Mittelspitz

Mittelspitz är populära familjehundar som är kända för sitt goda temperament och sin sociala förmåga. De är bra husdjur för barn eftersom de älskar att leka och få dem aktiva. Mittelspitz behöver dock mycket motion och kan väga upp till 11 kilo. För mer information om denna älskvärda ras, se till att kontakta en välrenommerad uppfödare.

Här kommer du få reda på:

●    Mittelspitz fakta

●    Mittelspitz pris

●    ​​Mittelspitz valp

●    Mittelspitz omplacering

Mittelspitz som familjehund          

Är det en bra familjehund?

Mittelspitz är en bra familjehund eftersom den är lojal och beskyddande. Den kommer bra överens med barn och älskar att leka. Den behöver också mycket motion, så det är en bra idé att ta med den på promenader eller löprundor. 

Den här hunden väger vanligtvis omkring 7-11 kilo, så den är en bra storlek för ett familjehusdjur.

Hur är det att äga en Mittelspitz?

Hundarna är populära familjehusdjur eftersom de är lojala och bra med barn. De behöver dock mycket motion och kan väga upp till 11 kg. 

Mittelspitzhundar är utmärkta på att skydda sina familjer från inkräktare och får alla att känna sig trygga och älskade. De tycker om att umgås och har ett bra temperament. 

Valpar är söta och kärleksfulla och älskar att bli kramade. Priset på en hundrasen beror på uppfödaren, men det kan bli ganska dyrt.

Mittelspitz fakta 

Hur länge lever Mittelspitz?

Medellivslängden är cirka 12-14 år.

När är Mittelspitz fullvuxen?

Hundrasen anses vara fullvuxen när den når sin vuxna storlek, vilket vanligtvis sker när den är ett år gammal.

Vilken ögonfärg har hundrasen?

Hundens ögon kan vara bruna, blåa eller däremellan.

Vad har Mittelspitz för vikt?

Mittelspitz väger omkring 7-11 kilo. De är en populär och bra familjehund som får barnen att komma ut och röra på sig. 

Valparna är söta och tycker om att bli kramade. Dessa hundar behöver mycket motion.

Vilka färger har Mittelspitz?

Färgen på en Mittelspitz-hund kan variera, men de är vanligtvis svart, brun, merle och sobel.

Är en Mittelspitz allergivänlig?

Nej, en Mittelspitz är inte allergivänlig. Men alla reagerar annorlunda på varje hundras, så du kanske behöver testa hur du reagerar på just denna hundras.

Egenskaper och personlighet    

Vad har Mittelspitz för personlighet och temperament?

Hundarna är otroligt lojala och beskyddande och får alla att känna sig trygga och älskade. De är också mycket sociala och trivs med att umgås med människor och andra djur. 

Valparna är söta och tycker om att bli kramade. Som ras behöver de mycket motion.

Pälsvård och motion     

Hur ger man pälsvård?

Hundna har en tjock, tät päls som är lätt att sköta. Du måste borsta din hunds päls minst en gång i veckan för att hålla den fri från mattor och skräp. 

Se till att du använder en hundborste av hög kvalitet, till exempel en metallkam. Du kan också bada din hund vid behov, med ett skonsamt schampo som är speciellt framtaget för hundar.

Mittelspitz-hundar behöver mycket motion för att hålla sig friska och glada. Dessa hundar bör helst få minst en timmes motion varje dag. 

De är utmärkta joggingpartners och älskar att gå på långa promenader eller vandringar. Att leka apport eller frisbee är också ett bra sätt att trötta ut din kära hund.

Hur mycket hår fäller hundrasen?

Hundrasen fäller en måttlig mängd hår. De måste borstas två till tre gånger i veckan för att hålla dem snygga och förhindra att mattor bildas.

Hur ofta bör man motionera en Mittelspitz?

Hunden behöver mycket motion. De behöver ungefär en timme per dag, och helst mer. 

Du bör försöka få ut din hund så mycket som möjligt, eftersom de älskar att leka och umgås. Se till att du har gott om utrymme för dem att springa runt i – de måste kunna släppa ut lite ånga!

Ursprung och historia   

Vad har Mittelspitz för ursprung och historia?

Mittelspitz är en tysk spitzhund som uppföddes för att vara ett familjehusdjur. 

De är lojala och beskyddande mot sin familj och tycker om att leka med barn. Valparna är söta och kramgoa och älskar att tillbringa tid med sina ägare. Dessa hundar behöver mycket motion och kan väga upp till 11 kilo.

Mittelspitz valp   

Vad kostar en Mittelspitz valp?

En Mittelspitz valp brukar kosta mellan 16000-21000 kronor beroende på vilken uppfödare du går till och vart i landet hon befinner sig.

Hur många valpar kan hundrasen få?

Hundrasen kan få upp till tolv valpar åt gången, men den genomsnittliga kullstorleken är sex.

Mittelspitz pris   

Vad är det för pris på Mittelspitz?

Ett genomsnittligt pris på Mittelspitz är ca 16000-21000 kronor, beroende på uppfödaren du köper hunden ifrån och vart i landet Mittelspitz uppfödaren finns.

Mittelspitz uppfödare       

Hur hittar man bra uppfödare av Mittelspitz?

Det bästa är om du tar kontakt med hundrasens rasklubb – där många bra uppfödare av Mittelspitz är medlemmar.

Mittelspitz omplacering   

Hur hittar man en Mittelspitz för omplacering?

Det finns flera platser där du kan hitta Mittelspitz omplaceringshundar. Du kan söka på nätet, men ett bra tips är att även kontakta hundrasens rasklubbar. De förmedlar ofta kontakter som leder till omplacering av Mittelspitz.

Vanliga frågor och svar

Är Mittelspitz intelligent?

Ja, om hundrasen inte får motionera ordentligt kommer intelligensen att bli lidande. Den här hunden behöver mycket mental stimulans och aktivitet, vilket kan komma från lydnadsträning eller deltagande i agilitytävlingar.

Dessutom måste mer tid spenderas med den här typen av intelligenta hundar så att de får tillräckligt med personlig uppmärksamhet och inte känner sig försummade. Detta är det enda sättet att se till att din trogna hund inte blir uttråkad och börjar missköta sig på grund av att den är olycklig eller uppdämd energi som inte längre kan lagras inom den.

Är hunden lätt att träna?

Ja, hundarna är lätta att träna. De är intelligenta och vill gärna göra sina ägare nöjda, vilket gör att de snabbt lär sig nya kommandon. Positiv förstärkning är det bästa sättet att träna en Mittelspitz-hund. Se till att du är konsekvent med dina kommandon och ha tålamod – det kan ta lite tid för din hund att lära sig vad du förväntar dig av den.

Är en Mittelspitz skällig?

Nej, hundarna är inte skällande, men de skäller när de hör eller ser något som är obekant för dem. De är utmärkta vakthundar och skyddar sin familj från alla potentiella faror.

Andra relaterade sidor

●    Hundraser