Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retrievers är populära av många olika skäl. hundarna kan vara de mest tränbara och intelligenta hundar du kan hitta, Hundrasen fäller sällan och har en vacker päls. De är perfekta för barnfamiljer och deras intelligens gör att Nova Scotia Duck Tolling Retrievers kan tränas i hundsporter som agility, jakt och mycket mer.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever som familjehund

Är det en bra familjehund?

Det är en fantastisk familjehund. Hundarna är intelligenta och tränbara, hundrasen fäller inte och har en vacker päls. Hundrasen är också perfekta för familjer med barn. De kan tränas i många olika hundsporter som agility, jakt med mera.

Hur är det att äga en Nova Scotia Duck Tolling Retriever?

Hur Nova Scotia Duck Tolling Retrievers interagerar med barn: Hundarna älskar att leka med barn och måste vara med i alla aktiviteter för att vara lycklig. Hundrasen beskrivs ofta som ”kardborreband” eftersom de går dit barnen går.

Vad Nova Scotian Duck Tolling Retriever-hundar kräver: De kräver mycket motion, de behöver minst tre bra promenader om dagen – och en av dem måste vara riktigt lång. Hundrasen behöver också mental stimulans.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever fakta

Hur länge lever Nova Scotia Duck Tolling Retriever?

Hundrasen har vanligtvis en livslängd på 10-12 år.

När är Nova Scotia Duck Tolling Retriever fullvuxen?

Hunden är fullvuxen vid 2 års ålder.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundrasen har en medelbrun ögonfärg

Vad har Nova Scotia Duck Tolling Retriever för vikt?

Hunden väger vanligtvis mellan 29 och 37 kg.

Vilka färger har Nova Scotia Duck Tolling Retriever?

Hundarna finns i en mängd olika färger. De kan finnas så ljusa som grädde och så mörka som mahogny. Hundrasen kan också finnas i olika mönster, till exempel svart med vita fläckar eller rökgrå med mörkare fläckar i pälsen.

Är en Nova Scotia Duck Tolling Retriever allergivänlig?

Nej, en Nova Scotia Duck Tolling Retriever är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet

Vad har Nova Scotia Duck Tolling Retriever för personlighet och temperament?

Hundarna är kända för att vara en av de mest intelligenta hundraserna. Nova Scotia Duck Tolling Retriever är också en av de lättaste raserna att träna eftersom De är ivriga att behaga sina ägare, hundrasen fäller inte och har en vacker päls som är perfekt för barnfamiljer. 

Dessa hundar är bra för människor som bor i lägenheter eller hem med begränsat utrymme eftersom de kräver mindre motion än andra större raser. Dessa hundar kan också tränas i många olika hundsporter, inklusive agility, jakt, lydnad.

Pälsvård och motion

Hur ger man pälsvård?

Hundrasen måste borstas ofta för att den lockiga pälsen inte ska bli matt. Hundarna behöver också få sina öron rengjorda och klippta, ögonen hållas klara och tydliga och naglarna klippta.

Hur ofta bör man motionera en Nova Scotia Duck Tolling Retriever?

Hur ofta hunden behöver tränas beror på dess ålder, storlek och aktivitetsnivå. De avlades för att jaga så hunden har en hög energinivå och de måste motioneras dagligen annars kan de bli destruktiva. Hundrasen behöver också tid att springa runt varje dag.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever valp

Vad kostar en Nova Scotia Duck Tolling Retriever valp?

En Nova Scotia Duck Tolling Retriever valp brukar kosta mellan 17000-25000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hunden kan få mellan 4-8 valpar åt gången. 

Hur är en Nova Scotia Duck Tolling Retriever valp?

En valp är vanligtvis lekfull, lekfull och mycket nyfiken. Valparna är inte bara den perfekta glädjebunten, utan de är också ett utmärkt tillskott till vilken familj som helst. Dessa valpar är mycket intelligenta och ivriga att behaga.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever pris

Vad är det för pris på Nova Scotia Duck Tolling Retriever?

Ett genomsnittligt pris på Nova Scotia Duck Tolling Retriever är ca 17000-25000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet uppfödaren finns.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever uppfödare

Hur hittar man bra uppfödare av Nova Scotia Duck Tolling Retriever?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb, där många bra uppfödare är medlemmar.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever omplacering

Hur hittar man en Nova Scotia Duck Tolling Retriever för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Nova Scotia Duck Tolling Retriever omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

Vad hundägare tänker på 

Som hundägare finns det många saker som behöver ordnas med och införskaffas för att din hund ska ha det bra. 

Här ser du de vanligaste sakerna som hundägare tänker på:

Vanliga frågor och svar

Är Nova Scotia Duck Tolling Retriever intelligent?

Absolut! De är en av de mest intelligenta hundraserna i världen.

Är hunden lätt att träna?

Det är en smart och intelligent hund som lätt kan tränas. Hundrasen är en av de tio mest intelligenta hundraserna och de kan lära sig trick som att sitta, rulla runt och hoppa upp ur en hög stol innan de är fullvuxna. Hundarna utmärker sig också i lydnadsträning och kan börja med agilityträning innan de är fullvuxna.

Är en Nova Scotia Duck Tolling Retriever skällig?

Nej hundrasen skäller inte mycket. De är generellt sett mycket tysta och hunden skäller bara när de vill ha något eller om det finns en främling i huset. Hundarna brukar också varna dig innan de börjar skälla, så om hunden börjar skälla är det bara att säga åt den att sluta så lugnar den sig snart.

Andra relaterade sidor