Beauceron

Beauceron är en sällsynt hundras som snabbt vinner popularitet bland hundägare. De är kända för sin intelligens, lydnad och lojalitet. Här är några saker du behöver veta innan du bestämmer dig för att lägga till beauceron-hundar till din familj.

Här kommer du få reda på:

●    Beauceron fakta

●    Beauceron pris

●    ​​Beauceron valp

●    Beauceron omplacering

Utseendet

Hur ser en Beauceron ut?

Det är en stor, muskulös hund som har en lång, lurvig päls. De finns i en mängd olika färger, bland annat svart, röd och wheaten. Beaucerons förväxlas ofta med Newfoundlands eller irländska varghundar.

Beauceron som familjehund         

Är det en bra familjehund?

Beauceron är en bra familjehund eftersom den är mycket beskyddande för sin familj och sitt hem. Den är också mycket snäll mot barn och är en bra lekkamrat för dem.

Hur är det att äga en Beauceron?

De är lojala, beskyddande hundar som kan vara bra familjehundar. De är inte alltid det bästa valet för nyblivna hundägare, eftersom de kan vara lite utmanande att träna. 

Med rätt skötsel och träning kan Beaucerons dock bli ett underbart tillskott till vilken familj som helst.

Beauceron fakta

Hur länge lever Beauceron?

Den genomsnittliga livslängden för en Beauceron är cirka 10-12 år. Vissa har dock blivit kända för att leva så länge som 16 år. 

När är Beauceron fullvuxen?

Hundrasen når i allmänhet sin fulla storlek och vikt när de är två år gamla.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hunden har bruna ögon.

Vad har Beauceron för vikt?

Beauceron-hundsrasen är en av de större i världen. De väger vanligtvis runt 39 kilo, men vissa kan väga upp till 45 pund. 

Det är en mycket muskulös ras och har mycket energi. Om du letar efter en stor hund som är lätt att träna och som älskar att göra sin ägare nöjd, kan Beauceron vara den perfekta rasen för dig. 

Vilka färger har Beauceron?

Beauceron-hundar finns i färgerna svart, brun, grå men ibland även i vit och gul.

Är en Beauceron allergivänlig?

Nej, en Beauceron är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Beauceron för personlighet och temperament?

Beauceron är en hund som föds upp i Frankrike. De är kända för sin förmåga att driva boskap. 

De är också en stor hund och kräver mycket motion. De är lojala och skyddar sin familj, men de kan också vara självständiga tänkare.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Hundarna har en kort, lättskött päls som inte fäller så mycket. Det räcker med att borsta en eller två gånger i veckan, om hunden inte blir matt. 

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Det är en hund som inte fäller mycket hår. Detta är en bra hund för människor som är allergiska mot hundar eftersom de inte behöver oroa sig för håret.

Hur ofta bör man motionera en Beauceron?

Hundrasen behöver mycket motion, minst en timme per dag.

Ursprung och historia   

Vad har Beauceron för ursprung och historia?

Beauceron-hunden är en fransk hundras som tros ha sitt ursprung på medeltiden. Man tror att rasen utvecklades genom att korsa de gamla boskapsskötande hundarna i Baskien med de lokala spaniel- och pointerraserna. 

Den användes som arbetshund för att driva boskap och skydda egendom. Rasen erkändes så småningom av den franska kennelklubben 1922.

I dag är Beauceron fortfarande främst en arbetshund, men den blir också alltmer populär som familjehund. 

Rasen är känd för sin intelligens, styrka och smidighet. Beaucerons är också kända för sitt mjuka temperament och sin kärleksfulla natur. De är utmärkta följeslagare för aktiva familjer som tycker om utomhusaktiviteter.

Beauceron valp  

Vad kostar en Beauceron valp?

En Beauceron valp brukar kosta mellan 17000-21000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundrasen kan få sex till åtta valpar.

Beauceron pris  

Vad är det för pris på Beauceron?

Vad kostar en Beauceron egentligen? Ett genomsnittligt pris på Beauceron är ca 17000-21000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Beauceron uppfödaren finns.

Beauceron uppfödare      

Hur hittar man bra uppfödare av Beauceron?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Beauceron är medlemmar.

Beauceron omplacering  

Hur hittar man en Beauceron för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Beauceron omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Beauceron.

Vanliga frågor och svar

Är Beauceron intelligent?

Det är en mycket intelligent hund som är lätt att träna. De används ofta som arbetshundar i brottsbekämpning och i sök- och räddningsuppdrag.

Är hunden lätt att träna?

Hundarna anses vara lätta att träna. De är kända för att vara lojala och intelligenta hundar som snabbt lär sig nya kommandon.

Är en Beauceron skällig?

Det finns inget universellt svar på den här frågan, eftersom vissa Beauceron-hundar kan vara mer skälliga än andra. Med rätt träning och socialisering kommer dock de flesta hundar inte att skälla överdrivet mycket.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser