Keeshond

Keeshond är en medelstor hund som har sitt ursprung i Nederländerna. De är kända för att vara vänliga, intelligenta och vaksamma hundar. De är bra familjehusdjur och är vanligtvis bra med barn. Här ger vi dig all information du behöver för att ta hand om din Keeshond på rätt sätt.

Här kommer du få reda på:

●    Keeshond fakta

●    Keeshond pris

●    ​​Keeshond valp

●    Keeshond omplacering

Utseendet

Hur ser en Keeshond ut (tysk spets)?

Det är en medelstor hund av spitz-typ som har en plyschig, vargliknande päls. De har en spetsig nos och ögonen är mandelformade. Keeshonds finns i en mängd olika färger, bland annat svart, vit, kräm och grå. De är vanligtvis 17-19 tum långa och väger omkring 35-45 pund. 

Keeshond som familjehund           

Är det en bra familjehund?

Keeshond-hunden är ett bra familjehusdjur. De är kärleksfulla, milda och bra med barn. De är också bra vakthundar.

Hur är det att äga en Keeshond (wolfspitz)?

Det är en typ av spetshund som har sitt ursprung i Nederländerna. De är kända för att vara mycket vänliga, lekfulla och intelligenta. De är bra familjehusdjur och är bra med barn. De är också utmärkta vakthundar.

Keeshond fakta  

Hur länge lever Keeshond?

Den genomsnittliga livslängden för en Keeshond är cirka 12-13 år. Vissa har blivit kända för att leva så länge som 16 år, medan andra bara blir 10 år. Liksom för de flesta raser beror hundens förväntade livslängd på många faktorer som kost, motion och allmän hälsa. 

När är Keeshond fullvuxen?

De anses vara fullvuxna när de är två år gamla.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hunden har bruna ögon.

Vad har Keeshond för vikt?

Hundrasen väger vanligtvis mellan 35 och 50 pund. 

Vilka färger har Keeshond?

Keeshondhundar finns i en mängd olika färger, bland annat svart, vit, gräddfärgad, grå och aprikos. 

Är en Keeshond allergivänlig?

Nej, en Keeshond är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Keeshond för personlighet och temperament?

Keeshond är en fantastisk familjehund som är intelligent, kärleksfull och har mycket personlighet. Han är glad, lekfull och älskar att vara nära människor. Han är bra med barn och andra djur och är ett bra tillskott i alla hem.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Keeshond-hundar är lätta att sköta. De har en dubbel päls som behöver borstas minst två gånger i veckan. Du bör också borsta deras tänder minst en gång i veckan och klippa deras naglar varannan vecka.

Motion är också viktigt för hundrasen. De behöver minst en timmes motion varje dag. Om de inte får tillräckligt med motion kan de bli överviktiga och lata.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen fäller en måttlig mängd hår. Ägaren bör vara beredd att borsta och dammsuga regelbundet för att hålla jämna steg med hundens hårfång.

Hur ofta bör man motionera en Keeshond?

Den rekommenderade mängden motion för en Keeshond är cirka 60 minuter per dag, men minst det dubbla.

Ursprung och historia   

Vad har Keeshond för ursprung och historia?

Keeshond är en hund med holländskt ursprung. Den har en tjock päls och användes som vakthund på båtar. Hundrasen fördes till USA i början av 1920-talet och blev populär som familjehund.

Keeshond valp   

Vad kostar en Keeshond valp?

En Keeshond valp brukar kosta mellan 17000-23000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundrasen kan få upp till tolv valpar åt gången.

Keeshond pris   

Vad är det för pris på Keeshond?

Vad kostar en Keeshond egentligen? Ett genomsnittligt pris på Keeshond är ca 17000-23000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Keeshond uppfödaren finns.

Keeshond uppfödare       

Hur hittar man bra uppfödare av Keeshond?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Keeshond är medlemmar.

Keeshond omplacering   

Hur hittar man en Keeshond för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Keeshond omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Keeshond.

Vanliga frågor och svar

Är Keeshond intelligent?

Ja, Det är en intelligent hund. De beskrivs ofta som ”smart som en piska”. De är lätta att träna och lär sig snabbt. De är också snabba på att uppfatta signaler från sina ägare.

Är hunden lätt att träna?

Keeshond-hunden är relativt lätt att träna. De är intelligenta och ivriga att vara till lags, vilket gör dem till snabba elever. 

De är också uppfödda som arbetshundar, så de är fysiskt robusta och har stor uthållighet. Detta innebär att de klarar av mycket motion och träning, vilket gör dem till ett bra alternativ för dem som letar efter en aktiv hund.

Är en Keeshond skällig?

En Keeshond-hund är vanligtvis inte skällig, men den varnar dig när det händer något som den anser att du bör känna till.

Andra relaterade sidor
●    Hundraser