Kelpie

Kelpie är en populär hundras som är känd för att vara bra med familjer. De är lojala och beskyddande mot sina ägare och tycker om att leka med barn.

Kelpies behöver mycket motion, så det är viktigt att tänka på detta innan du skaffar en av dessa hundar. Kontakta en uppfödare för att få veta mer om priset och tillgången på valpar.

Här kommer du få reda på:

●    Kelpie fakta

●    Kelpie pris

●    ​​Kelpie valp

●    Kelpie omplacering

Kelpie som familjehund   

Är det en bra familjehund?

Kelpie-hundar är utmärkta familjehundar. De är lojala och skyddar sin familj, samtidigt som de är lekfulla och kärleksfulla. Hundarna behöver mycket motion, så de är ett utmärkt val för familjer som gillar att vara aktiva utomhus.

Valparna är bedårande och mycket lekfulla, så de kommer garanterat att hålla barn underhållna. Priset på en Kelpie-valp kan variera beroende på uppfödaren, men det kan bli dyrt ibland.

Hur är det att äga en Kelpie?

Kelpie är en mycket populär hund, och det finns goda skäl till det. De är kända för att vara bra med barn och får dem att vara aktiva och ute i naturen. De är också otroligt lojala och beskyddande för sin familj och avskräcker alla inkräktare. 

De är sociala hundar som tycker om att vara bland människor och få alla att känna sig trygga och älskade. Valparna är helt bedårande och älskar att bli kramade.

Om du funderar på att skaffa denna hunden är det viktigt att vara medveten om att de behöver mycket motion.

Kontakta Kelpieuppfödaren för att ta reda på priset på en valp. Som med alla hundar är det viktigt att du tränar lydnadsträning för din hund från en tidig ålder för att se till att de utvecklas väl.

Kelpie fakta        

Hur länge lever Kelpie?

Hundrasen en livslängd på cirka 12-14 år.

När är Kelpie fullvuxen?

Det är en hundras som mognar relativt långsamt. De flesta Kelpiehundar anses inte vara fullvuxna förrän de är omkring två år gamla.

Det finns dock några viktiga saker att tänka på när det gäller din hunds tillväxt och utveckling.

En av de viktigaste sakerna att tänka på är att hundarna behöver mycket motion. Detta är en ras som älskar att leka och springa, och kommer att bli frustrerad och rastlös om den inte får tillräckligt med motion. Se till att du är beredd att ge din hund många möjligheter att springa och leka.

När det gäller deras fysiska utveckling kommer de att fortsätta att växa och fyllas ut tills de är omkring 18-20 månader gamla.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundens ögon är bruna.

Vad har Kelpie för vikt?

Kelpie-hundar väger mellan 13 och 17 kilo, beroende på kön. De är en medelstor ras och är bra familjehundar. Hundarna är lojala, beskyddande och lekfulla med barn. De är också aktiva hundar som behöver mycket motion, så var beredd på att ta med din hund på långa promenader eller löprundor varje dag.

Vilka färger har Kelpie?

Hundrasen kan ha en mängd olika färger, bland annat svart, brun, blå, faluröd och vit.

Är en Kelpie allergivänlig?

Nej, en Kelpie är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Kelpie för personlighet och temperament?

Kelpies är lojala och beskyddande familjehundar som älskar att leka med barn. De är bra med främlingar, men skyddar sin familj om det behövs. Hunden behöver mycket motion.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Kelpie behöver inte mycket omvårdnad, men det är viktigt att hålla pälsen i gott skick. Du kan använda en hundborste för att hålla pälsen fri från trassel, och du kanske vill trimma håret runt hundens fötter. Hunden behöver mycket motion så se till att du har tillräckligt med utrymme för att de ska kunna springa runt!

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen fäller en måttlig mängd hår.

Hur ofta bör man motionera en Kelpie?

En Kelpie behöver minst en timme motion varje dag – helst mer än så.

Ursprung och historia   

Vad har Kelpie för ursprung och historia?

Kelpie är en hundras som tros ha sitt ursprung i Skottland. De är en arbetshund och användes ursprungligen för att driva får. De är en populär hundras och är bra familjehundar. De är lojala och beskyddande mot sin familj och kommer bra överens med barn. Valparna är bedårande och tycker om att bli kramade.

Kelpie valp         

Vad kostar en Kelpie valp?

En Kelpie valp brukar kosta mellan 13000-18000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundsrasen kan få mellan en och tolv valpar. Det är viktigt att tänka på hur många valpar hunden kommer att kunna ta hand om och om du har tillräckligt med utrymme för dem innan du skaffar en Kelpie.

Kelpie pris          

Vad är det för pris på Kelpie?

Ett genomsnittligt pris på Kelpie är ca 13000-18000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Kelpie uppfödaren finns.

Kelpie uppfödare              

Hur hittar man bra uppfödare av Kelpie?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Kelpie är medlemmar.

Kelpie omplacering          

Hur hittar man en Kelpie för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Kelpie omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Kelpie.

Vanliga frågor och svar

Är Kelpie intelligent?

Ja! De är mycket intelligenta och kan lätt lära sig tricks.

Är hunden lätt att träna?

Hundrasen är lätt att träna så länge ägaren är konsekvent med de kommandon som ges. Det är viktigt att hundägaren upprättar regler och håller sig till dem. Hunden kommer att vara ivrig att vara till lags och kommer att lära sig snabbt.

Är en Kelpie skällig?

Nej, Kelpies skäller vanligtvis inte mycket. De är mycket lojala och beskyddande hundar och är bra familjehundar.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser