Greyhound

Greyhounds är vänliga och snälla hundar som gillar att göra sina ägare nöjda. De är i allmänhet lätta att träna eftersom de är så ivriga att vara till lags. Greyhounds älskar alla och kan lätt socialiseras med andra husdjur eller främlingar.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Om du har små barn kan hundrasen vara ett bra alternativ eftersom de är mycket toleranta mot att hanteras grovt av både unga och vuxna (på ett snällt sätt såklart). Hundarna kräver minimal skötsel vilket innebär att denna ras är idealisk för dem som arbetar länge eller regelbundet reser i arbetet.

Greyhound som familjehund

Är det en bra familjehund?

Greyhounds är familjevänliga hundar som gärna umgås med barn och andra husdjur. De trivs i allmänhet bra med barn, men alla hundar bör övervakas i närheten av småbarn. 

Hundarna skäller inte mycket, så de kan vara utmärkta lägenhetshundar. Hundrasen kräver minimala krav på grooming, vilket är ytterligare ett plus för den aktiva familjen som är på språng. De tål också att bli hanterade av både småbarn och vuxna.

Hur är det att äga en Greyhound?

De är generellt sett lätta att träna eftersom de är så ivriga att vara till lags. Hundrasen älskar alla och kan lätt socialiseras med andra husdjur eller främlingar. 

Om du har små barn kan hundrasen vara ett bra alternativ eftersom de är mycket toleranta mot att hanteras grovt av både unga och vuxna. Greyhound-hundar kräver minimal skötsel, vilket innebär att denna ras är idealisk för dem som arbetar länge eller bor på landsbygden. 

Hundarna behöver bara borstas och badas ibland. De kräver minimal motion eftersom de tröttnar snabbt; dessutom bör hunden inte heller motioneras förrän deras muskler är uppvärmda.

Greyhound fakta

Hur länge lever Greyhound?

Hundrasen har en genomsnittlig livslängd på 8-12 år.

När är Greyhound fullvuxen?

Hundarna är inte fullvuxna förrän de är två till två och ett halvt år gamla. De fortsätter att växa i höjd tills de är ungefär 3 år gamla, men deras vikt håller sig inom ett mycket snävare intervall efter det.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundarna har en ljus ögonfärg. De är tävlingshundar och finns i en mängd olika färger. 

Hunden kan vara i alla nyanser av vitt, falurött, rött, svart och solbränt, blått eller brindle. De är långa och slanka vilket bidrar till deras utseende att de saknar benmuskler. Till Greyhound-hundraserna hör bland annat whippet och italiensk greyhound.

Vad har Greyhound för vikt?

Hunden kan väga mellan 24-40 kg beroende på deras storlek.

Vilka färger har Greyhound?

Hundrasen finns i flera olika färger, såsom vit, grå, röd, svart och beige. De förekommer även i blå och brindle kombinationer. Hundarna varierar mycket i sin färgsättning.

Är en Greyhound allergivänlig?

Nej, en Greyhound är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Greyhound för personlighet och temperament?

Hundarna är vänliga och snälla, och gillar att göra sina ägare nöjda. Greyhounds är i allmänhet lätta att träna eftersom de är så ivriga att vara till lags. De älskar alla och kan lätt socialiseras med andra husdjur eller främlingar. 

Hundarna skäller inte mycket så de är utmärkta lägenhetshundar. Om du har små barn kan hundrasen vara ett bra alternativ eftersom de är mycket toleranta mot att hanteras grovt av både unga och vuxna (på ett snällt sätt såklart). Greyhound-hundar kräver minimal skötsel vilket innebär att denna ras är idealisk för dem som arbetar länge eller regelbundet reser av arbetsskäl.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Det är en lätt hund att sköta. Hundarna samlar inte mycket hår, så du kan på sin höjd behöva borsta dem en gång i veckan. Hundarna med längre pälsar kan behöva mer, men det är vanligtvis inget problem eftersom deras pälsar kan klippas till en kortare längd.

Hur ofta ska man trimma hundrasen?

Pälsen behöver inte trimmas regelbundet. Greyhounds anses vara en av de hundraser som inte kräver särskilt mycket underhåll, så deras päls behöver bara borstas eller kammas regelbundet.

Om du planerar att lämna din hund hemma hela dagen under arbetsveckan är det en bra idé att antingen investera i en dammsugare eller planera in regelbundna besök av en professionell person som specialiserar sig på husdjursrelaterade tjänster. Du bör också borsta eller kamma din hund med några dagars mellanrum med en metallkam eller en hundborste av hög kvalitet.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundarna fäller inte så mycket och de behöver bara borstas varannan månad (helst tidigare).

Hur ofta bör man motionera en Greyhound?

Hundrasen bör motioneras minst tre gånger om dagen med koppel och sele eftersom de inte tål långa perioder av instängdhet bra. Greyhounds behöver minst en timme varje dag för att sträcka på benen och få den motion de behöver.

Ursprung och historia

Vad har Greyhound för ursprung och historia?

Hundrasen tros ha sitt ursprung i södra Europa för över 4 000 år sedan. Hundarna uppföddes för att jaga och driva byten som harar, hjortar, vildsvin och vargar. Hundarna följde med de gamla grekerna på militära kampanjer och avbildades ofta på tidens konstverk när de jagade en hare.

Greyhound valp

Vad kostar en Greyhound valp?

En Greyhound valp brukar kosta mellan 19000-26000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

De kan få upp till 12 valpar i en kull.

Hur är en Greyhound valp?

Valparna är mycket lekfulla och aktiva. De har vanligtvis mycket energi och kräver mycket motion. Valparna kan vara ganska hyperaktiva eftersom de fortfarande lär sig att kontrollera sig själva. 

Valparna börjar vanligtvis träna från en ung ålder, vilket hjälper dem att lära sig att fokusera sin energi på lämpliga utlopp, till exempel att leka eller hämta en leksak. Greyhounds visar vanligtvis tecken på könsmognad mellan 8-12 månader.

Greyhound pris

Vad är det för pris på Greyhound?

Ett genomsnittligt pris på Greyhound är ca 19000-26000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet uppfödaren finns.

Greyhound uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Greyhound?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Greyhound omplacering

Hur hittar man en Greyhound för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Greyhound omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Greyhound.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Greyhound intelligent?

De är generellt sett lätta att träna på grund av sin iver att vara till lags och de svarar bra på repetitiva träningsövningar. Rasen är i allmänhet lydig och svarar bra på de grundläggande kommandona sitta, stanna, komma och ligga.

Är hunden lättlärd?

Hundrasen är vanligtvis lätt att träna eftersom hundarns är så ivriga att vara till lags.

Är en Greyhound skällig?

De brukar inte skälla, även om deras ylle är unikt. Hundarna är i allmänhet högljudda endast när de är upphetsade eller när de vill ha något. 

Andra relaterade sidor