Chinese Crested

Chinese crested är en liten, elegant ras som har blivit alltmer populär på senare år. Dessa hundar är kända för sin intelligens, sitt goda temperament och sitt slående utseende. Om du funderar på att lägga till en chinese crested-hund till din familj kommer den här guiden att ge dig all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut.

Här kommer du få reda på:

●    Chinese crested fakta

●    Chinese crested pris

●    ​​Chinese crested valp

●    Chinese crested omplacering

Utseendet

Hur ser en Chinese crested ut?

Kinesiska hundar är små i storlek och har en mängd olika hårtyper. De kan antingen ha långt, flödande hår eller vara helt kala. De finns i en mängd olika färger, bland annat svart, vit och kräm. 

Chinese crested som familjehund

Är det en bra familjehund?

Den kinesiska hunden är en bra familjehund eftersom den är liten och inte kräver mycket motion. De är också mycket vänliga och älskar att leka med barn.

Hur är det att äga en Chinese crested?

Kinesiska kammarhundar är små, hårlösa hundar som finns i två varianter: puderdjuret och den hårlösa hunden. De är aktiva hundar som älskar att leka och de är bra husdjur för människor som har mycket energi. 

Kinesiska crested-hundar behöver mycket motion, så var beredd på att ta med din hund på en promenad eller springa varje dag. De behöver också mycket uppmärksamhet och kärlek, så var beredd på att tillbringa tid med att leka med din hund.

Eftersom de är hårlösa kan Chinese crested-hundar vara känsliga för sol och kallt väder, så du måste ge dem mycket skugga och skydd när de är ute. Du måste också se till att de har en kappa eller tröja att ha på sig

Chinese crested fakta      

Hur länge lever Chinese crested?

Kinesiska kammarhundar kan leva mellan 10 och 14 år. 

När är Chinese crested fullvuxen?

En Chinese Crested är fullvuxen när den är mellan 12 och 18 månader gammal.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Ögonen hos en kinesisk kammarhund är vanligtvis svarta, men de kan också vara bruna eller blå.

Vad har Chinese crested för vikt?

En kinesisk kammarhund väger vanligtvis omkring 2-5 kg. Höjd (mankhöjd) är 23-33 cm.

Vilka färger har Chinese crested?

Den kinesiska hunden finns i en mängd olika färger, bland annat vit, svart och olika nyanser av grädde och aprikos. Även vit och grå har observerats.

Är en Chinese crested allergivänlig?

Nej, en Chinese crested är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Chinese crested för personlighet och temperament?

Personligheten och temperamentet hos en chinese crested kan variera beroende på den enskilda hunden. Vissa hundar är blyga medan andra är mer utåtriktade. De kan också vara lekfulla och kärleksfulla, men de kan också vara självständiga och distanserade.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Det är relativt enkelt att sköta om en kinesisk kammarhund. Det viktigaste är att hålla pälsen ren och fri från mattor. Du kan borsta hundens päls varje dag, men se till att använda en skonsam borste eftersom håret är tunt och ömtåligt. Du kanske också vill trimma håret runt öronen och tassarna regelbundet.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Den kinesiska crested-hundsrasen fäller inte mycket hår, vilket är bra för hundallergiker. Kom dock ihåg att ingen hund är helt allergivänlig.

Hur ofta bör man motionera en Chinese crested?

Du bör träna en kinesisk kammarhund en timme om dagen, helst mer..

Ursprung och historia   

Vad har Chinese crested för ursprung och historia?

Chinese crested är en hundras som tros ha sitt ursprung i Afrika. Det finns en viss debatt om huruvida den kinesiska crested är en ättling till den afrikanska hårlösa hunden eller den mexikanska hårlösa hunden, men det är mest troligt att den chinese crested är en hybrid av båda raserna. 

De första Chinese crested-hundarna fördes till Europa i slutet av 1800-talet, och de blev populära husdjur i USA i början av 1900-talet. I dag är Chinese crested en av de mest populära raserna av hårlösa hundar i världen.

Chinese crested finns i två varianter – standardvarianten och powder puff. Standardvarianten har en tunn päls som täcker större delen av kroppen.

Chinese crested valp       

Vad kostar en Chinese crested valp?

En Chinese crested valp brukar kosta mellan 18000-24000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hunden får vanligtvis en till fyra valpar åt gången.

Chinese crested pris        

Vad är det för pris på Chinese crested?

Vad kostar en Chinese crested egentligen? Ett genomsnittligt pris på Chinese crested är ca 18000-24000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Chinese crested uppfödaren finns.

Chinese crested uppfödare           

Hur hittar man bra uppfödare av Chinese crested?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Chinese crested är medlemmar.

Chinese crested omplacering       

Hur hittar man en Chinese crested för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Chinese crested omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Chinese crested.

Vanliga frågor och svar

Är Chinese crested intelligent?

Chinese Crested är en intelligent följeslagare som är känd för att kunna göra trick och till och med svara på grundläggande kommandon. De motiveras av beröm men uppvisar inte beteenden för att få uppmärksamhet eller belöningar. 

De behöver konsekvent träning som omfattar lydnadsfärdigheter samt verktyg för beteendemodifiering som positiv förstärkning (ett belöningssystem) för att ändra beteenden som är oacceptabla. 

De är mycket känsliga hundar som lätt kan bli skrämda av plötsliga rörelser eller höga ljud, så det är viktigt att djurägaren vet hur Chinese Crested reagerar och förutser situationer som kan skrämma

Är hunden lätt att träna?

De är ganska lätta att träna.

Är en Chinese crested skällig?

Chinese crested är vanligtvis inte kända för att vara skälliga. I själva verket anses de ofta vara en av de tystare hundraserna. Detta betyder dock inte att alla crested-hundar är tysta – varje hund är en individ och har sin egen personlighet. 

Om du är orolig för att din chinese crested-hund kan vara skällig bör du ägna lite tid åt att lära känna honom eller henne, och om du är orolig kan du rådgöra med en professionell tränare eller beteendevetare.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser