Foxterrier

Foxterrier är en typ av hund som är känd för att vara mycket energisk och lekfull. De är också kända för att vara ganska intelligenta, vilket gör dem till ett bra val för dem som letar efter en kamrat som de kan träna.

Här kommer du få reda på:

●    Foxterrier fakta

●    Foxterrier pris

●    ​​Foxterrier valp

●    Foxterrier omplacering

Foxterrier som familjehund           

Är det en bra familjehund?

Foxterriern är en bra hund för familjer. De är mycket aktiva och lekfulla och älskar att tillbringa tid med sina mänskliga följeslagare. De är också mycket beskyddande för sin familj och skäller och/eller attackerar alla som de upplever som ett hot. 

Så länge du kan ge din FoxTerrier mycket motion och mycket kärlek kommer de att bli ett bra tillskott till din familj.

Hur är det att äga en Foxterrier?

Foxterrierhundar anses vara en bra ras för människor som letar efter en liten hund som är full av energi. De är kända för att vara mycket lekfulla och tycker om att vara nära sina familjemedlemmar. Som med alla hundraser är det viktigt att se till att du ger din hund mycket motion och mycket korrekt träning.

Foxterrier fakta  

Hur länge lever Foxterrier?

FoxTerrier-hundar har en genomsnittlig livslängd på 10-12 år. 

När är Foxterrier fullvuxen?

Det kan ta upp till två år för hunden att nå sin fulla storlek.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundens ögon är vanligtvis bruna, men kan också vara hasselblå eller blå. De är en mycket aktiv och lekfull ras och är bra husdjur för barnfamiljer.

Vad har Foxterrier för vikt?

En genomsnittlig FoxTerrier-hund väger vanligtvis mellan 6-9 kg. Vissa kan dock väga så mycket som 9 kg, medan andra kan vara så lätta som 6 kg. På grund av det stora viktintervallet är det viktigt att be din veterinär hjälpa dig att bestämma lämplig vikt för din individuella hund. Höjd är 36-39 cm.

Vilka färger har Foxterrier?

Fox Terrier-hundar finns i svart och vitt, samt brunt och vitt. Vissa kan också ha lite svart eller brunt blandat med sin vita päls, men dessa är de vanligaste färgerna. 

Är en Foxterrier allergivänlig?

Nej, en Foxterrier är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Foxterrier för personlighet och temperament?

Foxterrierens personlighet och temperament är i allmänhet energisk, livlig och lekfull. De är kända för att vara mycket lojala mot sina ägare och är bra familjehusdjur. De är också vanligtvis mycket vänliga mot andra hundar och människor. 

De kan dock vara lite egensinniga ibland och kan kräva konsekvent träning för att hålla dem väluppfostrade.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

FoxTerrier-hunden är en ras som vanligtvis har en slät päls. Pälsen bör borstas regelbundet för att ta bort lösa hår och för att hålla den frisk och glänsande. 

Dessutom bör hundens naglar klippas regelbundet och tänderna bör borstas minst en gång i veckan.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Foxterrier är en hundras som är känd för sin korta, släta päls. De släpper väldigt lite hår och är därför ett bra val för personer som är allergiska mot hundar, dock är ingen hund helt allergivänlig.

Hur ofta bör man motionera en Foxterrier?

Hundrasen bör motioneras varje dag.

Ursprung och historia   

Vad har Foxterrier för ursprung och historia?

Foxterriern föddes ursprungligen upp i England på 1800-talet som en arbetshund för att hjälpa lantbrukare med att bekämpa ohyra. De uppföddes av en blandning av terrier och Smooth Foxhounds och fick sitt namn eftersom de användes för att jaga rävar. De är en aktiv och smidig ras och är bra husdjur för människor som älskar att vara utomhus.

Foxterrier valp   

Vad kostar en Foxterrier valp?

En Foxterrier valp brukar kosta mellan 19000-22000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

De flesta får sex till åtta valpar per kull, men vissa kan få upp till tolv. Det är viktigt att vara medveten om detta när man överväger om man ska skaffa en FoxTerrier-hund eller inte, eftersom valparna kommer att kräva mycket omsorg och uppmärksamhet.

Foxterrier pris    

Vad är det för pris på Foxterrier?

Ett genomsnittligt pris på Foxterrier är ca 19000-22000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Foxterrier uppfödaren finns.

Foxterrier uppfödare        

Hur hittar man bra uppfödare av Foxterrier?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Foxterrier är medlemmar.

Foxterrier omplacering    

Hur hittar man en Foxterrier för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Foxterrier omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Foxterrier.

Vanliga frågor och svar

Är Foxterrier intelligent?

Foxterrierhundar anses vara en av de mest intelligenta hundraserna. De rankas som den sjunde mest intelligenta hundrasen. Detta beror på att de kan lära sig snabbt och svarar bra på lydnadsträning.

Är hunden lätt att träna?

Svaret på denna fråga är ett rungande ”ja”! Foxterrier är intelligenta hundar som älskar att göra sina ägare nöjda och de är vanligtvis mycket snabba på att lära sig nya kommandon. 

Det är dock viktigt att börja träna din valp tidigt, eftersom de kan vara ganska stökiga när de är unga. Belöningsbaserad träning är det bästa tillvägagångssättet med dessa hundar, eftersom de är mycket motiverade av godis eller leksaker. 

Med lite tålamod och konsekvens bör du kunna träna din hund att lyda grundläggande kommandon som sitta, stanna, komma och ner.

Är en Foxterrier skällig?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan – det beror på den enskilda hunden. Vissa Foxterrier kan skälla mer än andra, men i allmänhet anses de inte vara överdrivet skällande hundar.

Andra relaterade sidor
●    Hundraser