Engelsk Springer Spaniel

English Springer Spaniel är en jakthund som avlades för att arbeta med människor. De är starka, intelligenta och smidiga hundar med mycket uthållighet vilket gör dem perfekta för intensiva aktiviteter som jakt. Men de är också utmärkta familjehusdjur eftersom de är vänliga, sociala och mycket lojala. Här kommer vi att utforska English Springer Spaniel mer i detalj så att du kan bestämma dig för om det är den här typen av hund du vill ha som din bästa vän eller inte.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Engelsk Springer Spaniel som familjehund

Är det en bra familjehund?

English Springer Spaniel är ett familjehusdjur eftersom de har många egenskaper som gör dem till en bra familjehund. hundarna är vänliga, sociala och mycket lojala hundar vilket gör dem till det perfekta familjehuset. English Springer Spaniel är också intelligenta och starka hundar med mycket uthållighet vilket gör dem perfekta för intensiva aktiviteter som jakt eller att springa tillsammans med människor på cykel. Hundrasen har mycket energi vilket gör det svårt för vissa ägare att ta hand om dem på egen hand. Engelska Springer Spanieler trivs bäst i hem med andra Engelska Springer Spanieler där de har någon annan att leka med.

Sammanfattningsvis är hunden bra husdjur för familjer som vill ha en rolig och energisk hund att lägga till i familjen.

Hur är det att äga en Engelsk Springer Spaniel?

Eftersom English Springer Spaniel är en jakthund kräver den mycket utomhusaktiviteter som löpning, simning och vandring. Hunden älskar att jaga bollar och leka med leksaker. English Springer Spaniels tenderar också att vara mycket lojala och lydiga, vilket gör dem till utmärkta familjehundar. Hundrasen kan bäst beskrivas som intelligent, social och stark med mycket uthållighet. English Springer Spaniel är perfekta sällskapsdjur för familjer med barn och andra husdjur eftersom English Springer Spaniel kommer bra överens med alla.

Engelsk Springer Spaniel fakta

Hur länge lever Engelsk Springer Spaniel?

Livslängden är i genomsnitt 10-12 år.

När är Engelsk Springer Spaniel fullvuxen?

Den är fullvuxen vid ett års ålder. De kan bli mellan 10 och 12 år gamla.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Den har mörkbruna ögon.

Vad har Engelsk Springer Spaniel för vikt?

De kan väga mellan 30 och 45 kilo.

Vilka färger har Engelsk Springer Spaniel?

Hundrasen kan ha en mängd olika färger. English Springers finns i svart, Cocker Spaniel Red, English Setter Orange, English Pointer Brown, English Cocker Blue och English Springer White också.

Några av de mest populära färgerna för hunden är bruna eller svarta med vita markeringar på bröstet eller tassarna.

Är en Engelsk Springer Spaniel allergivänlig?

Nej, en Engelsk Springer Spaniel är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Engelsk Springer Spaniel för personlighet och temperament?

English Springer Spaniel har ett mycket kärleksfullt temperament, de är lojala och tillgivna sina ägare. Hundarna är sociala med andra English Springer Spaniels samt andra djur. English Springer Spaniels har också mycket energi så de behöver mycket motion, men om de inte får tillräckligt med motion kan de bli destruktiva. English Springer Spaniels har stor uthållighet vilket gör dem perfekta för jakt och för mer intensiva aktiviteter som fältprov. De är intelligenta och lätta att träna eftersom de vill behaga sin ägare.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Det första du behöver göra för att sköta din English Springer Spaniel är att borsta den ordentligt. Hundarna kan ofta ha trassel eller mattor i håret. Därefter ska du ge dem ett bad och torka dem efteråt. Om din English Springer Spaniel har långt hår som en retriever ska du trimma det regelbundet för att undvika mattor och trassel.

Hur ofta ska man trimma hundrasen?

