Ovcharka

Ovcharka är en ras som är känd för att vara lojal och beskyddande mot sin familj. De är också kända för att vara ganska stora i storlek och kan väga upp till 150 pund. På grund av sin storlek är de utmärkta vakthundar och används ofta av polisen eller militären.

Här kommer du få reda på:

●    Ovcharka fakta

●    Ovcharka pris

●    ​​Ovcharka valp

●    Ovcharka omplacering

Utseendet

Hur ser en Ovcharka ut?

Hundarna är stora, muskulösa hundar som har en tjock päls. De har ett brett huvud och öronen är ofta kortklippta. Hundarna finns i en mängd olika färger, bland annat svart, vit, brun och grå. Höjd (mankhöjd) är 60-74 cm.

Ovcharka som familjehund            

Är det en bra familjehund?

Ovcharka är en stor och kraftfull hund som kan vara ett utmärkt familjehusdjur. De är lojala och beskyddande mot sina familjemedlemmar och är vanligtvis mycket bra med barn. De kräver dock mycket motion och utrymme, så de är kanske inte det bästa valet för familjer som bor i små lägenheter.

Hur är det att äga en Ovcharka?

Det är en hundras som är känd för sin styrka och sina skyddsinstinkter. De är utmärkta vakthundar och är kända för att vara lojala och beskyddande mot sina familjer. 

De är inte det bästa valet för förstagångshundägare, eftersom de kräver mycket träning och kan vara ganska dominanta. Men om du är beredd att lägga ner tid och ansträngning kan en Ovcharka bli ett utmärkt tillskott till din familj.

Ovcharka fakta   

Hur länge lever Ovcharka?

Hundrasen har en livslängd på 10-12 år. 

När är Ovcharka fullvuxen?

Hunden är fullvuxen när den är två år gammal.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Ögonfärgen hos hundrasen kan vara brun, mörk eller gulaktig.

Vad har Ovcharka för vikt?

En Ovcharka-hund kan väga mellan 50-100 kg, beroende på kön. Hanar är vanligtvis större och tyngre än tikar. 

Vilka färger har Ovcharka?

Ovcharka finns i färger svart, brun, vit, gul och grå.. De kan också vara en blandning av två eller flera av dessa färger. 

Är en Ovcharka allergivänlig?

Nej, en Ovcharka är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Ovcharka för personlighet och temperament?

Ovcharka är en hundras som är känd för sin styrka, storlek och skyddande natur. Dessa hundar är lojala mot sina ägare och är utmärkta vakthundar. De är också bra med barn och är utmärkta familjehusdjur, men inget för förstagångshundägare. Du behöver verkligen hunderfarenhet innan du skaffar denna hund..

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Eftersom hundrasen har en tjock päls måste de putsas regelbundet för att förhindra att håret blir matt och trassligt. Börja med att köra en hundborste eller hundkam genom hundens hår för att ta bort eventuell smuts eller skräp. 

Använd sedan en sax för att trimma överflödigt hår runt hundens ansikte, öron och tassar. Till sist badar du hunden med hundschampo och hundbalsam som är särskilt avsedda för hundar. Se till att skölja bort all tvål från hundens päls innan du avslutar med en sista borste eller kam.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen fäller en måttlig mängd hår.

Hur ofta bör man motionera en Ovcharka?

Motion är en viktig del för att hålla din hund frisk. De behöver ungefär en timmes motion per dag, helst mer än så.

Ursprung och historia   

Vad har Ovcharka för ursprung och historia?

Hundrasen Ovcharka tros ha sitt ursprung i Ryssland eller på Balkan. Dessa hundar användes för att vakta boskap och hem. De är en stor, muskulös ras och är kända för sin våldsamma lojalitet mot sina ägare. 

Ovcharkas kan vara ganska territoriella och skyddande för sina familjer och sin egendom, vilket gör dem till utmärkta vakthundar. De är också kända för sin mjuka natur med barn.

Ovcharka valp    

Vad kostar en Ovcharka valp?

En Ovcharka valp brukar kosta mellan 17000-26000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundarna får vanligtvis sex till åtta valpar åt gången. Vissa kan dock få så många som tolv. Det är viktigt att vara beredd på så många valpar om du överväger att äga en Ovcharka-hund. De kommer att kräva mycket omsorg och uppmärksamhet under sina första månader.

Ovcharka pris    

Vad är det för pris på Ovcharka?

Vad kostar en Ovcharka egentligen? Ett genomsnittligt pris på Ovcharka är ca 17000-26000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Ovcharka uppfödaren finns.

Ovcharka uppfödare        

Hur hittar man bra uppfödare av Ovcharka?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Ovcharka är medlemmar.

Ovcharka omplacering    

Hur hittar man en Ovcharka för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Ovcharka omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Ovcharka.

Vanliga frågor och svar

Är Ovcharka intelligent?

Ja, hundarna anses vara en av de mest intelligenta hundraserna. De kan lära sig snabbt och är mycket lojala och beskyddande mot sina ägare.

Är hunden lätt att träna?

Ovcharka-hundar är dock inte lätta att träna. De är uppfödda som arbetshundar och har mycket energi. De behöver en stark ledare som kan ge dem riktning och disciplin. Utan rätt träning kan dessa hundar bli destruktiva och aggressiva.

Är en Ovcharka skällig?

Vissa människor säger att Ovcharka-hundar skäller mycket, medan andra hävdar att de är ganska lugna. I själva verket beror det på den enskilda hunden. Vissa hundar kan vara ganska högljudda, medan andra bara skäller när det behövs. 

Som med alla hundraser är det viktigt att ägna tid åt att lära känna ditt specifika husdjur och observera dess beteende innan du gör några antaganden om dess personlighet.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser