Coton de Tulear

Coton de tulear är en liten, vit hund med lockig päls. De är kända för sina vänliga, utåtriktade personligheter och kallas ofta för ”den lilla hunden som tror att han är en stor hund”.

Coton de Tulear är en liten, vit hund som ursprungligen kommer från Madagaskar. De är kända för att vara vänliga, lekfulla och bra med barn. De är utmärkta familjehusdjur.

Här kommer du få reda på:

●    Coton de tulear fakta

●    Coton de tulear pris

●    ​​Coton de tulear valp

●    Coton de tulear omplacering

Utseendet

Hur ser en Coton de tulear ut?

Coton de tulear-hundar har en lång, vit päls som gör dem lätta att upptäcka. De är också mycket små och väger vanligtvis inte mer än 18 pund. Deras ögon är mörka och deras öron är långa och hängande. 

Coton de tulear som familjehund  

Är det en bra familjehund?

Coton de Tulear är ett utmärkt husdjur för familjen. De är milda och kärleksfulla, vilket gör dem perfekta för familjer med små barn. De är också lekfulla och aktiva, så de kan hålla jämna steg med även de mest aktiva familjerna.

Hur är det att äga en Coton de tulear?

Att äga denna hundras kan vara en fantastisk upplevelse. De är intelligenta, lekfulla och kärleksfulla hundar som är utmärkta följeslagare. De kräver dock mycket motion, så var beredd på att ta med din Coton på många promenader eller löprundor. 

Dessutom behöver Coton de tulears regelbunden omvårdnad för att hålla pälsen snygg. På det hela taget är de dock underbara hundar som är bra husdjur.

Coton de tulear fakta       

Hur länge lever Coton de tulear?

Den genomsnittliga livslängden är cirka 12-14 år. 

När är Coton de tulear fullvuxen?

Hunden anses vanligtvis vara fullvuxen när den är omkring 9 eller 10 månader gammal. Vissa kan dock fortsätta att växa tills de blir 1 år gamla.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hunden har vanligtvis mörka ögon, men det finns även hundar med ljusare ögon.

Vad har Coton de tulear för vikt?

Vikt för en Coton de tulear är ungefär 13-22 lbs, men de kan variera från 10-25 lbs. Höjd (mankhöjd) är 22-30 cm.

Vilka färger har Coton de tulear?

Hundrasen Coton de tulear finns i färgen vit.

Är en Coton de tulear allergivänlig?

Nej, en Coton de tulear är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Coton de tulear för personlighet och temperament?

Coton de Tulear är en mild, tillgiven och lekfull hund som älskar att umgås med sin familj. De är intelligenta och lätta att träna och är bra följeslagare för människor i alla åldrar. 

De är vanligtvis bra med andra husdjur och barn, men kan vara territoriella när det gäller deras mat. De är aktiva hundar som behöver regelbunden motion, men de kan också anpassa sig till att bo i en lägenhet om de får gott om möjligheter att leka och springa utomhus.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Coton de Tulear är en ras som kräver omvårdnad. Allt du behöver göra är att borsta pälsen en eller två gånger i veckan med en borste som är avsedd för hundar. Du bör också bada din hund endast när den verkligen behöver det, vilket inte behöver vara alltför ofta.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Det är en hundras som inte tappar mycket hår. Faktum är att den enda gången du sannolikt kommer att se några hår på golvet eller möblerna är när hunden är våt. Detta kan vara en bra egenskap för dem som är allergiska mot hundhår, eller som helt enkelt inte vill ha besväret att städa upp det.

Hur ofta bör man motionera en Coton de tulear?

Det rekommenderas att du tränar din Coton de Tulear-hund minst en gång om dagen.

Ursprung och historia   

Vad har Coton de tulear för ursprung och historia?

Coton de tulear är en hundras som har sitt ursprung på ön Madagaskar. De tros härstamma från Bichon Frise och malteser. De uppföddes som arbetshundar och användes för att driva får och dra vagnar. De användes också som budhundar i krigstid. De erkändes inte officiellt som en ras förrän sent på 1900-talet.

Coton de tulear valp        

Vad kostar en Coton de tulear valp?

En Coton de tulear valp brukar kosta mellan 17000-23000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundrasen får vanligtvis sex till åtta valpar.

Coton de tulear pris         

Vad är det för pris på Coton de tulear?

Vad kostar en Coton de tulear egentligen? Ett genomsnittligt pris på Coton de tulear är ca 17000-23000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Coton de tulear uppfödaren finns.

Coton de tulear uppfödare             

Hur hittar man bra uppfödare av Coton de tulear?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Coton de tulear är medlemmar.

Coton de tulear omplacering         

Hur hittar man en Coton de tulear för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Coton de tulear omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Coton de tulear.

Vanliga frågor och svar

Är Coton de tulear intelligent?

Svaret på denna fråga är ja, Coton de tulear-hundar är intelligenta. De beskrivs ofta som lika smarta som ett tvåårigt barn. Detta gör dem till en utmärkt hund för en barnfamilj, eftersom de kommer att kunna hänga med i barnens upptåg.

Är hunden lätt att träna?

En Coton de tulear kan vara lätt att träna, men det beror också på ägarens inställning och hur mycket tid de är villiga att lägga ner på att träna hunden. Vissa grundläggande lydnadskommandon kan man lära sig relativt lätt, men det är viktigt att vara konsekvent med träningen och att hålla rutinen uppe.

Är en Coton de tulear skällig?

Många undrar om en Coton de tulear-hund skäller mycket och svaret är oftast nej. Cotons är kända för att vara en av de tystaste hundraserna. De är vanligtvis inte skällare, men de gör ett ljud när de vill ha något eller när de leker.

Andra relaterade sidor
●    Hundraser