Den engelska Springer Spanielens päls är inte avsedd att klippas för ofta. English Springer Spaniel-hunden tappar pälsen ungefär två gånger om året, och den tappar särskilt mycket under vintermånaderna. När det är dags att trimma hundens päls bör det göras av någon som vet vad de gör, som en groomer eller veterinär, eftersom en felaktig trimning av den engelska springer spanielens päls kan leda till hälsoproblem.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

English Springer Spaniel tappar en del hår, men de tappar inte hår året runt som många andra hundraser.

Hur ofta bör man motionera en Engelsk Springer Spaniel?

English Springer Spaniel är en jakthund som uppföddes för att arbeta med människor. Hundarna, intelligenta och smidiga hundar med viss uthållighet som gör dem perfekta för intensiva aktiviteter som jakt. English Springer Spaniel är också bra familjehundar eftersom de är vänliga, sociala, lojala och tycker om att vara nära sina ägare. English Springer Spaniel är mycket aktiva hundar som behöver minst 15 minuters motion varje dag. Ge dem en bra 45-minuters promenad eller löpning varje dag eller ta med dem till poolen för att simma eller släpp dem utan koppel på gården där de kan gå på egna äventyr. Den engelska springer spanieln älskar att vara upptagen och dessa aktiviteter kommer att trötta ut denna energirika ras och hålla den frisk och glad.

Ursprung och historia

Vad har Engelsk Springer Spaniel för ursprung och historia?

English Springer Spaniel är en mångsidig jakthund som ursprungligen föddes upp i England. De är intelligenta, självsäkra och mycket smidiga hundar som är utmärkta jaktkamrater. Engelska springare avlades också för att vara bra familjehusdjur, vilket gör dem till den perfekta rasen för alla som funderar på att skaffa en hund.

Engelsk Springer Spaniel valp

Vad kostar en Engelsk Springer Spaniel valp?

En Engelsk Springer Spaniel valp brukar kosta mellan 17000-23000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

English Springer Spaniel-valpar kan få i genomsnitt 4-6 valpar.

Hur är en Engelsk Springer Spaniel valp?

Valparna är mycket lekfulla och energiska. Valparna älskar att leka mycket med andra djur och även med jämnåriga English Springer Spaniel-valpar. English Springer Spaniel-valpar är sociala djur, vilket innebär att de behöver mycket sällskap – de känner sig mest trygga när det finns minst en valp, eller en person, inom synhåll. English Springer Spaniel-valpar behöver också mycket sömn, valparna sover vanligtvis 12-14 timmar per dag.

Engelsk Springer Spaniel pris

Vad är det för pris på Engelsk Springer Spaniel?

Vad är det för pris på Engelsk Springer Spaniel hund?

Ett genomsnittligt pris på Engelsk Springer Spaniel är ca 17000-23000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Engelsk Springer Spaniel uppfödaren finns.

Engelsk Springer Spaniel uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Engelsk Springer Spaniel?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Engelsk Springer Spaniel omplacering

Hur hittar man en Engelsk Springer Spaniel för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Engelsk Springer Spaniel omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Engelsk Springer Spaniel.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Engelsk Springer Spaniel intelligent?

English Springer Spaniel är intelligent. Hundrasen är uppfödd för att arbeta med människor, men English Springer Spaniel är inte lat som andra jakthundar. Hundarna är starka, intelligenta och smidiga hundar vilket gör dem perfekta för intensiva aktiviteter som jakt. English Springer Spaniels är också bra familjehundar eftersom de är vänliga, sociala och mycket lojala.

Är hunden lättlärd?

English Springer Spaniel är en intelligent och smidig hund, vilket innebär att den inte är alltför svår att träna. Du bör dock vara medveten om att English Springer Spaniel kan vara envis och måste belönas ordentligt för gott uppförande.

Är en Engelsk Springer Spaniel skällig?

Många English Springer Spaniels skäller mycket ofta. De kan vara mycket högljudda hundar. English Springer Spaniel, liksom andra jakthundar, skäller vanligtvis när de är ensamma hemma eller utanför sitt revir. Vissa English Springer Spaniels kan vara mer högljudda än andra hundraser.

Andra relaterade sidor