Dvärgpinscher

Dvärgpinscher är en liten, robust liten hund med lång päls som anses vara bland de vackraste av alla hundar. De är också kända som namnet Min Pin eller bara Pinscher. Dessa intelligenta och livliga hundar har många talanger med en utåtriktad och modig personlighet. Om du funderar på att skaffa ett nytt husdjur kan detta vara rätt ras för dig. Läs vidare för att upptäcka mer om denna underbara ras när det gäller temperament, storlek, livslängd och mycket mer.

InformationBästa hundfoderBetygPris
100% naturligt hundfoder100% naturligt hundfoder

100% naturliga råvaror, fritt från konstgjorda tillsatser

Hög kötthalt, färskt & lufttorkat kött av hög kvalitet

Spannmålsfritt, använder näringsrika grönsaker.

Hemleverans till din dörr. Snabba leveranser 1-3 vardagar.

9.8
Se bästa prisGå till Buddy

Dvärgpinscher som familjehund

Är det en bra familjehund?

Dvärgpinscher är en bra familjehund. De är mycket vänliga och kärleksfulla och trivs bra med barn. De behöver mycket uppmärksamhet och kan vara destruktiva om de inte får det, så de bör bara bo i ett hem där de har mycket tid att tillbringa med människor.

Hur är det att äga en Dvärgpinscher?

Att äga en dvärgpinscher är en av de många olika erfarenheter som du kan få som ägare. Det är viktigt att veta att de är små, robusta små hundar med lång päls som anses vara bland de vackraste av alla hundar. Detta är några andra saker som du kanske vill veta om om du funderar på att skaffa en Dvärgpinscher-hund.

Dvärgpinscher fakta

Hur länge lever Dvärgpinscher?

Hunden lever vanligtvis mellan 12 och 15 år.

När är Dvärgpinscher fullvuxen?

Hundrasen lever i genomsnitt 12-15 år som fullvuxna hundar.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Det finns en mängd olika ögonfärger som du kan se hos en dvärgpinscher, men den vanligaste är brun.

Vad har Dvärgpinscher för vikt?

Hundrasen väger mellan 3 och 10 kilo.

Vilka färger har Dvärgpinscher?

Dvärgpinschers finns i en mängd olika färger, bland annat: Det finns många olika färger: svart och tan, brun och vit, creme och vit, röd och vit och creme.

Är en Dvärgpinscher allergivänlig?

Nej, en Dvärgpinscher är inte allergivänlig. Men alla människor reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Dvärgpinscher för personlighet och temperament?

Dvärgpinscher är en liten hund med brutet hår, robust och med en vacker päls. De är lydiga och lojala mot sin familj och skäller för att varna dem för inkräktare. Men de bör aldrig lämnas ensamma eftersom de skäller hela dagen. Dvärgpinschers kan bli stressade om de inte får tillräckligt med motion, eftersom de är energirika hundar som måste tas ut varje dag.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Dvärgpinscher har en lång, rak, tät och tung päls. Dvärgpinschers behöver borstas noggrant med en borste en gång i veckan för att förhindra att pälsen blir matt. Dvärgpinschers är också benägna att få torr hud, vilket kan hanteras genom att använda schampo och balsam av hög kvalitet.

Hur ofta ska man trimma en hundrasen?

Du bör börja med att trimma minipinscherns päls när den blir för lång eller smutsig. Se till att hitta rätt tidpunkt för att trimma dem – dvärgpinschers är mycket känsliga för sitt utseende. Dvärgpinschers behöver regelbunden putsning eftersom de har en vacker, fluffig päls som lätt kan trassla ihop sig och bli matt. Dvärgpinschers är känsliga djur som behöver mycket omsorg, så se till att du inte borstar dem för hårt eller drar i deras hår. Dvärgpinschers behöver få sina öron kontrollerade för tecken på infektioner, som rödhet eller flytningar. Dvärgpinschers gillar att fälla, så se till att dammsuga huset varje vecka under vintermånaderna.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

En av Dvärgpinschers mest unika egenskaper är att de har en dubbel päls. Detta innebär att dvärgpinschers har två olika lager av hår. Dvärgpinschers är kända för sina vackra pälsar, som vanligtvis noteras för att vara täthåriga och långhåriga. Dvärgpinschers är kända för att fälla, men inte alltför ofta jämfört med många andra hundraser. Dvärgpinschers avkastning kan minimeras genom att borsta dem regelbundet.

