Hokkaido

Hokkaido  är en av de mest sällsynta raserna i världen, och deras antal minskar varje år. Det är inte svårt att förstå varför: Hokkaidohundar kräver specialiserad vård, vilket få människor kan eller vill ge. 

Men om du vill ha ett extraordinärt husdjur som kommer att bli din livslånga följeslagare och bästa vän är det värt att övervinna alla svårigheter som är förknippade med att äga denna underbara ras. Läs vidare för mer information om denna speciella typ av hund!

Här kommer du få reda på:

●    Hokkaido fakta

●    Hokkaido pris

●    ​​Hokkaido valp

●    Hokkaido omplacering

Hokkaido som familjehund            

Är det en bra familjehund?

Hokkaidohunden anses vara en bra familjehund. De är lojala, beskyddande och kärleksfulla mot sina familjer. De är också bra med barn, vilket gör dem till ett bra alternativ för familjer.

Hur är det att äga en Hokkaido?

Hokkaido hundägare beskriver sina hundar som lojala, beskyddande och vänliga. Dessa hundar föds upp i Japan och är kända för sin tjocka päls som håller dem varma i kalla klimat. De är också kända för att vara bra med barn och är bra familjehusdjur.

Hokkaido fakta   

Hur länge lever Hokkaido?

Hundrasen lever 12 till 15 år. 

När är Hokkaido fullvuxen?

Den anses vara fullvuxen när den har uppnått sin vuxna storlek, vilket vanligtvis sker vid två års ålder.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hunden har vanligtvis bruna ögon.

Vad har Hokkaido för vikt?

Vikt på Hokkaido i kilo är 20 till 30 kg. Höjd (mankhöjd) är 46 till 52 cm.

Vilka färger har Hokkaido?

Hokkaido-hundar kan finnas i en mängd olika färger, bland annat svart, brun, vit och röd. 

Är en Hokkaido allergivänlig?

Nej, en Hokkaido är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Hokkaido för personlighet och temperament?

Hokkaidohunden är känd för att vara en otroligt vänlig och lojal ras. De är bra familjehusdjur och är kända för sitt goda temperament. De är också mycket intelligenta och lätta att träna, vilket gör dem till ett utmärkt val för dem som letar efter en hund som både är lätt att ta hand om och rolig att ha med sig.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Hundens päls är tjock och bör borstas minst en gång i veckan. För att undvika mattor är det viktigt att borsta håret i motsatt riktning som det växer. Pälsen bör också badas regelbundet, men undvik att göra hundens huvud blött.

Hundrasen behöver mycket motion och bör rastas minst två gånger om dagen.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundsrasen är känd för att vara en hund som inte kliar så mycket. Det betyder att de vanligtvis fäller mindre hår än andra hundraser. Alla hundar kommer dock att fälla en del hår, så det är viktigt att vara beredd på detta när man äger en Hokkaido.

Hur ofta bör man motionera en Hokkaido?

Hundrasen behöver mycket motion. De behöver minst en timmes kraftig motion varje dag, men helst oftare.

Ursprung och historia   

Vad har Hokkaido för ursprung och historia?

Det är en hundras som kommer från ön Hokkaido i Japan. Rasen användes som arbetshund för att hjälpa till med jordbruk och dra vagnar. De används också som slädhundar i kalla klimat. Det är en stor ras och de är kända för sina tjocka pälsar som håller dem varma i kallt väder.

Hokkaido valp    

Vad kostar en Hokkaido valp?

En Hokkaido valp brukar kosta mellan 19000-24000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Den kan få mellan 1 och 12 valpar.

Hokkaido pris     

Vad är det för pris på Hokkaido?

Ett genomsnittligt pris på Hokkaido är ca 19000-24000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Hokkaido uppfödaren finns.

Hokkaido uppfödare        

Hur hittar man bra uppfödare av Hokkaido?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Hokkaido är medlemmar.

Hokkaido omplacering    

Hur hittar man en Hokkaido för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Hokkaido omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Hokkaido.

Vanliga frågor och svar

Är Hokkaido intelligent?

Ja, de flesta kan intyga att det är en väldigt intelligent hundras.

Är hunden lätt att träna?

Nej, Hokkaidohunden anses av vissa att den inte är lätt att träna (men det beror såklart på vem man frågar). De är intelligenta hundar, men de kan vara självständiga och envisa ibland. De kräver en fast och konsekvent ledare som är villig att lägga ner tid och kraft på att träna dem.

Är en Hokkaido skällig?

Vissa hundägare i Hokkaido säger att deras hundar inte skäller särskilt mycket, medan andra säger att deras hundar skäller mycket. Det verkar bero på den enskilda hunden.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser