brukar kosta mellan 18000-23000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

De flesta hundar får sex till åtta valpar. Vissa kan dock få upp till tolv.

Petit brabancon pris        

Vad är det för pris på Petit brabancon?

Ett genomsnittligt pris på Petit brabancon är ca 18000-23000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Petit brabancon uppfödaren finns.

Petit brabancon uppfödare            

Hur hittar man bra uppfödare av Petit brabancon?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Petit brabancon är medlemmar.

Petit brabancon omplacering        

Hur hittar man en Petit brabancon för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Petit brabancon omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Petit brabancon.

Vanliga frågor och svar

Är Petit brabancon intelligent?

Petit Brabancon anses vara en intelligent hund. De kan lära sig kommandon snabbt och svarar bra på träning.

Är hunden lätt att träna?

Generellt sett är det en enkel hund att träna. De är intelligenta och vill gärna göra sina ägare nöjda, så de lär sig i allmänhet snabbt nya kommandon. Det är dock viktigt att börja träna tidigt och vara konsekvent i sina kommandon och belöningar.

Är en Petit brabancon skällig?

Vissa Petit brabancon-hundar skäller mer än andra, så det beror verkligen på den enskilda hunden. I allmänhet är hundarna dock inte kända för att vara särskilt skällande.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser