Bullmastiff

Bullmastiffhundar är en av de mest lojala och kärleksfulla raserna, perfekt för barn. De är mjuka jättar som tar sitt jobb som beskyddare på allvar – därför bör du vara beredd på att träna din Bullmastiffhund väl tidigt. Hundrasen behöver mycket motion för att leva ett långt och hälsosamt liv.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Bullmastiff som familjehund

Är det en bra familjehund?

Bullmastiff är en bra familjehund. De är vänliga, lojala och har en kärleksfull personlighet. Bullmastiffs är mjuka jättar som tar sitt jobb som beskyddare på allvar – de växer upp och blir en extra uppsättning ögon och öron för familjen. Bullmastiffs kräver också mycket motion och en hälsosam kost för att leva ett långt och hälsosamt liv.

Hur är det att äga en Bullmastiff?

Bullmastiffs är ett av de mest givande djuren att äga. Bullmastiffs är mycket lojala och kärleksfulla djur. Bullmastiffs är mjuka jättar som tar sitt jobb som beskyddare på allvar, så du bör träna dem tidigt. Se till att din Bullmastiff får tillräckligt med motion och hälsovård så att han kan leva ett långt och hälsosamt liv.

Bullmastiff fakta

Hur länge lever Bullmastiff?

De lever i genomsnitt 7-10 år.

När är Bullmastiff fullvuxen?

Det tar mellan 2 och 3 år för hundrasen att växa upp fullt ut.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Den har bruna ögon.

Vad har Bullmastiff för vikt?

Den kan väga mellan 22-34 kg.

Vilka färger har Bullmastiff?

Den finns i många olika färgnyanser, främst svart, tan, brun, vit och röd.

Är en Bullmastiff allergivänlig?

Nej, en Bullmastiff är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Bullmastiff för personlighet och temperament?

Bullmastiff-hunden är en mastiffras som först föddes upp på 1800-talet. Bullmastiffhundar är lojala och skyddande hundar med en vänlig personlighet. Bullmastiffs tenderar också att vara mjuka jättar som tar sitt jobb som beskyddare på allvar och behöver tränas tidigt. Bullmastiffs behöver tillräckligt med kärleksfull motion och hälsovård så att de kan leva långa och friska liv.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Eftersom Bullmastiffs är tunga hundar kräver de regelbunden skötsel för att förhindra att det bildas trassel och mattor. För att hålla din Bullmastiffs päls i bästa skick bör du använda ett bra hundschampo av hög kvalitet och borsta regelbundet. Bullmastiffs bör borstas minst varannan dag. Bullmastiffs hår har en tendens att bilda mattor så det är viktigt att du trimmar honom regelbundet.

Hur ofta ska man trimma hundrasen?

Bullmastiff-hundar bör klippas regelbundet. Bullmastiffhundar har en tjock, dubbel päls som faller mycket under hela året. Genom att trimma denna päls kan du förhindra att din Bullmastiff blir matt och tappar för mycket mellan klippningarna.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Dessa hundar släpper en måttlig mängd hår och det rekommenderas att de borstas/kammar varje månad.

Hur ofta bör man motionera en Bullmastiff?

För att bevara din Bullmastiffs ben och muskler måste du se till att den får den motion som den behöver. Bullmastiffs är mycket intelligenta hundar som gillar mental stimulans lika mycket som fysisk aktivitet. Du bör sträva efter en timmes omsorg eller lek varje dag.

Om du bor i en lägenhet där det inte finns utrymme för din Bullmastiff kan du ta med honom på promenader utomhus. Bullmastiffs älskar att utforska, så de kommer gärna att gå en promenad runt byggnaderna eller kvarteren i din stad.

Ursprung och historia

Vad har Bullmastiff för ursprung och historia?

Bullmastiff skapades genom att man avlade Bulldoggen med mastiffraserna. Denna ras är mycket gammal, med vissa rapporter om att den kan spåras tillbaka till 1700-talet. Bullmastiffen användes i krig under första och andra världskriget, men är numera mest ett husdjur.

Bullmastiff valp

Vad kostar en Bullmastiff valp?

En Bullmastiff valp brukar kosta mellan 21000-28000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

En Bullmastiff kan få mellan 1 och 3 valpar.

Hur är en Bullmastiff valp?

Valparna har ofta stort huvud och kort ansikte, vilket gör att de verkar enorma redan som valpar. Bullmastiffvalpar har också små ögon, vilket kan vara en indikator på framtida blindhet.

Bullmastiff pris

Vad är det för pris på Bullmastiff?

Vad är det för pris på Bullmastiff hund?

Ett genomsnittligt pris på Bullmastiff är ca 21000-28000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Bullmastiff uppfödaren finns.

Bullmastiff uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Bullmastiff?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Bullmastiff omplacering

Hur hittar man en Bullmastiff för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Bullmastiff omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Bullmastiff.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Bullmastiff intelligent?

Bullmastiff är en smart hund med ett starkt sinne för uppmärksamhet som ofta förutser faror. Bullmastiffhundar är lojala och skyddande hundar som kan tränas för personligt skydd. Bullmastiffs har en glad och glad personlighet och de är bra med barn. Bullmastiffs är bra familjehundar så länge de får mycket motion och säkerhetsåtgärder vidtas. Bullmastiffs måste tränas från tidig ålder eftersom de mognar till stora, kraftfulla hundar.

Är hunden lättlärd?

Om du letar efter en familjehund är Bullmastiffhundar perfekta eftersom de är mycket mjuka jättar. Bullmastiffs är lojala och kärleksfulla husdjur, men se till att träna dem tidigt för att undvika problem senare i livet. Bullmastiffhundar är mjuka jättar som tar sitt jobb som beskyddare på allvar – därför bör du vara beredd på att träna din Bullmastiff väl tidigt. Bullmastiffhundar har också ett rykte om sig att vara svåra att träna, så det är viktigt att inte låta träningen utebli. Bullmastiffs har ett rykte om sig att vara svåra att träna, så det är viktigt att inte försumma träningen även efter att den har avslutats.

Är en Bullmastiff skällig?

Bullmastiffhundar är vanligtvis inte skälliga hundar.

Andra relaterade sidor