Kromfohrländer

En Kromfohrländer är en typ av hundras. De är också kända som tyska herdehundar. Namnet på denna ras kommer från dess ursprungsland – Tyskland.

Kromfohrländer är en av de mest populära raserna i Tyskland och de är mycket bra familjehundar eftersom de kan vara lekfulla med barn samtidigt som de är beskyddande över dem. Dessutom har dessa hundar ett härligt temperament som gör dem till ett utmärkt val för familjer som precis har börjat eller för dem som redan har många barn.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Här kommer du få reda på:

●    Kromfohrländer fakta

●    Kromfohrländer pris

●    ​​Kromfohrländer valp

●    Kromfohrländer omplacering

Kromfohrländer som familjehund 

Är det en bra familjehund?

Kromfohrländer-hundar är bra husdjur för familjen. De är lojala och beskyddande mot sin familj, samtidigt som de är bra med barn. 

Hundrasen behöver mycket motion, så se till att du är beredd att ta med din hund på promenader eller löprundor varje dag. Dessa hundar väger vanligtvis omkring 11-16 kilo, så de är en medelstor ras. 

Kontakta en Kromfohrländer-uppfödare för att ta reda på priset på en valp och var noga med att fråga om rasens temperament och personlighet innan du fattar ditt slutgiltiga beslut.

Hur är det att äga en Kromfohrländer?

En del människor kanske tror att det är som att äga vilken annan hund som helst, men den här rasen är faktiskt mycket speciell. 

Kromfohrländers älskar att leka och är bra med barn, så de är perfekta familjehusdjur. De är också mycket lojala och beskyddande mot sina ägare och kommer att skälla på alla potentiella inkräktare. Detta gör dem till utmärkta vakthundar. 

Hundrasen gillar också att umgås, så de är perfekta för människor som älskar att tillbringa tid utomhus.

En sak att notera är att Kromfohrländers behöver mycket motion, annars kan de bli destruktiva. De väger vanligtvis mellan 11 och 16 kilo, vilket gör dem till den perfekta storleken för de flesta familjer.

Kromfohrländer fakta      

Hur länge lever Kromfohrländer?

Hundarna lever vanligtvis omkring 12-14 år.

När är Kromfohrländer fullvuxen?

Hundrasen anses vara en vuxen hund när den är mellan 12 och 18 månader gammal.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Ögonen är vanligtvis bruna, men de kan också vara blå.

Vad har Kromfohrländer för vikt?

En Kromfohrländer-hund väger vanligtvis mellan 11 och 16 kilo. De är en liten hundras, men de är robusta och muskulösa. De behöver mycket motion, så se till att du är beredd att ta med din hund på promenader eller löprundor varje dag.

Vilka färger har Kromfohrländer?

Kromfohrländer-hunden finns i en mängd olika färger, bland annat svart, brun och vit.

Är en Kromfohrländer allergivänlig?

Nej, en Kromfohrländer är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Kromfohrländer för personlighet och temperament?

Hundarna sägs vara extremt lojala och beskyddande hundar. De anses också vara ganska vänliga, vilket gör att de passar utmärkt för att umgås med människor i alla åldrar. 

Kromfohrländers har också ett bra temperament, vilket innebär att det är osannolikt att de uppvisar ett tufft eller liknande beteende. Dessa hundar älskar att tillbringa tid med sina familjer och tycker om att leka med barn.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Kromfohrländer-hundar har en kort päls som är lätt att sköta. Du behöver borsta dem två gånger i veckan för att hålla pälsen snygg och fri. Du kan använda en hundborste eller en gummiborste. Se till att borsta i hårväxtens riktning. Du kanske också vill klippa deras naglar en gång i månaden och ge dem ett bad när det behövs.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Många hundraser fäller hår, men Kromfohrländer-hundar är kända för att fälla väldigt lite hår. Detta är ett plus för människor som inte vill ha att göra med att ständigt behöva städa upp hundhår i huset. Det är dock viktigt att du sköter om din hund regelbundet för att förhindra att lösa hår samlas och orsakar mattor.

Hur ofta bör man motionera en Kromfohrländer?

Hundrasen behöver motion regelbundet för att hålla sig friska och glada. De älskar att leka och springa omkring, så att ta med din hund på en lång promenad eller en tur till parken är det perfekta sättet att få dem i rörelse. 

Du bör sträva efter att motionera din Kromfohrländer minst en gång om dagen – mer om möjligt!

Ursprung och historia   

Vad har Kromfohrländer för ursprung och historia?

Kromfohrländer är en hundras som har sitt ursprung i Tyskland. Den härstammar från Rottweiler och Beagle och föddes upp i början av 1900-talet. 

Rasen skapades i första hand som en brukshund som användes för att spåra och driva boskap. Kromfohrländer har dock också blivit populär som familjehund på grund av sitt vänliga temperament och sin goda natur. Dessa hundar är vanligtvis mellan 38-46 cm långa och väger mellan 11 och 16 kilo.

Kromfohrländer valp        

Vad kostar en Kromfohrländer valp?

En Kromfohrländer valp brukar kosta mellan 17000-26000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Kromfohrländer-hundar kan få mellan en och tolv valpar. De är en populär ras och tenderar därför att avlas ofta, så det är viktigt att göra din research innan du köper en. Som med alla hundraser är det viktigt att se till att du får din valp från en välrenommerad uppfödare.

Kromfohrländer pris        

Vad är det för pris på Kromfohrländer?

Ett genomsnittligt pris på Kromfohrländer är ca 17000-26000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Kromfohrländer uppfödaren finns.

Kromfohrländer uppfödare            

Hur hittar man bra uppfödare av Kromfohrländer?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Kromfohrländer är medlemmar.

Kromfohrländer omplacering        

Hur hittar man en Kromfohrländer för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Kromfohrländer omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Kromfohrländer.

Vanliga frågor och svar

Är Kromfohrländer intelligent?

Ja, det är en mycket intelligent hundras. De används ofta som tjänstehundar på grund av sin intelligens och förmåga att snabbt lära sig nya uppgifter.

Är hunden lätt att träna?

Hundarna är lätta att träna eftersom de är intelligenta och har ett gott temperament. De reagerar bra på positiv förstärkning och lär sig snabbt nya kommandon.

Är en Kromfohrländer skällig?

Det är inte en skällig hund och skäller oftast bara när det finns ett verkligt behov. Detta gör dem till ett idealiskt husdjur för dem som bor i lägenheter eller bostadsrätter.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser

Info