Lancashire Heeler

Lancashire heeler är en hundras som utvecklades i Storbritannien. De är en herdehund och användes ursprungligen för att driva boskap. Idag är de populära som familjehusdjur och är kända för sin höga energinivå och lekfulla personlighet.

Här kommer du få reda på:

●    Lancashire heeler fakta

●    Lancashire heeler pris

●    ​​Lancashire heeler valp

●    Lancashire heeler omplacering

Utseendet

Hur ser en Lancashire heeler ut?

Lancashire heelers är en typ av hund som vanligtvis är röd och vit i färgen. De är medelstora och har en lång svans. De är kända för sin förmåga att driva boskap och används ofta för boskapsskötsel. 

Lancashire heeler som familjehund            

Är det en bra familjehund?

Lancashire heeler är en utmärkt familjehund. De är lojala och skyddar sina familjemedlemmar. De är också bra med barn och är utmärkta lekkamrater.

Hur är det att äga en Lancashire heeler?

Att äga denna hundras kan vara både en givande och utmanande upplevelse. Dessa hundar är mycket aktiva och kräver mycket motion, så de passar inte alla ägare. 

Om du kan ge din hund mycket motion och stimulans kan de dock bli fantastiska husdjur. Hundarna är också mycket intelligenta och lätta att träna, så de kan lära sig att utföra en mängd olika trick och kommandon.

Lancashire heeler fakta   

Hur länge lever Lancashire heeler?

Hundrasen lever vanligtvis i 10-12 år. 

När är Lancashire heeler fullvuxen?

Hunden anses vara fullvuxen när den når sin vuxna storlek, vilket kan variera beroende på rasens kön. För hanar är den genomsnittliga storleken cirka 18-19 tum i höjd och 30-40 pund i vikt, medan tikar vanligtvis är lite mindre på cirka 17-18 tum i höjd och 25-35 pund i vikt.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundrasen har vanligtvis bruna ögon.

Vad har Lancashire heeler för vikt?

I genomsnitt väger en Lancashire heeler cirka 25 pund. Vikten kan dock variera beroende på ålder, kön och kroppsbyggnad. 

Vilka färger har Lancashire heeler?

Lancashire heeler-hundar finns i en mängd olika färger, bland annat svart, brun, röd och blå. 

Är en Lancashire heeler allergivänlig?

Nej, en Lancashire heeler är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Lancashire heeler för personlighet och temperament?

Lancashire heelers är robusta, små boskapshundar som föddes upp i Lancashire, England. De har mycket personlighet och är mycket aktiva hundar. De är bra familjehusdjur eftersom de är så bra med barn, men de kräver också mycket motion. De är mycket lojala och beskyddande mot sin familj och är bra vakthundar.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Det är en ras som behöver skötas regelbundet. Du bör börja med att borsta hundens päls med några dagars mellanrum för att ta bort lösa hår eller smuts. Använd sedan en hundkam för att reda ut eventuella knutar i håret. Slutligen ska du bada hunden med schampo och balsam vid behov.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen fäller en måttlig mängd hår.

Hur ofta bör man motionera en Lancashire heeler?

Lancashire heeler är en energirik ras som behöver mycket motion. En bra tumregel är att gå ut med hunden minst 60 minuter om dagen (helst minst det dubbla). Om du inte kan engagera dig i så mycket motion, se till att du åtminstone tar med din hund på en rejäl löprunda eller lekstund på gården minst en gång om dagen.

Ursprung och historia   

Vad har Lancashire heeler för ursprung och historia?

Lancashire heeler är en hundras som har sitt ursprung i Lancashire i England. Det är en boskapshund som användes för att driva boskap och får. Rasen utvecklades så småningom till den hund som vi känner till idag genom att korsa den med andra hundraser, till exempel Welsh corgi och Manchesterterrier. 

Lancashire heeler är en liten, kraftig hund som har en kort päls som kan ha vilken färg som helst, men är oftast svart eller tan. Den har en lång svans och slappa öron och är känd för sin intelligens och smidighet.

Lancashire heeler valp    

Vad kostar en Lancashire heeler valp?

En Lancashire heeler valp brukar kosta mellan 16000-21000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundrasen kan få allt från en till tolv valpar, men den genomsnittliga kullstorleken är sex.

Lancashire heeler pris     

Vad är det för pris på Lancashire heeler?

Vad kostar en Lancashire heeler egentligen? Ett genomsnittligt pris på Lancashire heeler är ca 16000-21000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Lancashire heeler uppfödaren finns.

Lancashire heeler uppfödare        

Hur hittar man bra uppfödare av Lancashire heeler?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Lancashire heeler är medlemmar.

Lancashire heeler omplacering     

Hur hittar man en Lancashire heeler för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Lancashire heeler omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Lancashire heeler.

Vanliga frågor och svar

Är Lancashire heeler intelligent?

Ja, hunden är intelligent och är ett bra husdjur. De är lojala och skyddar sin familj och sitt hem och är kända för att vara mycket vänliga.

Är hunden lätt att träna?

Ja, Lancashire heeler är uppfödd för att vara arbetshund, så de är lätta att träna. Nyckeln är att börja träna dem tidigt och att vara konsekvent med dina kommandon.

Är en Lancashire heeler skällig?

Lancashire heeler är i allmänhet inte en skällande hund, men vissa hundar skäller mer än andra. Om din hund skäller överdrivet mycket kan du behöva arbeta med lydnadsträning för att hjälpa honom att lära sig när och hur han ska skälla.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser