Bichon Frisé

Bichon Frisé-hundar härstammar från Bichons i Frankrike, som uppföddes för att vara följeslagare till aristokrater.

De är små, fluffiga vita hundar med en vänlig personlighet som gör dem perfekta att gosa med hemma eller visa upp på utflykter med vänner.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Bichon Frisé hund som familjehund

Är Bichon Frisé en bra familjehund?

Bichon Frise är ett perfekt familjehusdjur om du vill ha en vänlig och social hund. Bichons är intelligenta och lätta att träna, så de är perfekta för att lära små barn att ta ansvar. Hundarna gillar också att hålla sig mycket nära sina ägare, vilket gör dem till ett naturligt val för en ensamstående person eller en liten familj utan trädgård

Hundarna skäller inte mycket och skäller vanligtvis bara när främlingar kommer in i hemmet eller när det är brand eller andra nödsituationer. De har kallats ”en stor hund i en liten kropp” eftersom de älskar att leka lika mycket som större raser.

Hur är det att äga en Bichon Frisé?

De är mycket lekfulla och energiska. De älskar att vara bland människor och vill vara engagerade i det du gör med dem. Bichon Frises är också väldigt glada att mysa i soffan eller sängen med dig. Hundraren kan passa i en lägenhet, men de kräver en del pälsvård. Bichons behöver borstas och rengöras på grund av sin täta päls som lätt kan trassla ihop sig. De trivs bäst om de bor på platser med lågt inhägnade gårdar eller planerade lekplatser utomhus så att de kan sträcka på benen och bränna av lite energi.

Bichon Frisé fakta

Hur länge lever Bichon Frisé?

Hunden lever normalt 12-14 år.

När är Bichon Frisé fullvuxen?

Hunden kan vara fullvuxen på ungefär två år.

Vilken ögonfärg har Bichon Frisé?

Hunden har vanligtvis mörkbruna eller hasselbruna ögon.

Vad väger en Bichon Frisé?

Vikt brukar vara ca 5-10 kg.

Vilka färger har Bichon Frisé?

En vuxen Bichon Frisé finns bara i vit färg. Men valparna kan ibland ha färger såsom champagne-gyllene eller aprikosfärgade. Dessa pälsar blir mörkare med åldern.

Är en Bichon Frisé allergivänlig?

En Bichon Frise-hund är inte allergivänlig. Hundrasen kan orsaka en allergisk reaktion eftersom deras päls fäller mycket och hunden fäller ännu mer under putsningen. Hundrasen kan vara mindre allergiframkallande än andra hundar som fäller päls som traditionella jakthundar, men hunden är fortfarande allergiframkallande för personer med allergier. Däremot så är varje människa och hund speciell, så om du verkligen känner att detta är en hund för dig så kan du ta kontakt med rasklubbar för hunden och spendera en del tid med denna underbara hundras – kanske visar det sig att du inte är allergisk mot just Bichon Frisé trots allt.

Egenskaper och personlighet

Vad har Bichon Frisé för personlighet?

Bichon Frisés har en stark personlighet och en tät vit päls, vilket gör dem perfekta att visa upp! Det mycket aktiva hundar som älskar att leka lekar och göra trick för godis, men de reagerar också bra på mild disciplin. Hunden älskar också sina människor och följer dig runt i huset om de inte är upptagna med att leka med dig. De behöver mycket uppmärksamhet – den här rasen trivs bäst när den spenderar tid med sin husse och matte.

Hur intelligent är en Bichon Frisé?

Hundrasen anses av de flesta människor vara den mest intelligenta hunden. Bichons är nyfikna, lekfulla och älskar att behaga sina ägare. De är också mycket känsliga. De behöver mild träning med belöningar för gott beteende i stället för hårda utskällningar.

Pälsvård och motion

Hur ger man Bichon Frisé pälsvård?

De behöver en veckovisa trimning. Det är viktigt att borsta hundens päls med en mjuk borste för att undvika knutar och trassel. De behöver badas vid enstaka tillfällen för att hålla pälsen ren, men de behöver inte badas lika mycket som vissa andra raser. Vanligtvis behöver de inte heller klippas, men kan behöva klippas runt tassarna och i ansiktet om håret växer för långt.

Hur ofta ska man trimma en Bichon Frisé?

En allmän riktlinje är att vårda hunden päls ofta, ungefär en gång var 12-14:e vecka. Bichons behöver borstning, så det är bäst att inte vänta längre än nödvändigt med att ordna med detta.

Hur mycket hår fäller Bichon Frisé?

Hundrasen tappar inte mycket hår, men de måste borstas och putsas regelbundet för att hålla pälsen ren och i gott skick.

Hur ofta bör man motionera en Bichon Frisé?

Det är viktigt att träna Bichon Frise-hundar regelbundet. Hundarna följer gärna med sina mänskliga följeslagare på en promenad eller joggingtur, och hundar som bor i lägenheter eller bostadsrätter kan motioneras med en promenad runt kvarteret. De bör också få leksaker för att stimulera deras hjärnor och lindra tristess. De som bor i kallare klimat kan njuta av att tas ut på en is- eller snöpromenad.

Ursprung och historia

Vad har Bichon Frisé för ursprung och historia?

Hundrasen har sitt ursprung i Bichons i Frankrike. De uppföddes av aristokratin som husdjur och utställningshundar. Rasen kallades ursprungligen Bichons Tenerife men döptes senare om efter introduktionen i England där ”Biche” betyder kvinnlig pudel och ”Frise” betyder lockigt hår. De har en vänlig karaktär som gör dem så populära.

Bichon Frisé valp

Vad kostar en Bichon Frisé valp?

Bichon Frise-valpar kostar vanligtvis mellan 11 000-21 000 kronor.

Hur många valpar kan en Bichon Frisé få?

Mellan 2-4 valper per kull.

Hur är en Bichon Frisé valp?

Valpen är en bunt av lycka och energi! De älskar mänskligt sällskap och vill tillbringa varje stund med att nosa i ditt knä eller hoppa för att få din uppmärksamhet. Hunden gillar att behaga dig, vilket innebär att du kommer att kunna forma dem till den perfekta följeslagaren på nolltid.

Bichon Frisé pris

Vad är det för pris på Bichon Frisé?

Pris på Bichon Frisé är mellan 11 000-21 000 kronor.

Bichon Frisé uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Bichon Frisé?

Ta kontakt med hundens rasklubb för där brukar många bra uppfödare vara medlemmar.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är en Bichon Frisé skällig?

Nej, de är vanligtvis inte skällare. Hundarna är kända för att vara tysta och fogliga, men de har en tendens att vara ”yppiga” ibland.

Andra relaterade sidor