Schnauzer

Schnauzer är kända för sin intelligens, lojalitet och sitt goda temperament. De är ett populärt val bland familjehundar eftersom de är lekfulla med barn. Detta är en hund som tycker om att umgås och har ett härligt temperament.

Du kan överväga att skaffa en om du vill ha en hund som leker med barnen och får dem att gå ut och leka. Dessa Schnauzer-hundar är otroligt lojala och beskyddande och skyddar familjen från inkräktare samtidigt som de får alla att känna sig trygga och älskade. 

Ta reda på priset genom att kontakta schnauzer-uppfödaren eller besök din lokala djuraffär för att adoptera en idag! 

Du måste ge dem mycket motion, vilket kan vara promenader, löpning eller att leka apportlekar utomhus varje dag.

Här kommer du få reda på:

●    Schnauzer fakta

●    Schnauzer pris

●    ​​Schnauzer valp

●    Schnauzer omplacering

Schnauzer som familjehund          

Är det en bra familjehund?

Schnauzerhunden är ett utmärkt familjehusdjur. De är lojala och beskyddande mot sin familj och älskar att leka med barn. 

Hundrasen behöver också mycket motion, så se till att du är beredd att ta med din hund på promenader eller löprundor varje dag. 

Hundarna väger vanligtvis mellan 14 och 20 kilo, så de är en bra storlek för de flesta familjer.

Hur är det att äga en Schnauzer?

Det är en otroligt populär hundras, och det finns goda skäl till det. De är utmärkta familjehundar som älskar att leka med barn och få dem ut och röra på sig. 

Hundaena är också otroligt lojala och beskyddande för sin familj och håller dem säkra från inkräktare. De har ett härligt temperament och tycker om att umgås med andra människor. 

Valparna är söta och gillar att bli kramade, vilket gör dem till det perfekta tillägget till alla familjer. 

Schnauzer fakta 

Hur länge lever Schnauzer?

Hundrasen lever vanligtvis i 12-14 år.

När är Schnauzer fullvuxen?

Hunden är fullvuxen när den är 18-24 månader gammal.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Deras ögon kan ha vilken färg som helst, men är vanligtvis mörka.

Vad har Schnauzer för vikt?

Schnauzer väger vanligtvis mellan 14 och 20 kg.

Vilka färger har Schnauzer?

Schnauzer finns i en rad olika färger, bland annat svart, vit, peppar & salt, och svart och silver.

Är en Schnauzer allergivänlig?

Nej, en Schnauzer är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Schnauzer för personlighet och temperament?

Hundrasen anses vara en av de bästa familjehundarna. De är lojala och skyddar sin familj och sitt hem, men tycker också om att leka och umgås med alla. 

Hundarna har ett sött temperament och är bra med barn. De är ett perfekt husdjur för dem som söker en lekkamrat till sina barn. 

De behöver dock mycket motion och kan väga upp till 20 kilo, så det är viktigt att vara medveten om detta innan du bestämmer dig för att skaffa en.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Det är lätt att sköta en schnauzer – deras päls behöver ofta bara borstas en gång i veckan men varje hund är unik och kan behöva mer omvårdnad.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hunden släpper en måttlig mängd hår.

Hur ofta bör man motionera en Schnauzer?

Hundrasen behöver mycket motion och det är viktigt att se till att de får det. De kan bli rastlösa och destruktiva om de är instängda för mycket, så du måste ta med dem på promenader eller leka med dem på gården regelbundet. 

Hur ofta du behöver motionera din hund beror på hans ras och ålder, men generellt sett bör han få ungefär en timmes kraftig motion per dag – och helst mer.

Ursprung och historia   

Vad har Schnauzer för ursprung och historia?

Schnauzer kommer ursprungligen från Tyskland och avlades för att vara arbetshundar. De användes som vakthundar, råttor och gruvhundar. 

De är en korsning mellan standardpudel och dvärgpinscher. Schnauzer finns i tre olika storlekar – standard, miniatyr och jätte.

Schnauzer valp  

Vad kostar en Schnauzer valp?

En Schnauzer valp brukar kosta mellan 17000-24000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hunden kan få mellan en och tolv valpar, men den genomsnittliga kullstorleken är sex.

Schnauzer pris   

Vad är det för pris på Schnauzer?

Ett genomsnittligt pris på Schnauzer är ca 17000-24000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Schnauzer uppfödaren finns.

Schnauzer uppfödare      

Hur hittar man bra uppfödare av Schnauzer?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Schnauzer är medlemmar.

Schnauzer omplacering  

Hur hittar man en Schnauzer för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Schnauzer omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Schnauzer.

Vanliga frågor och svar

Är Schnauzer intelligent?

Det är en populär hund mycket på grund av dess höga intelligens.

Är hunden lätt att träna?

Det är en intelligent hund som är lätt att träna. De är ivriga att behaga sina ägare och lära sig nya kommandon. Som med alla hundraser är tidig socialisering och lydnadsträning nyckeln till att få en välanpassad hund.

Är en Schnauzer skällig?

Många undrar om schnauzer skäller mycket. Svaret på den frågan beror verkligen på den enskilda hunden och hur väl den är tränad. Hundrasen är naturligt skyddande för sin familj och sitt hem, så de kan skälla mer än andra raser. Med rätt träning och socialisering kan schnauzer dock lära sig att inte skälla överdrivet mycket.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser