Grand Danois

Grand Danois är en hundras som är lång och stark. De är ädla och orädda och dessa egenskaper gör dem till en av de mest populära raserna i världen. Doggen är vanligtvis ett mjukt, kärleksfullt och tålmodigt djur som är en underbar följeslagare.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Med sådana fantastiska egenskaper är det inte konstigt att denna hund har blivit känd som ”The Gentle Giant” på grund av sin stora storlek. Här kommer vi belysa några av de finare punkterna som du bör känna till när du äger en grand danois samt dela med dig av lite allmän information om denna ras.

Grand Danois hund som familjehund

Är Grand Danois en bra familjehund?

Många anser att den är en bra familjehund eftersom den är beskyddande mot barn.

Är Grand Danois en bra första hund?

Den stora glada hunden är bra för människor som letar efter sin första hund eftersom de är bra djur att börja med. De har vanligtvis ett bra temperament och är långsamt mogna vilket innebär att de kan växa med dig. Hunden är också bra eftersom den är en av de största hundarna i världen, men den har en fantastisk personlighet som kompenserar för sin stora storlek.

Hur är det att äga en Grand Danois?

Det är en fantastisk hund som är bra för barn. På samma sätt är den stora danoishunden bra för människor som tycker om att jaga. De är fantastiska eftersom de kan spåra alla byten. Att jaga med din grand danois innebär att du kan täcka ett större område på kortare tid! Den hjälper dig inte bara med jakt, utan även med att spåra upp ditt borttappade djur eller din borttappade person. Den stora danoishunden älskar människor och är vanligtvis snäll mot dem.

Grand Danois hund fakta

Hur länge lever Grand Danois?

Den kan leva mellan 6 och 10 år beroende på hur väl de får vård.

När är Grand Danois fullvuxen?

Hunden når vanligtvis sin maximala längd när han eller hon är 2-3 år gammal.

Är en Grand Danois allergivänlig?

Det är en bra fråga och svaret beror på vem du frågar! Vissa människor kanske säger att grand danois är hypoallergena eftersom de inte fäller lika mycket som andra raser. Men det finns en del grand danois som ändå ger upphov till allergiska reaktioner hos människor eftersom ”icke-håriga” grand danois inte har en lägre nivå av allergener jämfört med andra raser. Det sanna svaret är att grand danois inte är hypoallergena och en person bör veta detta innan han eller hon skaffar en grand danois.

Grand Danois egenskaper och personlighet

Vad har Grand Danois för personlighet?

Den danska hunden har en fantastisk personlighet. De är mycket vänliga och bra med barn. De måste dock få mycket utrymme att ströva omkring och att täppa till möbler är ingen bra idé. En sak att tänka på med den stora danois är att de kan komma in i saker som man inte vill att de ska göra på grund av sin längd.

De är bra hundar för personer med ett större hus eftersom de tycker om att springa runt. De är intelligenta hundar och behöver lite motion varje dag, men är ändå bra hundar för äldre personer som vill ha sällskap hemma!

Hur intelligent är en Grand Danois?

Hunden är känd för sin stora längd och sitt imponerande utseende, men detta återspeglar egentligen inte deras intelligens. Idén om att de är intelligenta utvecklades på 1800-talet på grund av att de användes för att jaga, peka och hämta vilt. I själva verket har dessa hundar ingen extraordinär intelligensnivå och man tror att de förlitar sig mer på instinkt än på någon egentlig hjärnkapacitet.

Grand Danois pälsvård och motion

Hur ger man Grand Danois pälsvård?

En Grand Danois päls behöver skötsel dagligen. Den stora hundens päls är lång och tjock, så det krävs en hel del borstning för att den inte ska trassla ihop sig eller bli matt. Borsta den stora dansken varje dag, helst på morgonen när den är som mest pigg. Borsta i en riktning som kräver lite arbete från din sida, gå mot hårets naturliga flöde för att undvika att håret bryts och hålla pälsen blank. Om du vill anstränga dig mer för att få din grand danois att få en bra rutin finns det andra åtgärder som du kan vidta. En professionell groomer kanske kan klippa din grand danois päls en gång om året om det blir för svårt för dig att göra det själv.

