Berner Sennen

Berner Sennenhund är en stor hundras från de schweiziska Alperna. De är kända för sin vänliga och mjuka natur, vilket gör dem till utmärkta familjehusdjur. Den här artikeln kommer att utforska några av de viktigaste sakerna att tänka på när man äger den här typen av hund, till exempel: krav på pälsvård, behov av motion och hur de reagerar på andra djur.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Berner Sennenhund som familjehund

Är Berner Sennen en bra familjehund?

Berner Sennenhund är en bra familjehund. De är kända för sin mjuka och lekfulla natur, vilket gör dem till bra husdjur för alla i familjen. Om ditt hus är litet kanske du dock bör tänka om när det gäller denna ras eftersom de kan ta mycket plats när de växer.

Berner Sennenhund är utan tvekan en av de bästa raserna bland alla hundraser när det gäller egenskaper som mildhet och lugn. De är perfekta följeslagare för seniorer som gillar ett aktivt liv.

Hur är det att äga en Berner Sennen?

Hundens ras är det näst viktigaste att tänka på, näst efter hälsan. Berner Sennenhund är en stor ras som har en vänlig och mild natur, vilket gör dem till utmärkta familjehusdjur. De är kända för sin vackra trefärgade päls som kräver regelbunden putsning. Träningsbehovet varierar beroende på din Berner Sennenhunds ålder, men de bör få minst en rask daglig promenad.

Berner Sennen fakta

Hur länge lever Berner Sennen?

Livslängden är vanligtvis cirka 10-12 år.

När är Berner Sennen fullvuxen?

Berner Sennenhund når sin fulla storlek vid 22-24 månaders ålder. Den är vanligtvis 58-62 cm lång, men kan bli upp till 68 cm lång när den är fullvuxen. De är alltid långsammare att mogna än andra raser och det tar upp till 24 månader för vissa delar av kroppen att växa fullt ut.

Vilken ögonfärg har Berner Sennen?

Berner Sennenhund har bruna ögon.

Vad väger en Berner Sennen?

En genomsnittlig Berner Sennenhund väger mellan 20 och 50 kilo.

Vilka färger har Berner Sennenhund?

Berner Sennenhundar har en mängd olika färger, bland annat svart och vit, brun och vit, röd och vit eller enfärgad röd med eventuella solbruna markeringar i ansiktet eller på undersidan. Pälsen kan vara kort eller lång men är vanligtvis tät i strukturen med en underull som kan vara tjockare under vintermånaderna för att isolera mot kalla temperaturer

Är en Berner Sennen allergivänlig?

Även om Berner Sennenhund inte är en allergivänlig ras är de kända för att släppa mindre hår än många andra raser.

Egenskaper och personlighet

Vad har Berner Sennen för personlighet?

Berner Sennenhund är en mycket mild och vänlig hund. De är utmärkta familjehusdjur.

Hur intelligent är en Berner Sennen?

Berner Sennenhund är en mycket intelligent hund. De ligger faktiskt på plats 4 på listan över de mest intelligenta raserna. De kräver mycket mental stimulans från sina ägare och mår inte bra av att lämnas ensamma för länge.

Pälsvård och motion

Hur ger man Berner Sennen pälsvård?

Berner Sennenhund har vanligtvis en kort päls som är tät och vattentät. De är kända för att kasta sin underull, vilket innebär att de behöver borstas eller kammas 4-6 gånger per år. De flesta människor putsar sitt husdjur för hand, men om din hund behöver extra hjälp kan du använda en strippkniv eller en kratta.

Hur ofta ska man trimma en Berner Sennenhund?

En Berner Sennenhund bör trimmas varje månad för att hålla pälsen frisk och ren. De finns i två varianter: långhåriga och trådhåriga. Den trådhåriga hunden behöver inte putsas lika ofta, men kommer att få matta hårstrån. Som med alla hundar vill du övervaka tecken på fästingar, loppor, öronkvalster, svampinfektioner och andra hudproblem som dyker upp.

Hur mycket hår fäller Berner Sennen?

