Affenpinscher

Affenpinscher är en liten hund som ursprungligen föddes upp för att döda råttor. Den har en lång, tunn nos och spetsiga öron. Pälsen på en Affenpinscher kan vara kort- eller långhårig med färger som sträcker sig från svart till rödbrun, men vitt bör aldrig förekomma förutom på svansspetsen. I allmänhet är Affenpinscher lekfull och busig (men inte överdrivet) och kommer bra överens med andra husdjur i hemmet om den introduceras i tidig ålder. 

De är mycket bra vakthundar eftersom de skäller när något ovanligt händer, t.ex. när någon kommer till din dörr eller går förbi ditt hus.

Här kommer du få reda på:

●    Affenpinscher fakta

●    Affenpinscher pris

●    ​​Affenpinscher valp

●    Affenpinscher omplacering

Utseendet

Hur ser en Affenpinscher ut?

Affenpinschers är vanligtvis svart och grå, med en del svart och vitt blandat. De har ett apliknande ansikte, vilket är det som ger dem sitt namn. 

De är små hundar och väger vanligtvis mellan 3 och 6 kg. De har trådigt hår och anses vara en leksakshundsras. 

Affenpinscher som familjehund    

Är det en bra familjehund?

Affenpinscher är en bra familjehund. De är lojala och skyddar sin familj och är bra vakthundar. De är också mycket lekfulla och tycker om att tillbringa tid med sin familj.

Hur är det att äga en Affenpinscher?

De är en av de mest populära leksaksraserna. De är en lekfull, aktiv och nyfiken ras som passar utmärkt för barnfamiljer. 

De är också kända för att vara självständiga och envisa, vilket kan göra träningen av dem lite utmanande. Hundrasen kräver mycket motion och mental stimulans, så de är inte den bästa rasen för människor som inte kan erbjuda det.

Affenpinscher fakta         

Hur länge lever Affenpinscher?

Den genomsnittliga livslängden för hundrasen är 12-14 år. Den är vänlig och lätt att träna. Behöver mycket motion och älskar att leka.

När är Affenpinscher fullvuxen?

Hunden anses vara fullvuxen när den har uppnått sin vuxna storlek..

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Den har mörka ögon.

Vad har Affenpinscher för vikt?

Affenpinscher-hundar väger mellan 3-6 kg. 

Vilka färger har Affenpinscher?

Affenpinschers finns i färgerna svart, grå och silver.

Är en Affenpinscher allergivänlig?

Nej, en Affenpinscher är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Affenpinscher för personlighet och temperament?

Affenpinschers är vanligtvis aktiva och lekfulla, men kan också vara ganska självständiga. De är kända för sin busiga personlighet och kan vara ganska jobbiga för oerfarna hundägare. 

Hundarna kräver mycket motion och mental stimulans, annars blir de uttråkade och destruktiva. 

De är vanligtvis bra med barn och andra husdjur, men bör alltid övervakas i närheten av små barn på grund av sin ringa storlek.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Det är en liten hundras som kännetecknas av sin svartvita päls och sitt apliknande ansikte. 

Som med alla hundraser är det viktigt att regelbundet sköta om hunden för att hålla pälsen frisk och fri från mattor och trassel.

Börja med att borsta hundens päls grundligt med hjälp av en hundborste eller en kam. Se till att borsta i hårväxtens riktning och ägna särskild uppmärksamhet åt områden där knutar eller mattor har bildats. Vid behov kan du använda en sax för att klippa bort trassliga hårstrån.

Badda därefter hunden med ett milt hundschampo och ljummet vatten. 

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen fäller inte mycket hår. Faktum är att de anses vara en hundras med låg hårväxt. 

Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att städa upp en massa hår runt om i hemmet. Du kommer dock fortfarande att behöva borsta din hund regelbundet för att hålla pälsen glansig och frisk.

Hur ofta bör man motionera en Affenpinscher?

Affenpinschers behöver motion, men hur mycket beror på hundens ålder, vikt och allmänna hälsa. En bra tumregel är att motionera din hund minst 60 minuter om dagen.

Ursprung och historia   

Vad har Affenpinscher för ursprung och historia?

Hundarasen Affenpinscher är en av de äldsta raserna i världen. De tros ha sitt ursprung i Tyskland och härstammar från de europeiska terrierraserna black and tan. 

Namnet ”Affenpinscher” betyder ”apliknande terrier”, vilket syftar på rasens ansiktsdrag och lilla storlek. Dessa hundar användes traditionellt som råttjagare i stall och ladugårdar, men de är nu populära som sällskapsdjur. 

Hundrasen har en lekfull personlighet och är kända för sin busiga humor. De är också mycket lojala mot sina ägare och är utmärkta familjehusdjur.

Affenpinscher valp           

Vad kostar en Affenpinscher valp?

En Affenpinscher valp brukar kosta mellan 17000-25000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundrasen kan i genomsnitt få sex till åtta valpar per kull.

Affenpinscher pris           

Vad är det för pris på Affenpinscher?

Vad kostar en Affenpinscher egentligen? Ett genomsnittligt pris på Affenpinscher är ca 17000-25000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Affenpinscher uppfödaren finns.

Affenpinscher uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Affenpinscher?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Affenpinscher är medlemmar.

Affenpinscher omplacering           

Hur hittar man en Affenpinscher för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Affenpinscher omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Affenpinscher.

Vanliga frågor och svar

Är Affenpinscher intelligent?

Ja, den anses vara en mycket intelligent hundras. De används ofta som arbetshundar inom brottsbekämpning och sök- och räddningsverksamhet på grund av sin intelligens och förmåga att lära sig snabbt.

Är hunden lätt att träna?

Det är en ras som anses vara måttligt lätt att träna. De är intelligenta hundar och är ivriga att göra sina ägare nöjda, så de lär sig vanligtvis nya kommandon snabbt. Det är dock viktigt att vara konsekvent med träningen och ge positiv förstärkning när hunden utför rätt.

Är en Affenpinscher skällig?

Affenpinscher är inte känd för att vara skällig, men som alla hundar skäller de när de känner behov av det. Om din hund skäller mer än vanligt kan det finnas en anledning till det och du vill ta itu med den.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser