Powder Puff

Powder puff-hundar är lätta att träna och de älskar barn. De är så söta med sina stora öron, sitt pälsiga ansikte och sin lockiga svans. Powder puffs har också ett mycket mjukt temperament vilket är bra för familjer med barn i alla åldrar. Så länge du kan ge dem mycket motion kommer de att vara lyckliga.

Hundrasen behöver minst en eller två timmars motion varje dag – en promenad runt kvarteret räcker inte! Du bör ta ut din hund i minst 30 minuter varje morgon och kväll, men om du verkligen vill ge din hund tillräckligt med motion kan du försöka gå upp tidigt före jobbet eller komma hem efter middagen (eller båda) för att ta med honom på en längre utflykt.

Här kommer du få reda på:

●    Powder puff fakta

●    Powder puff pris

●    ​​Powder puff valp

●    Powder puff omplacering

Powder puff som familjehund       

Är det en bra familjehund?

Många människor anser att Powder puff-hunden är ett bra familjehusdjur på grund av sitt temperament och sin lojalitet. 

Dessa hundar älskar att leka med barn och få dem utomhus och aktiva. De är också beskyddande för sin familj och får alla att känna sig trygga och älskade. 

Powder puff-valpar är bedårande och tycker om att bli kramade, vilket gör dem till det perfekta tillägget till vilken familj som helst. Dessutom behöver hundarna mycket motion och kan väga upp till 6 kilo, så se till att du är beredd på detta innan du kontaktar uppfödaren.

Hur är det att äga en Powder puff?

Att äga denna hundras är en fantastisk upplevelse. Dessa hundar är otroligt lojala och beskyddande mot sin familj, och de får alla att känna sig trygga och älskade. 

Hundarna tycker också om att umgås och har ett härligt temperament. De är bra med barn och gillar att bli kramade. Dessutom är valparna bedårande och mycket lekfulla.

Hundarna behöver mycket motion, så se till att ta med din hund på promenader eller spela lekar med dem ofta. Hur mycket en Powder puff väger beror på den enskilda hunden, men de väger vanligtvis mellan 3 och 6 kilo.

Powder puff fakta             

Hur länge lever Powder puff?

Den genomsnittliga livslängden är cirka 12 år.

När är Powder puff fullvuxen?

Hundrasen är fullvuxen när den är 30-40 cm lång och väger 3-6 kg.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Ögon är antingen hassel- eller bruna.

Vad har Powder puff för vikt?

Hundrasen väger mellan cirka 3-6 kilo.

Vilka färger har Powder puff?

Puderpuff-hundar finns i olika färger, bland annat svart, vit och aprikos. De kan också ha olika markeringar, bland annat fläckar och ränder.

Är en Powder puff allergivänlig?

Nej, en Powder puff är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Powder puff för personlighet och temperament?

Powder puff-hunden är ett populärt familjehusdjur som är känt för att vara lojal, beskyddande och bra med barn. 

Dessa hundar är alltid glada att leka och komma ut och röra på sig, vilket gör dem perfekta för familjer. De är också mycket sociala djur och tycker om att vara i närheten av människor. 

Powder puff-valpar är oemotståndligt söta och älskar att bli kramade. Dessa hundar behöver dock mycket motion och kan väga upp till 6 kilo, så se till att du är beredd att ta med dem på långa promenader eller löprundor.

Motion     

Hur ofta bör man motionera en Powder puff?

Helst bör du träna din Powder puff-hund varje dag. Det innebär att du tar med den på långa promenader eller löprundor, leker apport med den i parken och så vidare. 

Om du inte kan engagera dig i denna nivå av motion, försök åtminstone att komma ut och röra på dig med dem en gång i veckan. 

Puderpuffar behöver mycket motion för att hålla sig friska och glada – om de inte får det kan de bli ganska destruktiva i huset.

Ursprung och historia   

Vad har Powder puff för ursprung och historia?

Denna ras utformades för att vara en familjevänlig hund som var lekfull och kärleksfull med barn, beskyddande för sin familj och lätt att ta hand om. 

Vissa har ibland beskrivit hundens personlighet som en korsning mellan Bichon Frise och pudel.

Powder puff valp

Vad kostar en Powder puff valp?

En Powder puff valp brukar kosta mellan 15000-23000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundrasen kan få mellan två och sex valpar per kull.

Powder puff pris

Vad är det för pris på Powder puff?

Ett genomsnittligt pris på Powder puff är ca 15000-23000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Powder puff uppfödaren finns.

Powder puff uppfödare    

Hur hittar man bra uppfödare av Powder puff?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Powder puff är medlemmar.

Powder puff omplacering

Hur hittar man en Powder puff för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Powder puff omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Powder puff.

Vanliga frågor och svar

Är Powder puff intelligent?

Det är en mycket intelligent hund. De är ett av de smartaste valen när det gäller husdjur för familjen.

Är hunden lätt att träna?

Hundarna är lätta att träna. De är intelligenta och vill göra sina ägare nöjda, så de lär sig snabbt vad som krävs av dem. 

Börja träna din hund så snart du får hem den och var konsekvent med dina kommandon. Belöningar för gott beteende kommer också att hjälpa till i träningsprocessen.

Är en Powder puff skällig?

Hundarna skäller vanligtvis inte mycket, vilket gör dem till ett bra alternativ för dem som letar efter ett lugnt husdjur. 

Som alla hundar kan dock de bli territoriella och skyddande för sin familj och sitt hem, så det är viktigt att alltid socialisera dem och träna dem ordentligt. 

Korrekt träning hjälper till att se till att din Powder puff inte blir för högljudd, samtidigt som den ger viktiga kommandon och signaler som din hund behöver känna till.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser

Info