Hur ofta bör man motionera en Dvärgpinscher?

Du kanske har hört att man bör motionera minst 20 minuter, tre gånger i veckan. Vilket är sant – det är ett hyggligt råd för att leva ett hälsosamt liv. Men minipinschers behöver kortare och mindre intensiva träningspass för att se några verkliga fördelar eller förändringar i storlek och vikt. Om din dvärgpinscher är relativt stillasittande kommer det att göra honom gott att resa sig upp från sin kudde en gång i timmen när han tittar på tv. Om han går på regelbundna promenader varje dag i veckan kommer det inte att märkas eller förstöra hans hälsa alls att han avstår från två dagar – men du vill förmodligen se till att han motionerar bra mycket varje dag.

Ursprung och historia

Vad har Dvärgpinscher för ursprung och historia?

Man tror att Dvärgpinschers utvecklades i Tyskland på 1700-talet. Miniatyr-Pinschers härstammar från större hundar av Pinscher-typ. Dvärgpinschers är nära besläktade med dobermannshundar, dvärgschnauzer och dvärgpudlar. När minipinschers avlades ner i storlek förändrades deras karaktär. Dvärgpinscher-hundar har en god natur och är livliga, charmiga, intelligenta och tillgivna mot barn.

Dvärgpinscher valp

Vad kostar en Dvärgpinscher valp?

En labrador valp brukar kosta mellan 11000-21000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

En hundrasen kan få upp till 12 valpar. Det är en av de raser som har den högsta valpproduktionen.

Hur är en Dvärgpinscher valp?

Dvärgpinschers är små, robusta små hundar med lång päls som anses vara bland de vackraste av alla hundar. Dvärgpinscher-valpar är utåtriktade och nyfikna av naturen, men de är också mycket energiska. Dvärgpinscher är intelligenta små hundar som kommer att hålla sina familjer underhållna med sina upptåg. Dvärgpinschers behöver mycket uppmärksamhet, så de bör inte lämnas ensamma under långa perioder.

Dvärgpinscher pris

Vad är det för pris på Dvärgpinscher?

Vad är det för pris på Dvärgpinscher hund?

Ett genomsnittligt pris på Dvärgpinscher är ca 11000-21000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Dvärgpinscher uppfödaren finns.

Dvärgpinscher uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Dvärgpinscher?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb där många bra uppfödare är medlemmar.

Dvärgpinscher omplacering

Hur hittar man en Dvärgpinscher för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Dvärgpinscher omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Dvärgpinscher.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Dvärgpinscher intelligent?

En Dvärgpinscher är intelligent, men inte av rätt skäl. Dvärgpinschers är intelligenta eftersom de är ihärdiga och har en mycket stark bytesdrift. Dvärgpinschers är intelligenta till den grad att de drar nytta av andras misstag. Dvärgpinschers är mycket smarta djur. Dvärgpinschers kan vara ganska smarta, särskilt när det gäller att lära sig trick snabbt eller utföra någon annan typ av intellektuell prestation.

Är hunden lättlärd?

Att Dvärgpinscher-hundar är lätta att träna är ett faktum som det inte finns något att invända mot. Dvärgpinschers älskar att lära sig och de är mottagliga för både beröm och korrigering när de gör misstag. Dvärgpinschers klarar sig i allmänhet bra i lydnadsträning, men dvärgpinschers som behöver en utmaning kanske inte passar för agilitysporten eftersom agility för dvärgpinschers kräver mycket koncentration och att dvärgpinschern fokuserar på ett mål.

Är en Dvärgpinscher skällig?

Vissa dvärgpinschers skäller mycket mer än andra. Om de känner att något är fel kommer de nästan alltid att skälla. Dvärgpinschers kan dock verka som om de skäller utan någon särskild anledning alls. Dvärgpinschers kan naturligtvis inte hjälpa det om deras skällande gör dig obekväm, men det finns några saker du kan göra för att hindra dvärgpinschern från att skälla i onödan och förstöra ditt hus eller något annat:

Andra relaterade sidor