Hur ofta ska man trimma en Grand Danois?

Eftersom den stora dansken har en lättskött päls kan du trimma håret så ofta som du behöver. Det är också bra att pälsen hos den stora hunden bara behöver borstas då och då!

Hur mycket hår fäller Grand Danois?

Grand Danois tappar inte mycket hår, men deras päls är benägen att bli matt. Om du borstar din grand danois regelbundet kan du undvika trassel och hålla hårflocken under kontroll.

Hur ofta bör man motionera en Grand Danois?

Grand Danois är en fantastisk hundras med stor uthållighet. De kan gå i flera kilometer utan att behöva anstränga sig särskilt mycket, vilket är idealiskt för vandringsentusiaster. Men eftersom de är så bra på att vara väldigt stilla under långa perioder är det lätt att de går upp i vikt eller får höftproblem under sina äldre år. När du tränar din grand danois vill du göra det i korta språng så att de kan tillbringa större delen av dagen med att vila och sova.

Grand Danois ursprung

Vad har Grand Danois för ursprung och historia?

Det finns många teorier om hur den danska hundstammen uppstod, men de flesta experter är överens om att den härstammar från europeiska jakthundar. Det är troligt att grand danoisar användes för att jaga vildsvin i Tyskland på 1700-talet.

Grand Danois valp

Vad kostar en Grand Danois valp?

En Grand Danois valp kan kosta mellan 15 000-22 000 kronor beroende på uppfödaren.

Hur är en Grand Danois valp?

Grand danois-valpar är bra familjehundar och passar utmärkt med barn. De är lekfulla, lojala och fulla av liv. När de är små kan du gosa med dem, låta dem tillbringa tid i soffan med familjen och titta på tv eller leka på bakgården med dem.

Hur snabbt växer en Grand Danois hund valp?

Valpen växer vanligtvis från födseln till sex månaders ålder i en takt av 1 kilo per månad. Hundens tillväxt avtar när valpen närmar sig vuxen ålder och tillväxttakten är vanligtvis cirka ett halvt kilo per månad.

Hur länge växer en Grand Danois valp?

Valpen når sin fulla längd vid två års ålder.

Grand Danois pris

Vad är det för pris på Grand Danois?

Pris på Grand Danois är mellan 15 000-22 000 kronor beroende på vart i landet du köper hunden.

Vart kan man köpa en Grand Danois?

Grand Danois föds vanligtvis upp av uppfödare, vilket innebär att de lägger stor vikt vid att föda upp hundar med goda egenskaper. Det är ofta möjligt att hitta en grand danois på en lokal hundutställning, men dessa kommer förmodligen med en rejäl prislapp. Om du vill adoptera din grand danois bör du kontakta ditt närmaste djurhem och ställa dig till förfogande för att ta hand om dem så länge det behövs.

Grand Danois uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Grand Danois?

Du kan hitta bra Grand Danois-uppfödare genom att kontakta deras förening. Det hjälper dig att hitta en bra uppfödare och att se vilka hundar de har till salu.

* * * * *

Hur gör man för att köpa Grand Danois från kennel?

Att köpa en grand danois från en kennel kan vara ett bra beslut om du vill ge den stora danoisen ett bra hem. När du köper en Grand Danois bör köpet gå via en välrenommerad uppfödare eller kennel som känner till Grand Danois och kan ge dig det bästa möjliga valet.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är en Grand Danois skällig?

Hunden skäller inte så ofta, men skäller ibland för att varna ägarna om t.ex. främlingar närmar sig.

Hur länge växer en Grand Danois?

Grand Danois är en av världens längsta hundraser. Denna ädla ras har en lång livslängd på cirka 7 till 10 år. Kontinuerlig tillväxt under hela deras liv är det som bidrar till deras stora storlek och livslängd.

Andra relaterade sidor