Berner Sennenhunden fäller hår året runt, men mängden hår blir intensivare två gånger om året, en gång på våren och en gång på hösten.

Hur ofta bör man motionera en Berner Sennen?

Det är viktigt att ge Berner Sennenhund tillräckligt med motion. Hur mycket motion du ger beror på deras ålder, vikt och hälsa, så det är viktigt att diskutera detta med din veterinär och följa deras råd. En bra tumregel är 30 minuters aktivitet per dag.

Ursprung och historia

Vad har Berner Sennen för ursprung och historia?

Berner Sennenhund är en stor hundras från de schweiziska Alperna. De är kända för sin vänliga och mjuka natur, vilket gör dem till utmärkta familjehusdjur. Ursprunget till denna ras kommer från 1800-talet då de avlades för att driva boskap och vakta får i de schweiziska alperna. Denna vänliga läggning bidrog till att hålla dessa hundar säkra när de attackerades av björn eller varg.

Berner Sennen valp

Vad kostar en Berner Sennen valp?

En Berner Sennen valp kan kosta mellan 19000-27000 kronor, beroende på uppfödare. Ju längre bort du befinner dig från uppfödaren, desto högre blir priset.

Hur många valpar kan en Berner Sennen få?

En Berner Sennenhund kan räkna med att få i genomsnitt två till fyra valpar åt gången, men det är inte ovanligt att det kan bli upp till sex.

Hur är en Berner Sennen valp?

En Berner Sennen valp är en bra familjehund eftersom den gillar att vara nära människor och de är vanligtvis mycket snäll. De är inte bra vakthundar eftersom de tenderar att komma överens med alla.

Hur snabbt växer en Berner Sennen hund valp?

En valp av Berner Sennenhund växer vanligtvis till cirka 65-75 cm i vuxen ålder. Detta är ganska stort med tanke på att hunden kan väga upp till 50 kg som vuxen.

Hur länge växer en Berner Sennen valp?

Berner Sennenhundvalpar växer ungefär 30,5-40,6 cm under sitt första år.

Berner Sennen pris

Vad är det för pris på Berner Sennen?

Pris på Berner Sennen är 19000-27000 kronor. Du bör räkna med att betala ett relativt högt pris för en frisk, ansvarsfullt uppfödd hund.

Vart kan man köpa en Berner Sennen?

Du kan köpa en Berner Sennenhund via en uppfödare eller ett djurhem. Du kan också överväga att adoptera en hund.

Berner Sennen uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Berner Sennen?

Du kan hitta bra uppfödare av Berner Sennenhundar genom att titta på följande kriterier:

  • Uppfödare är noga med att vara medlemmar i rasens nationella klubb.
  • Uppfödarna har varit verksamma i flera år
  • En bra uppfödare är alltid tillgänglig för råd, hjälp och information

Hur gör man för att köpa Berner Sennen från kennel?

Det är bäst att gå direkt till den kennel som du planerar att köpa din hund från. Du kommer att kunna ställa detaljerade frågor om hundens historia, dess behov, temperament osv. Även om det kan verka krångligt till en början är detta ett utmärkt sätt att ta reda på om detta är rätt ras för dig.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är en Berner Sennen intelligent?

Berner Sennenhundar tenderar att vara mycket smarta, men som alla andra raser verkar det finnas en variation i hur intelligenta de är. De kan använda sin nos och sina instinkter väl och tycker om att göra nästan vad som helst med sin familj. Om de socialiseras på rätt sätt i tidig ålder kommer du att märka att dessa hundar gör sig bra även i lydnads- och agilitykurser!

Är en Berner Sennen lättlärd?

Berner Sennenhund är en intelligent hundras, vilket gör den relativt lätt att träna. De reagerar också bra under träningen, vilket gör det lättare att göra det. Även om de är intelligenta och relativt lätta att träna kräver Berner Sennenhund konsekvens för att prestera på sin bästa nivå.

Är en Berner Sennen skällig?

Berner Sennenhundar skäller vanligtvis, men det är mer en grov, djup serie skällande skällningar än det skrikiga skällandet som är vanligt hos mindre raser.

Andra relaterade sidor